Likt sand

Jag förstår inte vad dagarna eller veckorna tar vägen.. Ibland så känns det som att allting rinner igenom mina fingrar likt fin sand.. Ibland känns det skönt att veckorna går så otroligt fort, men ändå så kan jag inte låta bli att bli oroligare för varje dag som går..

Jag har börjat växa in i rollen om att bli 'trillingmorsa'.. Det känns inte konstigt längre att folk frågar.. Och man blir nästan lite chockad över att folk blir just 'chockerade' när man berättar att man väntar trillingar.. För just för mig är det inte konstigt längre.. är i v19+1 och dagarna bara rusar iväg.. På tisdag är det dags för TUL igen, sen är det specmödravård och sen på Onsdag är det MVC som gäller.. Så vila.. Vad är det? Känns inte som man gör annat än att springa fram och tillbaka på sjukhus..

Det känns inte konstigt längre heller att det blir ett planerat kjesarsnitt.. Även fast jag gärna skulle vilja veta hur man gör det 'på riktigt'.. När vattnet går, man ska åka in till BB, allting där inne.. Vad händer? Varför får just jag inte vara med om det..? Egentligen är det inte så svårt att skaffa flera barn efter dessa.. Men jag har nog med ungar känner jag.. Det räcker alldeles lagom för min del.. Har mina bonusbarn och mina biologiska barn.. Dem kommer ge mig gråa hårstrån så det räcker för ett helt liv tror jag..

Men det känns ändå konstigt på något sätt.. Varför sitter jag, som 23åring och undrar varför jag vart vald till att bli trillingmamma..? Varför just jag, vem säger att just jag kommer att klara av det? Vem säger att just jag kommer att fixa allting med tre barn? Jag känner mig inte ett dugg speciell, och ibland känner jag mig inte det minsta utvald.. Fast jag vet att det är superspeciellt..


Just för att det är så ovanligt..

Att pendla mellan gränsen att vara cool lugn och helt hyper och besatt av allting som kan hända är hårfin.. Jag är medveten om alla risker.. Både jag och Robert är medveten om alla risker.. Men vi kan inte behandla den här graviditeten annorlunda, för jag tror att det skulle ta knäcken på oss båda två.. Jag stänger inte in honom i ett litet hörn där han måste vara med mig varje vaken sekund 24 timmar om dygnet även om jag så skulle vilja.. För det skulle aldrig fungera för oss.. Han måste få åka iväg och vara med sina kompisar, kryssning, bowla, jobba över.. Eller vad han nu vill göra.. Och jag måste få vara för mig själv.. Bara rensa mina tankar och få vara ifred.. För skulle vi trippa på tå för alla risker som finns tror jag helt ärligt att vårat förhållande inte skulle hålla i längden..

Visst att vi båda är oroliga, vem är inte det.. Men man får ta det som det kommer helt enkelt.. Det går inte att förutse någonting överhuvudtaget när det kommer till den här graviditeten.. Det är lixom bara flyta med .. Ta det som det kommer..En dag i taget helt enkelt..v19+0


Kön..

Den här helgen som har varit har det varit mycket fläng, och det kändes i magen vissa dagar kan jag lova.. Men den har varit helt underbar.. Jag har fått träffa både Aaron och Alvar den här helgen, och även fast barn låter mycket så har jag njutit varje sekund..
Vi har även köpt en tvillingvagn nu, så äntligen är vagnkolektionen komplett, och det känns ennu mera underbart att ha en sak mindre att tänka på.. Lägenheten är klar, och rummet är klart.. Så snart är det bara dags för bebisarna att komma.. Men jag hoppas verkligen dem stannar där inne lääääänge..


Imorgon går vi in i v19+0.. Det känns sjukt, helt ofattbart.. Vart tar tiden vägen någonstans?

Tankarna har snurrat idag om tjocka bebisar.. Jag tittar nog på alldeles för mycket program om bebisar.. Och det kan göra mig deprimerad imellan åt.. Jag vet att våra bebisar kan komma istort sätt när som.. Men jag skulle så gärna vilja testa på en 'riktig' förlossning.. Inte veta att jag kommer få kika på mina barn genom en plastlåda, kika på dem när dem byter nålar och blir sondmatade.. Måste tillförlita mig på vad alla andra säger och lägga deras öde i alla andras händer.. Det känns fel på något sätt.. Även fast jag vet att dem mår bra så länge dem ligger i sin lilla kängrupåse.. Det är ju jag som är deras mamma, det är ju jag som ska beskydda dem från allt ont och ta hand om dem.. Men jag måste tillförlita mig på att läkarna gör sitt arbete..

Vi har även disskuterat namn, och eftersom vi vet kön och valt med att inte gå ut med det, så kan jag ju inte tala om vad vi har disskuterat för namn heller.. Haha, vi är väl fortfarande lite oense, men det släpper väl när man hittar något som passar båda antar jag :-) Förhoppningsvis har vi lite mera tid på oss att bestämma namn än 2 veckor :-)

1/11 är det dags för TUL igen, och Specmödravården.. Och sen de 2/11 ska jag till vanliga mödravårdcentralen.. Känns som man inte gör annat än att springa runt och prata med massa läkare.. Suck!
Men jag antar att det behövs för att kolla så att jag och bebisarna mår bra :-) Tror att barnmorskan skulle försöka ge sig på att lyssna efter hjärtljud igen när vi kommer tillbaka till mödravården.. Se om det går bättre denna gången..


Bebisarna har börjat sparka som tusan där inne, och man känner det på magen om man låter handen ligga där ett tag.. Men det är bara jag som 'orkar' ligga kvar med handen där hela tiden.. Robert har inte riktigt tålamodet att vänta på att dem ska sparka på honom.. Men han brukar pussa på dem iaf, och lyssna på deras små små hjärtan som slår.. Det är lika mysigt varje gång när han ligger där med örat emot magen.. Det känns så speciellt lixom.. Som att tiden står still.. :-)
Här är våran nya vagn, som står hos Roberts mamma än så länge.. Men han ska åka och hämta den snart! Såå fin.. <3


Full rulle

Idag har det varit full rulle hela dagen, jag tror vi lämnade hemmet strax innan 10, och var hemma vid halv 4 igen.. Man blir helt mör i kroppen av att bara gå och gå och gå.. Men ack så nyttigt det är, dock har mina höfter sagt upp sig nu ikväll och det är bara att ta det lugnt nu..

Idag var vi i Uppsala på förmiddagen för att hitta en present åt Anna, det va otroligt svårt.. Men efter mycket om och men så hittade vi faktiskt presenten åt henne, och jag hoppas att hon blir glad.

Sedan har mamma köpt lite kläder åt mig idag så jag har lite och ta på mig istället för att jag ska springa runt i stora t-shirtar och se allmänt lodig ut.. Så det kändes jätte bra faktiskt..

Sen vad vi in på Lindex, där jag köpte en ny BH också, och då fick jag först en Lindexbox utav dem, sedan fick jag två Lindexboxar eftersom mamma handlade barnkläder åt Bella.. Sedan nämnde mamma att jag skulle ha trillingar, så då vart det helt plötsligt tre boxar.. Underbara ni! Kan verkligen rekomendera att gå in på lindex och fråga efter en sådan box om man är med barn eller precis fått barn.. Det är ju inga 'spädbarnssaker' men det var väldigt mycket välbehövliga saker i dem boxarna :-)
Detta fick man i Lindexboxen, och jag kan varmt rekomendera att fråga efter en sådan på Lindex..

Och här är dem tre overallerna som jag äntligen har hittat till våra små :-)


Lämnat ifrån mig första nyckeln

Nu har jag äntligen lämnat ifrån mig en av nycklarna till den nya hyresgästen.. Men en av nycklarna sparade jag eftersom att min post fortfarande går till lägenheten, och inte blir ändrad för än den 31/10.. Va sjukt det känns att säga, det känns fel men ändå bra på något sätt att flytta hem igen.. Jag har bott hemmifrån i 5år, och nu flyttar jag hem igen..

Som sagt, känns fel, men ändå så otroligt bra..

Så jag och mamma var och städade det sista i lägenheten igår, så nu är det rent och fint där.. Frysen är avfrostad, kylen är städad och fixad.. Alla rummen är dammsugade, dock behövde vi inte skura sa hon eftersom hon ändå kommer klampa in med skor och dylikt när hon flyttar in alla sina saker.. Så det kändes skönt.. Hon var upp och kollade på lägenheten igår igen, och hon längtar redan tills hon får börja flytta in.. För mig får hon göra det när som, så länge jag får komma dit och norpa min post så är det lugnt :-)..

Men jag tror det känns bra för henne också.. Hon såg lycklig ut iaf.. och det känns bra för mig, för det är en otroligt söt lägenhet..

I Tisdags var vi på UL och till SPECMVC också. Allting ser fortfarande jätte bra ut, och bebisarna växer på som dem ska.. Alla organ ligger på rätt plats och även hjärnhalvorna ser otroligt fina ut.. Det lugnade mitt hjärta.. Fick lite vikter på dem, och den tyngsta väger 173g och dem andra låg mellan 168-170g.. Inga tungviktare här inte.. Men det känns bra att dem växer, och att dem växer så bra i takt..
Dem flyttade även tillbaka mig några dagar, jäkla hoppande överallt.. Men idag är jag i v18+1=v19.. Så nu ska alla datum och siffror stämma efter mycket om och men .. Haha.


Efter jag och mamma hade varit och städat klart lägenheten igår så åkte vi runt och letade present åt min lillasyster som fyller 9år den 1/11.. Lättare sagt än gjort måste jag säga, och eftersom jag inte vet om hon kikar in här så kan jag tyvärr inte avslöja vad vi ska köpa åt henne heller.. Haha ..

Men iallafall, medans vi sprang ut och in i butiker så hittade jag massa smått och gott.. Delvis nya underkläder till mig själv, det börjar bli trångt med mina egna underkläder, och sting är ingenting att ens tänka på.. Något mera obekvämare får man leta efter.. Sen hittade jag lite prematurkläder till bebisarna, vilket kan vara bra att ha, eftersom vi inte vet när dem kommer.. Så vi är väl förberädda..

Sedan hittade jag overaller till bebisarna, efter mycket om och men så har jag äntligen hittat overaller.. Det kändes så skönt.. För jag vill inte springa och leta efter overaller sen när säsongen är över, och även fast dem kommer på senvinter/tidig vår.. Så vill jag ändå vara förberädd på att det kommer vara kallt.. :-)

Slänger upp en bild på overallerna och prematurkläderna när jag kommer hem, för nu ska vi fara och fortsätta vårat letande efter en födelsedagspresent :-)

Ny vecka

Nu har man vandrat in i ennu en ny vecka, det känns otroligt läskigt.. För nu närmar man sig med stormsteg för nästa UL, och det är ett RUL.. Där dem ska vägas och mätas och man får direkt förlossningsdatum ect ect.. Det känns jätte läskigt måste jag medge.. Jag tycker inte om dagarna innan ultraljud, jag är så fruktansvärt nervös då.. Rädd för att det ska ha hänt något, för att något inte ska se bra ut.. Det är mycket som snurrar i huvudet hela tiden..

Men efter man har varit där så brukar man lugna ner sig rätt mycket...För då får man veta att allting ser bra ut, men sen går man med magknip fram till nästa ultraljud.. För efter RUL blir det TUL istället.. Dock vet vi inte hur ofta ännu.. Utan det visar sig efter Tisdag..

Jag kan ju säga att jag känner bebisarna iaf, man vet inte riktigt vilken det är som sparkar, men sparkarna blir allt mer tydligare.. Och det lugnar en del också.. Brukar jävlas med dem genom att buffa på dem, då buffar dem tillbaka.. Jag tycker det är jätte mysigt, men det tycker säkerligen inte dem.


Lägenheten ser ut som fan nu iaf.. Och allting är nerpackat och klart.. Nu ska vi bara hämta lasset också, så vi får sakerna där ifrån..

Nu ska jag hjälpa pappa och Robert med sofforna, eller hjälpa och hjälpa, jag ska stå vid sidan av som ett moraliskt stöd och titta på när dem arbetar! :-D
v18+1.. Veckorna går alldeles för fort..


Förbannad

Ibland blir man förbannad på hur vissa komuner behandlar vissa fall, en mamma som har trillingar får inget stöd ifrån komunen där hon bor utan hon måste fixa allting själv.. Hennes barn är födda i vecka 24 var på en har fått stora hörselskador och måste lära sig teckenspråk.. Förstår inte vissa att det blir mera jobb med flera barn i samma ålder? Det är ju ingenting man väljer själv.. Okej att man väljer att skaffa barn, men ska man välja bort två liv för att vara som alla andra för att klara av det precis som alla andra? Det gör mig rent ut sagt förbannad..

Nu vet jag inte ens hur våran egen kommun ställer sig till detta.. Utan det får jag ta när jag har adressändrat eller när adressändringen har gått igenom.. Men om jag ska behöva strida som dem stackarna gör vet jag inte alls vart jag ska ta vägen.. Jag tycker att det borde finnas som standard att vi flerbarnsfödslar så ska man iaf få någon rätt till avlastning, precis som om man får ett handikappat barn.. Då har man ju faktiskt rätt till avlastning och hjälp.. Dem som inte varit i denna situation tror jag inte förstår hur jobbigt det är egentligen..

Det är jobbigt imellanåt med 1 barn, tänk er då 3 eller 4 barn som ska ha samma behov samtidigt.. En människa är bara skapt med två armar.. Och alla har det inte så bra ekonomiskt ställt att alla kan vara hemma samtidigt..Artikeln finns i dagens aftonbladet.. Och jag tycker den är helt klart värd att läsa.. Man blir ledsen och upprörd när man läser om hur den här familjen blir behandlad!


Städa städa

Urschane mig.. Även fast jag inte gör så mycket, plockar kläder och tvätt så känns det som att man inte kommer någon vart i lägenheten.. Nu har vi byggt in oss totalt med massa kartonger och saker i lägenheten så att nu kan vi inte göra så mycket, men både kök och badrum och det har jag min mor och min kära kusin Emelie att tacka för.. Jag själv gör inte så mycket mer än att sitta ivägen känns det som.. Haha

Idag skrevs kontraktet över, och det känns otroligt skönt.. Så från och med 1/11 så är inte lägenheten min längre.. Så nu måste lite samtal ringas och sådär.. Sen är jag fitforfight! Haha.. Hon tjejen som ska flytta in i lägenheten älskade den, och den var 'större än vad hon trodde'.. Haha kunde man verkligen inte tro att hon hade målat upp sig en bild av en skokartong..
Så kan det vara ibland :-)

I helgen så blir det väl antagligen att tömma lägenheten på saker och möbler för att kunna fortsätta städandet där uppe.. Så vi blir klara någon gång.. Men man börjar se ett ljus i tunneln iaf, och det känns skönt.. Även fast jag kör slut på alla jag känner just nu, så är jag otroligt glad för att slippa betala hyran för november eftersom jag inte vet när jag får pengar ifrån FK.. Verkar ta en väldans tid.. Måste ringa och prata med dem också tror jag ..

Igår va världens bästa brorsdotter här hela dagen! Så jag fick mysa massor.. Hon somnade i min famn när vi låg och tittade på tv.. Fasters bäääbis! :-D <3
En aningen kaosartat i lägenheten.. Skönt att man slipper bo i de där kaoset!


Fasters bääbis <3


Rännande

Ibland känns det som att man inte gör annat än att ränna runt på stan och försöka komma på vad man behöver, vad man ska äta, vad behöver handlas ect ect..
Mamma och jag har nog varit runt överallt idag, och köpt kartonger till lägenheten, leksakslåda till Aaron och Alvar ( För er som inte vet är det Roberts två andra barn ifrån ett tidigare förhållande )... En jättesöt leksakslåda måste jag tillägga, det är ett 'tåg' .. Den har hjul, så man kan rulla den.. Man behöver inte lyfta runt den..

Vi har varit och handlat nödprovianter som behövs här hemma.. Och lite annat smått och gott har vi hunnit med..

Vi mötte även på mammas gamla klasskamrat ifrån lågskolan.. Det är oerhört trevligt att stanna och prata med folk som faktiskt vågar fråga mig om graviditeten, än att dem bara står vid sidan av och viskar.. Det är nästan värre än att folk kommer med 'dumma' frågor..

Sen har jag faktiskt inte gjort så mycket annat idag.. Legat och drömt om hur jag ska inreda det nya rummet.. Eller inreda Aaron och Alvars och mina och Roberts gemensamma barns rum.. Vill göra så otroligt mycket för allihopa.. Längtar tills vi kan flytta till eget, typ ett hus med en stor trädgård så man kan ha pool och gungställning och sandlåda och massa annat roligt för barnen.. Ååh, jag kan ligga och dagdrömma en hel dag om hur jag skulle vilja inreda vårat hus, och ha massa mysiga middagar och massa annat roligt.. Men jag antar att det kommer..

På torsdag ska vi upp till lägenheten igen och fortsätta flyttstäda, kontraktet skrivs äntligen på Torsdag, och den 1/11 blir jag ÄNTLIGEN av med lägenheten.. Känns så skönt att kunna börja tänka på allting annat nu.. Så nu är det allt små lull som ska göras, typ adressändring, säga upp elen, säga upp Comhem ect.. Mycket, men oj vad man spar pengar på det..

Ibland undrar jag om ni som läser har några frågor? Ni får jätte gärna ställa dem, eller maila mig privat om ni vill :-)

Mail: Westerberg_e@hotmail.comMycket praktisk låda, som ett litet tåg ungefär.. Har 6st hjul och ett lock.. Köpt på ÖB för 129:-
Tyckte jag var helt prisvärt för barnen att ha leksaker i :-) Dessutom var den otroligt söt..


Barnmorskan

Idag har jag varit hos barnmorskan och tagit lite prover, och allting såg jätte bra ut.. Järnvärde ligger som det ska, blodsocker är som det ska.. Även urin är som det ska.. Har en livmoder som är lika stor som en enbarnsföderska i v20 fick jag även reda på, så livmodern är redan nu väldigt stor.. Dock är bebisarna inte lika stora.. Dem är ungefär lika stora som handen ungefär..

Barnmorskan skulle försöka ge sig på att lyssna efter hjärtljud vilket va enklare sagt än gjort måste jag medge, våra små ligister där inne tyckte det var mycket roligare att sparka på den där grejen och röra sig runt den.. Än att visa att deras hjärtan slår otroligt fint.. Så vi gör ett nytt försök nästa gång :-)

Men hon sa att vi har väldigt aktiva bebisar, vilket var bra.. Så det är jag glad för.. Ligger inte still en sekund där inne, så jag antar att vi kommer få 3 yrväder när detta är klart .. Haha.

Var även och hämtade ut barnens Baby to be boxar på Apoteksgruppen idag.. Egentligen ska man bara få 'En box per hushåll' men jag mejlade dem och berättade om min situation, så jag fick faktiskt två boxar.. Vilket var otroligt välkommet.. Mycket smått och gott fick man med i boxarna, något som inte kommer användas ännu på ett tag.. Men framöver så kommer det att användas :-)


Idag blir nog en lugn dag efter äventyret i Stockholm, Robert skulle väl jobba över idag eftersom han jobbade i stan.. Men efter det så skulle han kanske åka och hämta första lådlasset ifrån lägenheten så att vi kan fortsätta städa där på torsdag.. Han skulle även plocka med sig tv;n hem eftersom det är något som inte ska ställas undan utan det ska användas i det nya rummet..
Dessa grejer fick man med i 'Baby to be boxen' Något jag kan rekomendera andra som väntar barn, eller precis har fått barn.. Ni går in på hemsidan : http://www.apoteksgruppen.se/se/
Och anmäler er där :-)


Tiden går

Tiden går ohyggligt fort, och ibland känns det som att man inte riktigt hinner med det man ska hinna med.. Imorgon bär det av till Barnmorskan för att ta lite prover för att kolla att allting ser bra ut, sedan den 18 ska vi till bara för RUL och sedan även upp på SPECmödravården för att ta ytterligare prover för att se så ingenting är förändrat..

Har gått in i en ny vecka, så nu ligger vi på v17+1.. Vart tar tiden vägen någonstans? Från och med den 1 november har jag inte heller lägenheten kvar, vilket känns skönt.. Så jag och mamma har börjat flyttstäda den, köket är i stort sätt nästan klart, och Robert ska börja frakta hit dem första lådorna för att man sedan inte ska bygga in sig i en jävla massa lådor istället.. Det känns tungt att inte kunna hjälpa till så mycket som jag faktiskt vill.. Men jag är med på ett litet hörn iaf, för att jag är så fruktansvärt envis säger mamma .. Haha.. Men jag lovar jag vilar imellan varven oxå..

Idag har vi rensat upp i lillebrors gamla garderob och packat ner allting i lådor så det står snyggt och prydligt där inne, även ute på altanen har vi rensat upp för att få plats med dem första lådorna som kommer ifrån lägenheten.. Sen ska ju faktiskt inte alla möbler ställas undan, utan lite ska vi använda också.

Veckorna springer iväg och det känns som att jag inte hinner med.. Skulle vilja göra en million saker innan det är dags.. Men hur ska jag hinna? Tur att jag kan lägga över lite ansvar på andra människor också, men det känns svårt.. Jätte svårt att göra det, för jag vill veta att det görs på 'rätt' sätt också, även fast jag vet att alla sätt är bra utom dem dåliga.. Antar att det är så när man inte kan ha för många bollar i luften, då måste man dela med sig.. Även fast det är svårt.. Men när jag väl är uppe i varv så yr jag omkring som en virvelvind.. Ha ha .
V17+1


Legat lågt

Bloggen har legat lågt ett tag, eftersom det har varit så otroligt mycket att göra hela tiden.. Vi ska flytta, tömma lägenheten, flyttstäda.. Städa ur vårat tillfälliga rum hos mamma och pappa, gå igenom barnkläder försöka hitta vagn, försöka hitta ny bil.. Ja de är mycket som ska göras.. Och på det så ska man försöka ta det lugnt och tänka på sig själv också.. Jisses, ibland vet jag inte alls hur jag ska hinna med allt..

Men som tur är har jag en underbar pojkvän som tar mycket, en underbar mamma och pappa som också hjälper till otroligt mycket..

Jag mailade även bambino för någon dag sedan för att höra hur dem ställde sig till att sponsra mig (Mina barn) med lite av deras produkter, och jag fick ett väldigt posetivt svar ifrån dem.. 1vecka senare hade jag fått mina saker.. Tyvärr kan jag ju inte testa dem ännu, men jag vart otroligt glad för gåvorna och rekomenderar verkligen www.bambino.se .. :-)
Jag vart otroligt överasskad över deras engagemang och fick 3 flaskor, 3 nappar, 3 napphållare och 3 bitringar till barnen.. Kommer att användas flitigt i framtiden kan jag lova..

Har även vandrat in i en ny vecka ( v16+3 ) så tiden går otroligt fort, snart är man inne i v18.. herregud alltså, vart tog all tid vägen någonstans? Har även varit in för en vecka sedan och kollat till dem små, och allting ser otroligt bra ut.. Det känns oroveckande men ändå väldigt lugnande på samma gång.. Det känns lite som 'för bra för att vara sant' men blodflöde och organ ser jätte fina ut.. Dem växer även på jätte bra, och det lugnar en mammas nerver ganska bra.. Fast även fast de bara är just för stunden, så vet jag att det inte är så långt kvar innan man får springa dit igen och se dem små.. Vi har även kollat upp kön, men eftersom det inte är fastställt ännu så tänker jag inte avslöja någon än :-).. Ni får suga på den karamellen lite till tänkte jag..


Någon som har någon chansning på vad det kan vara :-)?

RSS 2.0