Borttagen !

Nu är värmesängarna äntligen borttagna, och lite mindre sladdar att hålla reda på :-)

Har varit en jobbig period fram och tillbaka, och jag längtar verkligen hem ! Hem till min säng, och mitt liv.. Inte behöva leva mitt liv som sköterskorna vill att jag ska leva mitt liv..

Förstår att dem vill hjälpa till, men dem puschar alldeles för hårt många gånger.. Detta med amning, mina småtjejer vill inte amma (den äldsta och den mellersta) medans den yngsta tjejen älskar att snutta och amma.. Men dem tycker likt förbannat att jag ska försöka, tyvärr.. Men kan inte tvinga ett stackars barn att amma om den inte vill, både lova och Louise gallskriker, och för mig är det fel.. Måste även tillägga att dem är här och hjälper till och visar hur dem ska ligga ect, de hjälper inte.. Så de handlar inte om att jag gör fel, dem vill helt enkelt bara inte..

Sen vill dem att jag ska pumpa massor, ja jag pumpade mycket i början, kan säga på en gång att min mjölk börjat sina rejält.. Ifrån vad det har varit..
Det känns inte heller bra, eller att dem ska stå över axeln på mig och trava i mina fotspår, kolla varje liten grej jag gör..

Det känns fel, och jag vill börja mitt lilla familjeliv på riktigt.. Utanför dessa sjukhusväggar !!

Unnar jag mig att gå ut och äta på kvällen får jag ångest för att jag inte har barnen med mig, för de känns fel. Dem ska inte ligga kvar på sjukhuset dem ska vara med mig :-(..

Nu har tjejerna bara övervaken och sonden kvar, sen har dem faktiskt ingenting kvar ! Peppa peppa, det går åt rätt håll iallafall !!


Ni ska veta småkråkor, mamma & pappa älskar er <3


Dem tre L:en

Våra älskade små kråkor sköter sig till o från rätt bra faktiskt.. De är väl satrationen i pulsen som dippar imellanåt, men sköterskorna kallar det för 'prematurdippningar' och det är tydligen rätt vanligt som jag förstod det !

Amningen går sisådär, sköterskorna pressar alldeles för mycket.. Så de går nog mer åt helvete än vad det går bra..

Att ligga på sjukhus är ett rent helvete, vill verkligen här ifrån.. Och varje gång jag går ut för att göra någonting och bara få komma här ifrån en stund så får jag ångest ! Sån jävla ångest... Varför vet jag inte, men jag känner mig väl dömd, att jag drar iväg för att få andas.. Slippa sjukhuset och alla maskiner, bara få andas frisk luft.. Känner väl att jag inte riktigt förtjänar det, om mina barn inte ens förtjänar det just nu..

Infektionsprover togs idag, och allting såg bra ut, även billirubinprover togs, och de såg också jätte bra ut :-)

Dem jobbar på, och jag hoppas verkligen att vi kommer här ifrån snart !!


Mamma & pappa älskar er småkråkor <3


Älskade barn
Våra älskade små barn! Ni ska veta hur glad jag är att allting går jätte bra, även fast det finns rikser med infektioner så har ni inte gjort en antydan på något sånt.. Sjukhuset är en pina, och man sover obekvämt i deras sängar.. Men jag sover hellre obekvämt i 1000 nätter till, o vet att ni mår bra än något annat i hela världen..

Springer fram o tillbaka hos er var 3dje timme o hjälper till med maten o fixar o trixar med er.. Har aldrig hjärta att väcka er när ni sover, fast jag så gärna bara skulle vilja plocka upp er alla 3 o lukta er i nacken o pussa på era små magar!


Mamma & Pappa älskar er <3


Välkomna till världen

I Lördags (21/1-12) Föddes dessa underbara flickor på Linköpings Universitetssjukhus.. Vi var in på en flödeskontroll på tisdagen samma vecka, och en av flickorna låg och pendlade mellan klass 1 & klass 2, och en annan av flickorna låg på klass 1 flöde..
Läkaren tyckte att de va bra att göra en extra flödeskontroll på Fredagen samma vecka, pga att det kunde vända fort nu, och hon tyckte Tisdag nästa vecka var alldeles för lång tid, och mycket kunde hända..

Mycket riktigt, mycket kunde hända.. För när vi kom dit på Fredagen så kom vi inte där ifrån igen..
Två av flickorna hade vandrat över till klass 2 på navelsträngen, det var även minskad fosterrörelse på en av flickorna och minskat fostervatten..
Vi fick gå upp på SMVC och sen fick vi sitta där hela dagen, för att dem skulle hitta ett sjukhus.. Läkaren sa: 'Räkna med att bli föräldrar i helgen'..

Hur reagerar man? Och framförallt fick vi inte stanna på vårat sjukhus.. Vi vart förflyttade ner till Linköpings Universitetssjukhus..
Snittet vart genomfört, och jag verkligen ÄLSKAR personalen där nere... Har aldrig blivit bemött på ett bättre sätt på sjukhuset..
IVA-Neonatal ska vi inte ens tala om.. Jag rekomenderar starkt det sjukhuset.. Underbarare kunde man inte ha det..

Vi ligger dock kvar på sjukhus, o får nog räkna med att ligga till beräknad födsel.. DVS 20Mars..
Men, förhoppningsvis får vi komma hem innan det!


Vikt INFO:

9.40 föddes lova - 1360g, 39cm
9.41 föddes Louise - 1385g, 40cm
9.42 föddes lisa - 2040g, 43cm

Mamma och pappa älskar er små troll <3


Besök o bus

Idag har vi haft finbesök här, av Malin, Liam och Daniel :-) Mamma har även setat barnvakt åt Bella idag, så det har varit fullt hus hela dagen! Helt underbart när det är massa liv o rörelse, än att det bara är stilla och lugnt, men endå är det så fruktansvärt skönt när lugnet lägger sig och man bara kan slappna av i hjärnan och inte ha den på helspänn hela tiden .

Har lekt massor med kameran idag, och tagit massa roliga bilder, dock vågar jag inte lägga upp alla bilder här i bloggen eftersom jag inte har fått godkännande ifrån föräldrar och sådär.. Så jag skippar det, bättre att fråga först faktiskt.

Annars har det inte hänt så mycket idag, jag har lyckats för en gångs skull bädda sängen innan jag ska iväg på äventyr, väldigt ovanligt vad gäller mig, men jag har faktiskt knappt legat något i sängen idag, så då kändes det bara slaffsigt att ha den obäddad. När jag ligger där hela dagarna orkar jag inte engagera mig till att bädda den! Haha..

Nu ikväll ska jag iväg på middag hos en gammal vän! Ska bli jätte roligt att få komma iväg och träffa henne faktiskt, har aldrig sätt hur hon bor, så ska bli otroligt spännande.. Och eftersom alla är så otroligt nervösa bara för att jag säger att jag ska köra bil, så ska jag lugna er alla med att min far kör mig dit, och min mor hämtar mig! Haha..

Jag är kapabel till att köra själv, men det är väl 'ifall att' lixom, ifall att jag får ont eller bli överdrivet trött ect ect..


Mamma passade även på att toppa mitt hår idag, det är så otroligt dött och livlöst, och jag vill göra något med det.. Men jag får nog glatt vänta tills denna graviditet är över :-)

Så jag kastar upp en otroligt slaffsig bild på mig själv istället! Jag i mitt esse ;-)

Svar på frågor

Jo, jag o barnens pappa bor ihop :-), han bor tillsammans med min hemma hos mina föräldrar..
Vi bodde i en liten 2;a i Bromma först, på 42kvm. Men vi kände att det var alldeles för litet för oss båda, och ska vi då få 3 barn på en gång så kommer det bli alldeles för trångt..

Sedan behöver vi all avlastning vi kan få, så vi valde att flytta hem till mina föräldrar som en tillfällig lösning för att kunna få avlastning ifrån dem. Sedan ska vi söka egen lägenhet, men vart vi flyttar någonstans vet vi inte ännu :-)


Förgyller dagarna

Jag vet inte riktigt vad jag förgyller dagarna med, men jag känner att inspirationen och lyckan har kommit tillbaka efter en otroligt jobbig svacka!

Många tårar, många funderingar, många tankar och många duster upp och ner har det varit hela tiden! Jag vet inte alls om det beror på hormonerna, eller om det bara helt enkelt är jag.. Men det har varit en jobbig tid nu senaste månaden..

Kan nog vara därför bloggen har legat nere så otroligt länge, och det ber jag så hemskt mycket om ursäkt för, för att jag stressade upp er alldeles i onödan ;-)

Men några vändor in på förlossningen har det faktiskt varit, pga ihållande sammandragningar och tryck neråt.. Och trycket neråt beror på att jag har 3 huvuden fixerade i bäckenbenet, alla BM och läkare tycker det är otroligt häftigt, då de oftast bara brukar få plats ett huvud där ;-)

Men nu börjar jag äntligen se ett ljus i tunneln, och jag börjar se posetivt på livet, och posetivt på att faktiskt bli mamma snart! Det ska bli en otroligt omtumlande, men häftig resa endå.
Man vet aldrig var som lurar bakom hörnet, men man får ta det som det kommer..

Håller även på att söka egen lägenhet, känner att jag vill bo i eget.. Saknar det som tusan, även fast det är skönt att bo hemma hos mamma och pappa ibland, så är jag faktiskt 23år gammal, och har bott hemmifrån i 5år, det är en jävla omställning att flytta hem igen...

Men det får man ta som det kommer antar jag :-)


Bättre kamera
Har äntligen fått en bättre kamera, så nu blir det inga tråkiga mobilbilder längre..

Magen i v30+0


Seg uppdatering

Hejsan!

Det har varit otroligt seg uppdatering, och jag ber så otroligt mycket om ursäkt för det! Det har inte kommit några bebisar ännu, och jag har vandrat in i v30+0, så här går det undan i backarna!

Har varit in på förlossningen ett par gånger, men fortfarande inte ett tecken på att bebisarna vill ut.. Och det är ju posetivt för dem, dock tycker jag att det börjar bli väääldigt tungt, och bara känner att jag vill få ett slut på detta elände nu! Haha

Nu går vi varje vecka på sjukhuset, eftersom dem måste kolla flödet i navelsträngarna..

Iaf, igår var vi på flödeskontroll av tjejerna, och 2 av dem har otroligt bra flöde i sina navelsträngar, dock är det en av tjejerna som har blodkärl i navelsträngen som dras ihop så hon har lite dåligt flöde i sin..
Dem räknar sånt där i klasser 1-3, och hon ligger fortfarande på klass 1, så än så länge är det 'lugnt' men det är för att vi ska vara medvetna om 'problemet' att det kan bli komplikationer, men det behöver inte betyda att det blir det.

Jag har också fått mina första bristningar, vilket känns otroligt hemskt.. Men jag antar att man ska ha lite pina för skiten ;-P, går man igenom det ska man väl ha allt! Jag sover otroligt dåligt också, 9h på 3 dygn är inget att skryta med.. Så läkaren skrev ut lergigan till mig nu, får se om jag blir tröttare av dem och får sova iaf några flera timmar!

Man känner sig en aning paranoid när man inte alls får sova, och får för sig en otroligt massa saker.. Som inte alls stämmer..

Annars rullar livet på som vanligt, och vi ska få snittdatum nästa vecka, men det kommer bli i v36 så 20 Februari någon gång, men kommer dem tidigare så kommer dem tidigare.. Ingenting man kan förhindra :-)


Så, ni kan vara lugna nu allihopa! inga bebisar i sikte ännu.. Andas..V30+0


RSS 2.0