Rumpa

Världens sötaste rumpor <3


Ålder/månader

Fick en fråga hur gamla mina barn är & jag brukar gå efter den okorrigerade ålder (vilket i sammanhanget är lättare), fast dom har ju 'storlek' som en korrigerad bebis.. Krångligt ! Ja visst :-)..

Nu är dom 10månader & 9dagar (okorrigerat)...
Fast korrigerat är dom 8månader & 10dagar :-)

För enkelhetens skull blir dom 1år i januari. :-)


Vänner

Hoppas alla har så snälla vänner ! :-)


Sjukstuga

I snart 3 veckor har vi haft konstant sjukstuga här hemma, magsjukan har avlöst varandra & nu när den väl är över efter 3 veckors helvete så börjar rinnande näsor & hostiga nätter istället .. Har jag någonsin berättat att jag verkligen hatar den här årstiden ?

Men mina tappra flickor kämpar på ! Mina änglar har också börjat gå med Gåvagn (lagt upp filmer).. Är så otroligt stolt över dom, bara lova som inte alls finner intresset med att gå, hon åker hellre med ! Dom förgyller verkligen mina dagar, vad skulle jag göra utan dom!?

Idag va jag på gymmet, märktes verkligen i kroppen att man inte fått någon sömn... Men jag gjorde mitt bästa, vet att jag kan prestera bättre, men jag gjorde verkligen så gott jag kunde ! :-)Lisa

Min lilla Lisa går också med Gåvagn <3


Louise

Min duktiga tjej puttar på storasyster i gåvagnen <3


Slagen hjälte

Här är min slagna hjälte ! I snart 3 veckor har vi haft magsjuka här hemma.. Barnen avlöser varandra som på löpande band ! Varför kan det inte bara ta slut ?!


En hel dag

Efter en hel dag med klängande ungar så vill man bara få andas ut ! Iallafall jag, jag har svårt för folk som ska klänga på mig & ligga nära.. Har liksom inte fått varit ifred på hela dagen & när kvällen väl kommer då vill man bara få breda ut sig & andas ! Vilket resulterar i att jag & John har väldigt lite kvalitetstid tillsammans, där vi arbetar tillsammans & umgås .. Det brukar vara så att han sitter vid datorn & jag vid tv'n eller så tittar vi båda på tv'n.. Vilket kan vara mysigt också många gånger...

Men idag hade vi riktig kvalitetstid ! Vi umgicks med varandra & byggde ett pepparkakshus ! Gud så roligt det var :-)

Här har ni reslutatet, vart det bra?


Explodera

Det är helt enkelt för mycket just nu, det räckte när Louise va sjuk & spydde på nätterna men inte på dagarna.. Hade diarré & va alldeles apatisk, bara låg där.. Vägrade äta, vägrade dricka, ville bara sova..
 
Nu är det Lisa's tur.. Magsjuka tror jag inte på längre, men någon form av virus är det.. 'Smittningstiden' (kan inte det finare ordet) är mellan 18-48h på 'vanlig magsjuka' & 12-36h på vinterkräksjukan..
Så vad är det som har drabbat våran lilla familj? Jag känner hur det sakta men säkert bryter ner mig till molykyler.. Jag orkar inte mera tvätt, kräkor eller äckliga blöjor (ursäkta!)
 
Jag älskar mina barn, men just idag är en sådan dag jag bara vill kunna dra täcket över huvudet & faktiskt inte orka mera ! Dom skriker, om vartannat, har ingen aptit, ingen lust att leka.. & bara klänger!
Många säger att det är jobbigt med ett barn, detta är 3.. Jag har absolut ingenting att jämföra med.. Så jag kan bara utgå ifrån min egen situation..
 
Jag är frisk iaf.. Tur fan är väl det, 2/(3)? sjuka barn & en sjuk mamma verkar vara en otroligt dålig combo kan jag tycka, så det ska vi inte ens testa på tycker jag !
 
Har iaf STOR städat hela badrummet, har skurat allting från topp till tå bokstavligttalat(!!!!) med desinfektionsmedel.. Jag är leds på det här nu..
 
Träningen går super.. Eller idag har jag haft en riktig slapp dag! Jag har sådan ångest då jag borde tagit en kort promenad iaf, men det får jag ta någon annan dag.. Mina barn behöver mig också.
 
Jag saknar mina gladfisar även fast dom gör väldigt tappra försök att le & visa sig väldigt lyckliga framför mig imellanåt! Så saknar jag MINA barn.. Dom är väldigt mysiga sjuka också.. Men jag tycker nog bättre om dom när dom är friska faktiskt!
 
Just nu sitter dom med lite leksaker i sängarna & leker, dom ska egentligen sova.. Men det blir bara massa skrik där innefrån så dom får leka sig trötta helt enkelt...
 
Hoppas ni andra där ute (Som läser ibland?) slipper magsjuka! Inget att rekomendera vill jag bara inflika..
 
 
MVH/ Emma
 
 

Tack

Tack alla som har brytt sig & skänkt oss tankar ! Det har betydligt mycket för oss... Dom hittar ännu inga problem på Louise, så vi får helt enkelt ha is i magen.. Jag fick välja mellan att lägga in henne eller ta med henne hem & pumpa henne full med vätskeersättning så hon inte tappat alla sina salter..
Känner vi att det är Påväg neråt igen & hon tappar orken, så läggs hon in & dom får göra en utredning på henne..

Det är tungt just nu, men vi fortsätter kämpa på <3


Natt

En kräkfri natt fick vi, tillbaka på ruta 1 igen :-/ när ska mardrömmen ta slut ?!

Min älskade Louise <3


Pumpa

Idag vart det att pumpa på gymmet .. Behövde rensa tankarna lite & då är gymmet bra, de får mig att slappna av, precis som mina PW på förmiddagen med barnen i vagnen..
Efter allt som har hänt i helgen så ville jag bara få koncentrera mig på något annat för en sekund & få ut lite aggritioner.. Gymmet är grymt bra hjälp då, musiken i öronen, sen kör man bara sitt race.. Bryr sig inte om någon annan än sig själv ..

Imorgon blir det PW i elljusspåret, det är träning för både rumpan, låren & benen.. De är rena rama döden ! Vagnen väger bly i dom uppförsbackarna !
Men det är så värt det i slutändan.. Sen blir det cardio på gymmet på kvällen ! Grymt.. Springa av sig lite ..

En hel natt kräkfritt ! Hoppas på en natt till, vi tar helt enkelt en dag i taget .. Idag fick hon i sig 10ml vätskeersättning, 310ml majsvälling & en halv sked 8månaders yoghurt ! Jag blir glad över det lilla.. Jag saknar min Louise <3


Helgen

Helgen som har varit har varit väldigt jobbig.. Sen i onsdags kväll har Louise spytt (bara på kvällarna när hon sovit några timmar).. Sen i lördags natt fick hon inte i sig någon vätska överhuvudtaget.. Under dom dagarna till lördag har hon varit väldigt liten i maten också. Ingen av oss andra ligger i magsjuka & ingen av dom vi träffat heller..


På natten till söndag gjorde hon inga som helst motstånd utan bara låg där.. Sov väldigt oroligt.. Så jag ringde 1177 & rådfrågade.. Dom skickade oss till akuten.. Så först Enköpings akut som sen skickade oss till Uppsala.. Där dom inte kunde göra någon bedömning på henne.. Utan dom sa bara 'magsjuka' men jag försökte tala om att det inte är det, för det första kräks hon bara på nätterna, hon har gulaktig diarré & ingen som helst aptit & ingen av oss andra i familjen är smittade.. Men vi fick ordinationen vätskeersättning & vila.. Så halv 6 på söndag morgon kom jag hem med en väldigt trött bebis..

Hon äter fortfarande väldigt dåligt & vägrar fast föda.. Idag har hon fått i sig ca 310ml majsvälling.. & en halv sked yoghurt.. Sen ville hon inte ha mera..

Akuten sa bara att om de va likadant om 2 veckor skulle jag komma tillbaka så skulle dom göra en utredning..
Så vi får väl se !


Mammas lilla älskling :-( <3


Prematur

Idag är det prematurdagen !
Jag är glad att mina 3 flickor va starka flickor, dom va visserligen inte så små & föddes inte jätte förtidigt.. Men det ger inga som helst garantier..
Ingen visste hur illa det va med dom när det bestämdes att dom skulle plockas ut.. Det va dom jobbigaste 24h, samtidigt att de va så underbart när de va över..
Jag va så glad att ha dom hos mig, samtidigt som jag va livrädd !

Nu har mina prinsessor funnits hos mig i snart 10månader & jag njuter, njuter varje dag jag får snoza dom i nacken eller bara få säga att jag älskar dom !
Det är dom som får mig att orka <3..


Jag skänker mina största tankar till alla prematurer som har lämnat oss, men även som kämpar.. Även dom som har kämpat & överlevt kampen !

Den största kramen jag har till alla prematurföräldrar som finns där ute.. Man känner sig som världens minsta i det som egentligen ska vara ett inferno av lyckorus.. Tillsammans är man starkare ! <3

Jag tycker man ska köpa prematurbandets pins för att stödja prematurfonden, som gör att forskningen kan utvecklas ännu mera inom prematurbarn ! <3


PW

Idag gick hela familjen ut på en lååååååååååååång PW.. Vart hela 7,2km & barnen sov hela tiden !
Gick elljusspåret här i Örsundsbro ! Vilka monsterbackar med fullpackad barnvagn.. Fy sjutton..

Nu har vi intagit middagen & barnen ska in i duschen.. Sen är det sängen för dom som gäller..
Sen far mannen iväg till garaget & jag ska bara njuta av lugnet i soffan ! :-)


Musik

Min musik eller min sångröst fick dissen utan Louise !


Missa

Idag missar jag gymmet ! Så det blev en powerwalk på 3km.. Höll ett tempo på 10,1km/h.. Med vagn & barn !! Så nu har man fått upp flåset litegrann..

Nu ska det städas här hemma.. Finns massor att göra..


Liten bilförare

Våran nya privatchafför !! Lilla sötnosen <3


Mat!

Vad jag äter om dagarna nu när jag börjat träna regelbundet:

Mat, fortfarande lika (eller ah.. Jag har ändrat om min kost helt, jag äter mer & oftare nu än vad jag någonsin har gjort tror jag)..

Men jag brukar äta var tredje timme & det brukar se ut såhär:

Morgon (beror på när barnen väcker mig & när jag får chansen att äta frukost) - Havregrynsgröt med varma bär & mjölkfri mjölk (mjölkfria mjölken är pga att jag är mjölkproteinintollerant)..

Mellis - Ett äpple 4 ägg & ett glas mjölk

Lunch - varierar, beror på vad jag är sugen på.. Det på bilden är en kräftskärt & grillad kyckling sallad.. Den hade jag pasta till (Får inte glömma kolhydraterna det är de som ger energi, ska egentligen vara fullkorn, eftersom vanligt pasta binder sig i magen, men bättre att ha någon pasta än ingen pasta alls)..

Mellis - en tallrik yoghurt med nötter..

(Sen beror det på om jag har träningsdag eller ej, tränar jag hinner jag aldrig äta middag innan, så då äter jag oftast en stadig middag när jag kommer hem)

(Innan träning ca 1h) - En tallrik gröt med soyamjölk.

Direkt efter träning - Ett äpple & mjölk (eller en proteindrink, kan egentligen inte dricka det.. Men det är lättare att ta med sig en liten proteindrink istället för att släpa med sig ett helt mjölkpaket..)...

Middag - där beror det också alldeles på vad jag är sugen på, igår kväll vart det omelett, en avokado & ett glas mjölk (soyamjölk)..

Ibland brukar jag ta kvällsfika innan jag går & lägger mig, det beror på hur sent jag tränar & när jag äter kvällmat... Men till kvällsfikan brukar jag göra yoghurt med varma bär & två knäckemackor..


Jag 'får' äta precis vad jag vill (som en kompis sa till mig)... Så länge det är enligt tallriksmodellen & nyttigt.. Man vet ju med sig själv vad som är nyttigt..
(Men jag brukar fråga ibland bara för att ha ett humm).. Jag har slutar helt med onyttigheter som coca cola, godis, chips, mc donalds, Thaimat (all sorts hämtmat)..

Det är jätte viktigt med kolhydrater & proteiner när man tränar.. Snabba som långsamma.. Men man ska tänka på att äta något lätt ca 30min - 1h innan träningen så magen har något att jobba med.. För man får absolut inte träna på tom mage..
& sedan direkt efter träningen (ca 5min efteråt) äta någonting så att energin återhämtar sig i kroppen efter ett hårt pass)..

& sen ca 1h efter träningen äta en stadig middag/lunch/frukost ..
(Beroende vilken tid du tränar)...


Nu kände jag att de vart massa text med bara mat & träning ! Men jag hoppas någon vart klokare :-)..

(Jag kastar in en bild på mina söta prinsessor !! <3 dom önskar sig tydligen en gunghäst i julklapp/födelsedagspresent ! Vi får väl se vad antingen tomten kommer med, eller om deras önskan går i uppfyllelse på 1-års dagen :-))


Mvh/ Emma


Mat mat & åter mat !

När man tränar ska man äta typ hela tiden ! Gärna skölja ner med vatten ! Huva, har nog aldrig ätit såhär mycket i hela mitt liv (& såhär ofta) :-P


Gymmet

Igår vart det en vända på gymmet ! 4dagar i veckan *pust*.. Men det börjar kännas bättre..

Igår va det crosstrainer & löpband som gällde. Dock va det KNÖKAT (!!!) på gymmet så man fick gott vänta & använda sig av uppvärmingsmaskinerna (får bara användas i 10min)..

Men det gick ändå ! :-)
Känns i magen & bröstmusklerna idag & det blir en vända idag också.. Sen på torsdag är det VILO DAG !! Va konstigt det kommer kännas ..

Man får rodda med barnvakt på kvällarna, men det går.. Eftersom barnen sover för natten när jag åker iväg & tränar så är det inte några större ansträngningar som behöver göras :-)..

Idag är det nedre delen av kroppen som ska tränas!! Dag 3/4 (den här veckan !)

Måste också säga, Lisa har fått sin första tand :-) jag är en sådan stolt mamma, helt plötsligt va den bara där.. Det märks dock på hennes humör.. Huva va tjurig hon kan vara, men det förstår jag om hon har ont <3 mammas prinsessa !!


Lunch dags

Idag vart det hemmagjorda köttbullar med makaroner & broccoli till ! :-)

Innan gymmet idag blir det en tallrik gröt så magen inte arbetar tom, sen är det bara hem & äta middag.. Mamma ska ta hand om barnen medan jag tar en vända på gymmet :-)


Pannkakor

Idag gjorde jag pannkakor till middag, det va väldigt populärt hos barnen !


Mormor

Idag har vi spenderat hela dagen hos mormor !
Jag va även in till 'stora' staden Enköping en vända & köpte mitt träningskort, så imorgon 06.30 börjar mitt 'nya' liv..
Känner att jag måste stärka min rygg för att orka.. (Den är paj).. Förstörde ryggen när jag va 14år & det är på tiden att jag tar att börja fixa till det nu innan den går ännu mera sönder :-)


Flickorna är helt slut efter en heldag hos mormor, så nu sover dom sött i sina sängar..
Jag själv ska borsta tänderna snart för att krypa i säng.. En lång dag imorgon !


Ang klänningarna

Jag har fått många förfrågningar om vart tomte-klänningarna är köpta !

Dom är köpta på kappahl för 149:- en helt underbar present eller att använda på sin egen lilla flicka vid julafton ..
Visst även väldigt söta små tomte dresser för er som har små 'tomte-nissar' istället :-)


Familj

Ohana betyder familj, familj betyder att ingen lämnas utanför, eller glöms bort <3


Jag älskar min familj !


Räcka till!

Ibland undrar jag verkligen hur mina 2 armar ska räcka till.. Idag har varit gråt, skrik & klättra & ramla på allt dom hittar!

Varför ska man orka?
Hur ska man orka?

Varför man ska orka är för att dom ger mig styrka, en styrka som jag inte trodde fanns.. Det är helt otroligt, även fast jag bara........... & så andas vi så orkar man.. Man måste orka, man ska orka.. Som förälder ska man inte ge upp, man måste våga & orka be om hjälp & man får gråta & vara nedstämd.. Men inte framför barnen !!!

Jag har klarat mer under dom här 9månsderna än vad jag någonsin trodde jag skulle klara, innan barnen kom (när jag va gravid) trodde jag att jag skulle bli en hemsk mamma.. Att jag aldrig skulle klara mamma-rollen..

Ibland känns den busenkel, men när man själv är trött, när man inte orkar & kroppen säger ifrån pga utmattning då får man vara ledsen..

Jag har brutit ihop en gång på riktigt sen barnen kom & de va när Lova & Louise fick sina första tänder. Annars så har jag tagit 10 djupa andetag & kastat mig handlöst.. För jag vet, jag vet att jag löser det !

Jag får höra (från dom som känner mig) att jag är envis som en j*vla åsna, och det är jag, med handen på hjärtat !
Dock ärvde ju mina barn den envisheten ifrån mig också.. Dvs att jag har 3 barn som är lika envisa om inte ENVISARE, än vad jag är .. Oh crap !!


Dom dagarna jag känner att jag inte räcker till, då lägger jag mig raklång på golvet & alla 3 kommer fram & lägger sina huvuden på mig & säger oftast eller alltid ett högljutt *mmmmhhhhh*..


Då vet jag att dom älskar mig ..
Då vet jag att jag har gjort rätt, & då vet jag att jag är hemma!!

Men en super-mamma <3


Superwoman?

Ibland så undrar jag själv hur jag hinner med allt (inklusive mig själv)..
Allt går av rutin hela tiden & vi har fått in Superfina rutiner på flickorna.. Känns otroligt bra !

07.00 - Vakna
07.30 - Gröt
08.00 - Borsta tänder
09.00 - Vila med välling (NAN2)
11.30 - Lunch
14.00 - Vila med välling
16.00 - Middag
17.30 - Gröt
18.00 - Borsta tänder
18.30 - Sova för natten med välling (NAN2)..

Där emellan hinner man med: Tvätt, städ, blöjor, disk & laga mat ! Det som känns så bra är att barnen är otroligt harmoniska, även fast det kan vara gråt & tandagnissel så är dom otroligt harmoniska !

Klockan är bara 09 & jag har redan hunnit med massor, men nu sover barnen så då ska jag också passa på att vila !!

Har ni som läser några frågor? Va absolut inte rädda för att ställa dom ! :-)

Jag funderar på om jag ska ha en frågestund i bloggen? Vad tycker ni om det? :-)

/Emma


Hej å hå !!!!

Stora syster puttar på lillasyster !!! Gå vagnen går varm här hemma, innan jul går nog Louise :-)


Julafton

Flickornas julaftonskläder är inhandlade ! Åh vad jag längtar <3


Hjälp

Det är en bra bit över 100-läsare på min blogg & nu behöver jag just eran hjälp!!

Om snart 1månad är det julafton & det betyder att det är 2 månader kvar till mina flickors första födelsedag.. Japp, dom fyller 1år i Januari (Jag fattar det inte ens själv)..

Vad köper man? Jag känner mig helt handikappad, jag om någon borde veta vad mina barn tycker om, eller vad dom vill ha.. Men ändå känner jag mig helt tafatt av vad jag ska köpa i både julklapp & 1års present..
Jag vet att dom inte kommer uppskatta presenterna så jätte mycket detta året, dom kommer vara betydligt mycket roligare att handla till nästa år.. Men jag vill ändå köpa något!
Så nu frågar jag er, har ni några tips, råd eller förslag på vad jag kan köpa åt mina 3 busungar!!

Allt är välkommet, kom igen nu!!

God natt !

Med färdig borstade tänder säger vid godnatt till världen <3


sjukstuga

I över en vecka har vi haft konstant sjukstuga här hemma, först feber, sen höstblåsor, halsont med kombinerad hosta & då har barnen hostat tills dom har kräkts!!

Jag vet inte hur många gånger vi har bytt sängkläder i barnens sängar & tvättberget bara ökar på.. Men jag är en liten arbetsmyra så man gör så gott man kan att arbeta bort det där tvättberget..

Barnen utvecklas i allt snabbare takt & det känns som jag inte alls hinner med i svängarna.. Jag sätter nästan 10:- på att innan julafton så går Louise.. Hon går längst möblerna nu & man gör allt för att barnsäkra hemmet så gott det går.. Men alltid finns det något som man inte kan göra..
Många blåmärken & fallolyckor om dagarna blir det då som ska upp på ALLT dom hittar! Men jag är glad att dom utvecklas i den takt dom gör, det betyder att dom mår bra !!

Det börjar nalkas jul & jag har inte köpt en enda julklapp än.. Har sådan ångest över att jag inte vet vad jag ska köpa åt barnen i julklapp, något tips?

Fick ett inlägg på min blogg här om att jag inspererar folk att det inte alls är jobbigt att ha flera barn..

Visst, det är jobbigt, det är absolut ingen dans på rosor, men jag kan känna att jag är glad att jag har fått den gåvan att kunna få barn, att få uppfostra mina barn till kärleksfulla & omtänksamma människor..

Att få den gåvan att se dom utvecklas & få lära dom saker.. Sen finns det dom dagarna jag bara har lust att slita mitt hår över att dom inte lyssnar, dom bara skriker & vill ha sin vilja igenom..

Dom dagarna försvinner när man får den där kramen eller den över blöta pussen så är allt det jobbiga & alla problem helt bortblåsta :-)

Allt funkar & man klarar mycket mer än vad man tror !! :-)

Ica maxi Enköping

Tack Ica maxi i Enköping för att ni har gjort det otroligt bra beslutet att köpa in tvillingkundvagnar, detta kommer inte bara underlätta för min familj, utan även många andra familjer som handlar på Ica maxi i Enköping ! Delvis för att våran 1,24m breda trillingvagn inte tar upp all plats i gångarna, utan många har nog ganska tätt i mellan sina barn !
Så tack för svaret & tack för att ni tog ett bra beslut !

/väldigt nöjd konsument !


Patetiskt

Ibland så vet jag inte vad folk är födda med, jag trodde i min vildaste fantasi att vi alla faktiskt va född med en likvärdig hjärna som ska fungera på samma sätt, men visst.. Alla har vi absolut olika syn på saker & ting, & mycket olika tänkesätt.. Tänk va tråkigt allting hade varit annars..

Jag mailade ICA-maxi i Enköping för ca 2veckor sedan där jag hade en ÖNSKAN om att dom skulle köpa in minst 2 tvillingkundvagnar för att underlätta våran storhandling varje månad (sen händer det att man gör någon avstickare ibland för att åka in & kika runt lite på deras sortiment).. Utan någon återkoppling överhuvudtaget, vilket resulterade i att jag skrev på deras offentliga Facebook sida för att få någon form av respons..

& det fick jag.. Många mer än hälften av alla som har kommenterat tycker som jag, att det underlättar ju inte bara för mig utan för många andra familjer i Enköping, (för jag tror ju i min vildaste fantasi att jag är ju knappast ensam om att ha barn).. Där fick jag både en ursäkt & en förklaring av ICA-maxi Enköping att dom nu hade beställt tvillingkundvagnar.. :-), sen finns det ju dessa surtanter/gubbar som anser att bara för att jag är ung söker jag bekvämlighet! Mycket riktigt, det för jag.. För att underlätta min vardag, men det har absolut ingenting med min ålder att göra, utan jag skulle lik väl kunna vara 30+ & skriva samma inlägg ändå !

Någon skrev 'det är så jobbigt att handla med barn', jag personligen anser att det är jag som har valt att skaffa barn & familj, jag måste anpassa mig efter min familj & min familjs storlek.. Vilket resulterar i minst en överfylld kundvagn.. Vad vore inte bättre då att få ha en tvillingkundvagn & en singel-kundvagn.. Barnen får vara med & handla & vi kan packa våra varor i systematisk ordning för att få plats med allting & slippa stressa för att en barnvakt kanske egentligen inte hade tid att vara barnvakt ..

Nej ! Moraltanter & annat bittert folk är så pinsamma ibland !


Min lillskrota börjar bli stor nu <3


RSS 2.0