bakdag

när jag ändå var i farten med att baka bullar så slängde jag ihop en blåbärssockerkaka också!

Jag tänkte, när man ändå håller på.. (underbart med stor frys).. plus att det är så förbaskat dyrt att köpa kakor på affären (sen är det ju så otroligt mycket godare med hemlagat)..

& såklart var det mina 3 små testpiloter som fick testa en varsin liten bit till EM-fikat :-)

klart godkänt då hela biten gick åt & det tjatades om mer ;-)
qnvänfbsrt

Hur gör man om en gammal 18" audifälg till någonting användbart?
jo, man sätter upp den på väggen & använder den som "slangupphängare"..

kan ju inte direkt säga att jag kan klanka ner på min sambos kreativitet, för de vart rätt bra i slutändan även fast jag var grymt skeptisk! :-Deffiktivitet

som mammaledig så måste man hela tiden sysselsätta sig för att inte bli alldeles knäpp & med 3 barn kring anklarna 24/7 är det svårt att påbörja några större projekt som man inte gärna bara kan lämna..

Därför försöker jag göra saker som involverar dom också, t.ex. rensa rabatter, städa men även baka & laga mat..
Som ni vet igår så gjorde jag en rabarberpaj..

Det vart inge sämre idag än att jag svängde ihop en bulldeg imorse när barnen klev upp ( här är det dags att vakna kl 06..), sen lagom när vi hade ätit frukost klart så va degen färdig & bullbaket kunde påbörjas..

Nu är klockan innan 10 & jag har hunnit göra 50st bullar, plocka ur diskmaskinen, plockat i diskmaskinen, satt igång tvätten & aktiverat barnen med bullbak !
Nu är det dags för FM-vila (efter vi har ätit en bulle såklart)..
rabarber

igår tog jag en liten sväng förbi mor & far & knyckte lite rabarber utav dom, som jag hade tänkt att använda till att göra rabarbersaft av :-)..

men till eftermiddagsfikat idag svängde jag ihop en liten rabarberpaj också.. mycket uppskattat utav barnen :-)


feber

inatt va det dags igen.. efter nästan 2 dygn feberfri så fick lova feber igen vid 01 inatt..

ursch, så trött på det här nu, ingen sömn alls då dom avlöser varandra med att vakna pga hostan !

jag som trodde vi hade utplånat febern :-(.. tji fick jag..

lova är dock piggare idag & orkar vara med & leka.. men den envisa hostan är dock kvar :-/


Pepp, pepp!

under dom här månaderna som vi har renoverat har jag faktiskt rent ut sagt mått SKIT dåligt..
vilket har resulterat i att jag har fuskat som f*n med maten *ajabaja!!!*...
ställde mig på vågen i söndags & till min förskräckelse har jag lyckats lägga på mig 5!!!!!kg...
så nu är det hårda bud kan jag lova..

från & med igår & 2månader framåt (till nästa vägning) så är det sötsaksförbud..
inte för att straffa mig själv, utan mer "avgifta" mig själv ifrån sötsaker, för ni vet ju själva, man ska BARA ta en & tillslut har man ätit upp hela skålen/kakfatet..

nej, skärpning nu.. jag vet att jag kan..


produktiv dag..

idag har vi varit duktiga (tycker jag iaf..)
i vanlig ordning kommer Lova in kl 06.00 för att väcka oss & få sin välling.. sen vill hon gå upp..
sedan när barnen sov förmiddag, så passade jag på att gå ut & riva i rabatterna.. Innan barnen vakna så förberedde jag lunchen & sedan kom mormor som hade handlat blomjord åt mig så jag kunde lägga i den nyrensade rabatten..

sedan fick mormor vara barnvakt en liten stund så jag fick klippa gräsmattan (John är & klättrar, så han vet ingenting än).. hoppas han blir glatt överraskad ! :-D

har även vattnat vår nysådda gräsplätt ett x antal gånger idag..


så nu har barnen stupat i säng & jag ligger även på sängen & vilar lite innan jag ska fortsätta med lite sysslor..Lilla Lova <3

det är inge 100% bra ännu, det hörs när hon sätter igång & försöker hinna på systrarna..
men hon försöker iaf..

Min envisa lilla unge <3


akuten

igår kväll/i natt har vi spenderat en liten tid med Lova på akuten pga andningssvårigheter.. efter att ha inhalerat kortison & adrenalin så mår hob bättre. Inte jätte bra, men hon andas inte lika ansträngt längre.. Dom vet egentligen inte vad det är som gör att det blir såhär, dom misstänkte krupp, men när andningen både ut & in var påverkad så sa dom att så ter sig inte krupp & började diskutera RS-virus..

men efter några timmar fick vi äntligen åka hem med en väldigt trött liten Lova.. <3

Knasiga

Min alldeles egna knasiga lilla familj !


Mobbing

Mobbing är något jag STARKT är emot..
Har själv blivit mobbad under en lång tid både i yngre & äldre dar, vilket på något plan inte alls är okej..

Att som mobbad inte bli betrodd, undanskuffad, instoppad i ett hörn, klassas som ett 'problem' barn bara för att lärarna är så förbannat rädda för att ta tag i problemet själva är så fegt, otroligt fegt ..

Nu för tiden är de min lillasyster MIN 10åriga lillasyster som får ta emot fula ord, hårda slag & mobbningen i sin nakenhet.. Barn är råa, otroligt råa emot varandra.. & det läskigaste av allt, det vandrar neråt i åldrarna..

Det är komplex, skönhetsideal, att man måste vara precis som alla andra bara för att passa in...?!
Fy fan säger jag bara..

Barnen i min systers skola sjunger fula ramsor om henne, kallar henne fula saker, säger åt henne att banta för att hon är tjock & äcklig, att ingen vill vara med henne för att hon är så vidrig, & är det någon som väljer att umgås med henne när skolan är slut så får hon höra 'säg inte till någon att jag har varit här' ..
Hon går till lärarna & det enda dom säger är 'bry dig inte om det, dom är så' .. Är det rätt ?!

Jag har talat med min syster & diskuterat detta (på ett plan som hon förstår) att ta INTE åt dig, för det dom säger stämmer inte .. Vill du gråta, gör det när du kommer hem, visa dom inte att det gör ont & att du tar åt dig, & när hon väl gör detta... Då tar dom upp familjen istället . T.ex. 'Din mamma är så ful & äcklig ... Hon har platt ansikte & är vidrig' ....

Gör man så?
Vad har skolan för plikt? Jo, underrätta föräldrar & hålla en dialog .. Föra dokumenteringar, & för Min systers bästa se till att detta slutar..

Vad har under dessa 2 1/2år hänt ? Inte ett JÄVLA skit !!!!!!!!!!!!!

Nu, när den nya skolsköterskan har börjat & min syster gick dit & fick svara på lite frågor som t.ex. ' hur mår du, hur trivs du i skolan' ...

En fråga som hon fick, som fick mig att börja storgråta var 'känner du någon gång att du bara skulle vilja försvinna?' Var på min syster svarar - 'ja, varje morgon' ...

WTF... Hon är 10 jävla år, hon ska inte känna så, hon ska tycka det är roligt med skolan ... Men de gör hon inte.. & varför ?

För det är ingen trygg plats för henne ..

Jag mår dåligt, så dåligt för min syster för vad hon får gå igenom...
10 år & känner redan att livet är slut .. Hon har ingenting kvar, för ingen tycker om henne, hon har inga vänner & orkar inte längre ...
Ska de behöva vara så?


Länsförsäkringar

Om jag kunde göra upplopp för mina känslor just nu så skulle jag göra det, men som respekt för mina barn, grannar & familj, så låter jag bli att vara arg helt fullt ut & är bara det på insidan istället..

Man ska absolut inte svartmåla varken företag eller personer, men jag kan inte låta bli längre .. Det här har gått alldeles för långt & har varit strul sedan dag 1...

Som dom flesta säkert redan vet & har läst så har jag & John köpt hus.. Ett mysigt litet hus i ett lugnt samhälle nära mina föräldrar & hans föräldrar.. Bra för barnen som har nära till både skola & dagis & skulle vi vilja skulle vi få plats med iaf 1 barn till innan vi måste sälja & köpa nytt..

Vi hittade annonsen på blocket & tyckte väl att det va rätt pris för just läget.. Vi valde då att åka & titta, sen var vi fast..

För att summera hela historien lite kortare (då det blir alldeles för långdraget att skriva allting just nu) så gjorde vi ett såkallat 'privaköp' av en privatperson, men valde ändå att en mäklare skulle kallas in för att sköta alla papper rätt.. Just här är det allt strul börjar, pappersarbetet.. Det som är VIKTIGAST (bortsätt från pengarna)..
Det ENDA som vart rätt va köpekontraktet, annars har allting varit fel.. Fel fel fel..

Vi fick reda på när köpekontraktet va skrivet & vi hade bestämt datum att NU ville vi flytta in, sagt upp lägenheten & fått hyresbolaget att låta oss avträda lägenheten tidigare än beräknat..
Då får vi reda på att mannen vi ska köpa hus av är gift & att hans fru måste godkänna att han ska sälja huset (hon var med när vi skrev köpekontraktet & mäklare brast i sin arbetsuppgift) då de va mäklarens ansvar att vi skulle få ALLA papper RÄTT..

Sagt & gjort fick vi jaga rätt i mannens fru & med nöd & näppe skrev hon under (varför vill jag inte gå in på i detaljer)..
Jag åkte in till Länsförsäkringar i Enköping för att lämna in pappret som mannens fru skrivit under för att de måste skickas in till tingsrätten för att huset ska skrivas över på mig & John ..
Dock va jag väldig noga med att de skulle ta's en kopia då vi redan haft massa strul & jag orkade inte mer strul ..
Mötet på banken bokades in & sen fick vi reda på att ett 'köpesbrev' måste göras (det ska OCKSÅ mäklaren göra)...
Ner till Länsförsäkringar i Enköping samma dag för att fixa köpebrevet så de inte blir strul på banken när allting ska fixas.. Där finns INGEN som tar emot John när han kommer.. De är tomt, han går ut, uppgiven såklart då vi va så fruktansvärt ledsna på strulet & mådde dåligt & bara ville få allting klart nu..

Han går in på Husmanhagberg i Enköping & ber riktigt riktigt snällt, berättar våran situation & mannen vid namn Magnus hjälper oss, trots att han inte har någon anledning så hjälper han oss.. De va som att en ängel klev ner från ingenstans..

Nu borde strulet vara slut, men ack va fel vi hade.. Inne på banken frågar våran bankman om vi har pappret som mannens fru skrivit på, - 'nej svarar jag, men jag har en kopia..' Varpå hon svarar: - ' jag måste ha originalet..'

Erhmmmmm....... Jag berättar att jag lämnat in det på Länsförsäkringar i Enköping & berättat namnet på ansvarig mäklare.. Hon ger ifrån sig en suck & säger 'jag tar en kopia på din kopia' men sedan tillägger hon att hon MÅSTE ha originalet men lovar oss att prata med ansvarig mäklare så vi ska slippa mer strul som vi egentligen inte ska behöva gå igenom..

Huset blir betalat, vi tackar för oss & känner en enorm lättnad över att NU är det äntligen över & huset är ÄNTLIGEN vårt ..
Eller?

Idag, 23/5-2013 ringer ansvarig mäklare till John & berättar att han (eller han 'skyllde' på kontoret) tappat bort originalet som mannens fru skrivit under, det som tingsrätten måste ha för att registrera att huset är vårt (mitt & John's)...


Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Just nu är jag bara väldigt arg inombords .. Så arg att jag knappt vet vad jag ska ta mig till..

Så därför vill jag ge en STOR bukett ris till Länsförsäkringar i Enköping & ansvarig mäklare Tommy Lund ..
För oavsett om vi betalade en liten summa pengar, så tog vi in en mäklare för att alla papper ska bli rätt & hittills har allting som kan gå fel gått fruktansvärt fel ..


Gräns

Gränsen mellan geni & idiot är hårfin ..

Ibland dyker det upp 'heta' debatter om 'Förtidigt födda barn' - vi har 'extremt mycket för tidigt födda' - 'mycket förtidigt födda' & 'förtidigt födda' ..

Mina flickor är födda i v31+3, dom faller alltså under kategorin 'mycket förtidigt födda' pga att dom är födda innan v32 men efter v.29..
Jag är GLAD att jag lyckades ta mig så långt som jag gjorde, för vem vet var flickorna hade haft för förutsättningar annars ?
Under resans gång med tjejerna har jag lärt känna många människor. Delvis dom med 'extremt mycket förtidigt födda' men även såna som 'bara' har 'förtidigt födda barn' - & jag kan med handen på hjärtat säga att oavsett i vilken vecka man får barnen så är resan SKIT jobbig ..

I alla böcker, uppslag, besöken hos MVC talas det bara så gott om förlossningar, amning, får åka hem efter ca 6h efter förlossning ..
Men INGENTING om komplikationer, prematurer, riskfyllda förlossningar eller neonatalvård .. Varför ?

Livet är inte svart eller vitt, de finns inga garantier för att just DIN graviditet går bra, eller att den blir 100% perfekt ..

Visst, det är bra att inte skrämma upp föräldrar i onödan, samtidigt som jag skulle känna en viss lättnad att få höra att man talar om dom 'dåliga' sakerna också.. För de är inte förbjudet, bara skrämmande ..

Ni tycker säkert jag är en idiot som skriver om detta..
Men jag har tänkt & tänkt & tänkt & tänkt ...

Tänk om min barnmorska sagt till mig att de kan förekomma tvillingar/trillingar, de är inte vanligt. Men de kan ..
Tänk om hon hade förklarat för mig ang NEO när jag frågade & hur stora chanserna är att få ett/flera förtidigt födda barn istället för att bara 'svischa' bort det .. Då hade JAG sluppit bearbeta allting själv ..


En resa många, alldeles för många har gjort på NEO, men en resa så värd den i slutändan oavsett vilken vecka barnet/barnen är födda i.. När man kommer hem & får den största pokalen av alla ! <3


Insats

Jag ska göra en insats & en Vår-rensning på samma gång ...
De kunde ju inte bli bättre :-)...


Tvättmaskin

Det här med tvättmaskin är tydligen intressanta grejer ..


Första natt

Första natten i huset är avklarat & barnen trivs som fiskar i vattnet ..
De va dock jobbigt att somna igår kväll vid läggdags med alla nya intryck & allt nytt som går att kika på (dom har ju inte upptäckt allting ännu..)
Dom for runt & verkligen njöt till 200% över allt utrymme & alla leksaker, men framförallt sitt egna rum..
Dom sov från klockan 20.00 - 08.00 (med avbrott för välling vid 06).. *stolt mamma*

Inte nog med att de vart ett helt nytt hus, så har lova fått en ny säng också .. Så spjälsängen är 'skrotad' & hon har fått en 'stora tjejer säng' .. Min farfar har byggt den här sängen (även dom andra tjejernas sängar).. Men Lova är den enda som klättrar i & ur saker & har börjat häva sig upp ur spjälsängen .. Jag känner att det är dags att byta säng då..


Jag hoppas natt no.2 går exakt (om inte bättre) lika bra ! :-D


Slutet

Känner att slutet är nära & vi börjar se en ände på den eviga röda tråden !


Skötväska

Skötväskan har varit en stor räddning när barnen har varit små, det har fått plats mycket saker i den ..

T.ex. Välling så det räcker till alla 3, blöjor, krämer, kläder, våtsvervetter, nappflaskor, leksaker & allt annat nödvändigt/onödigt man behöver i en skötväska.. Men med tiden dom växer så 'växer dom ur' skötväskan mer & mer & den fyller inte lika stor funktion längre & är mer stor, otymplig & ivägen för mig som ska konka & bära på den ...

I takt att barnen växer har dom insett mer & mer att dom själva kan använda ryggsäck & det är roligt att bära dom själva vissa sträckor ..

Så nu har jag köpt lite mindre väskor (en varsin dessutom) för deras egna saker & behov ..


Hemglass

Åh va jag älskar hemglassbilen.. Det finns så mycket olika varianter att välja mellan, dock dyrt men såååå värt det ..
Mina små orkar inte äta upp en hel ispinne med glass & igår hittade jag söta små spöken med plastpinne !
Alldeles lagom stora för söta små barn ..


Studsmatta

Otroligt roligt att mormor & morfar har en studsmatta man kan busa på :-D


Sluttampen

Nu är vi på sluttampen av husbygge & det känns kan jag säga ..
Vi har bott 1månad hemma hos min mamma & pappa ..
Folk överallt & slappna av står långt ner på listan ..
Även fast barnen myser ordentligt över att få träffa sin mormor varje dag så märks det att dom tycker det är jobbigt också med folk överallt ..
Jag hoppas hoppas hoppas att vi kan flytta in i helgen som kommer, men det beror på hur snabbt vi jobbar i veckan också & hur mycket vi hinner jobba undan ..

Men hittills har vi hunnit jobbat undan en del & nu går det till viss del ha barnen där inne, men det är fortfarande väldigt mycket 'ajaj'..


Sommaren närmar sig med stormsteg, vad har ni för planer för i sommar ?
Här ska vi åka på trillingträff i furuvik i juni & sen står det på agendan att vi ska reparera tak hela semestern ..
Så vi har nog att göra ändå ..


Nu ska vi fortsätta titta på barnprogram här ! :-)


Njuter

Här njuter vi för fulla muggar av det underbara sommarvädret !
Det kan inte bli bättre, slippa ha massa kläder som ska på & av hela tiden .. & kunna vara ute & bli värmd av solen .. Barnen älskar värmen & dom älskar allt som har med växter & djur att göra ..
Att se dom plocka en blomma ömt & ge den till mig får mitt hjärta att smälta 10ggr om..

Vi börjar närma oss sluttampen på huset & snart, väldigt Snart kan vi själva flytta in där också, känns otroligt skönt faktiskt att de börjar närma sig slutet av denna renovering. Den har tagit tid, men ack så fint det kommer bli ..


Ang min röst

Har fått en del kommentarer här på bloggen ang min röst (föregående inlägg där Lova ropar 'pappa' & jag säger att han är i Tyskland) - de är inlägger jag hänvisar detta till..

Mina barn vet när jag är arg & inte arg .. Jag kanske låter arg på filmen, men jag är långt ifrån arg .. Jag låter sådär & det är ingenting jag kan ändra på, hade hon vetat/reagerat på att jag va arg så hade hon slutat ropa & inte sätt det som en 'lek' som hon gjorde nu..

Att hon inte förstår, det hajar jag också.. Hon är 1 år & 4månader.. Det är inte så att jag begär att hon ska vara ett geni, men det behöver inte betyda att jag måste prata med bebisröst åt henne hela tiden, nu har jag förvisso Aldrig gjort så utan bara använt mig av min egen röst & inte gjort till den på något sätt ..


Färdigt

Det börjar röra på sig åt det färdigställda hållet :-)


Saknad

Här hemma är du väldigt saknad nu när du åkt till Tyskland ! <3


Tiden

Att få tiden att räcka till när det är massor att göra är näst intill omöjligt, men nu så börjar det äntligen hända saker i huset & man börjar känna en ände på evigheten ..
Vi har väl som mål att kunna flytta in nästa helg, men än så länge är det endast en önskan.. Vi får se hur långt vi hinner nu i veckan ..

Flickorna växer så det knakar & nu förtiden sover dom bara 1 gång per dag, vilket resulterar i att runt 17-18 börjar dom ledsna på att vara vakna ..
Även barnmat har dom slutat med nu & det enda som gäller är hemmalagad mat, vilket är skönt för plånboken faktiskt ..

2/3 barn går & Lova har faktiskt tro det eller ej börjat gått sina första steg nu, vilket känns otroligt skönt (då sliter hon inte alls lika mycket på kläderna längre)...

Pratar som aldrig förr & har lärt sig att klättra upp & ner i soffan ..
Ja kort & gott så är dom ju faktiskt inga bebisar längre utan dom har blivit småbarn istället ..

Nu ska jag sitta här & njuta av solen medan barnen har somnat i vagnen :-)


Barnrum

Nu börjar barnrummet så smått ta form.. Nu är de bara lite finjusteringar kvar i dom stora rummen & sen så kan vi flytta in ...

Ursch så jag längtar..


RSS 2.0