blöjfri

Eftersom John har ett sådant jobb som gör att han ibland sover borta så får man bunkra upp sig med diverse tillbehör i hemmet när man blir ensam.. Så idag for Vi iväg till Uppsala & mötte upp min mamma för att handla diverse nödprovianter.. När vi sedan kom hem så började Louise tjata om att bajsa. Lite hamnade i blöjan men resten i pottan, sen TVÄR vägrade hon blöja fram tills vi skulle sova.. Så 1h blöjfri nu på kvällen & ingen olycka i trosorna.. Utan hon knackade så fint på dörren till toaletten när det skulle kissas (även fisa ska man göra i pottan ^^) Så nu ska vi fortsätta med att vara blöjfria när vi är hemma.. Så får vi hoppas att det håller i sig nu.. 
Min stora Lilla tjej <3 
 

Vattenläcka

Den här veckan har varit rent ut sagt fördjävlig.. Det har gått allt annat än bra vill jag lova..
 
I tisdag's så skallade Lisa sönder en fönsterruta i vardagsrummet (Ja hon klarade huvudet).. Efter jag hade dammsugit som en idiot lyckades det ändå finnas glas kvar på golvet, så lisa fick en glasbit i foten.. Det var blog ÖVERALLT! Mina händer va fulla, Lisa's fot va full, de va fullt i soffan, de droppade på golvet.. ÖVERALLT!
Hon klarade sig undan med ett liiitet liiitet skärsår på tån. Men hon blödde som att hon tappat hela tån..
 
På Onsdagen hoppades jag på att oturen skulle vända till lycka istället, men ack så fel jag hade ..
Hade bestämt med Jennie dagen innan att komma dit & umgås en stund, men på morgonen vaknade jag med lite ont i halsen så jag valde att vara hemma istället.. Vilket kanske va en jäkla tur .. ^^ 
 
Som vanligt fixade jag med tvätten på morgonen & vid 10 som jag egentligen hade tänkt att åka till Jennie stod jag i tvättstugan & grejade med tvätten.. Upptäckte att kranen i tvättstugan droppade (Vilket inte är normalt..) Så jag drog den från höger till vänster för att se om det vart någon skillnad.. Upptäckte dock att när den stod mer emot varmt så droppade den inte lika mycket som mot kallt.. Så drog den ditåt & brydde mig inte så mycket mer om det..
Fortsatte pilla med tvätten tills jag hörde ett högt *PAAANG* innefrån gillestugan (Där vi redan har rivit golv + vägg emot pannrummet pga en vattenläcka)..
Öppnar dörren & ser hur det bara VÄLLER in vatten i huset.. Får total hjärnsläpp, springer fram & försöker hålla för så de inte ska ösa in mer vatten.. Sätter fram handen & inser att strålen är alldeles för stark för min hand.. Ca 2 bars tryck kanske stod som en kaskad rakt ut..
 
Försöker ringa John (Som satt i Jönköping på kurs), han svarar givetvis inte.. På darrig hand slår jag upp John's pappas nummer & efter lååååånga signaler lyckas jag få tag i honom.. Skriker i telefonen ''VART FAN STÄNGER JAG AV VATTNET''?!?!? han berättar lugnt & sansat vart & jag berättar sedan vad som har hänt ..
 
John ringer sedan upp mig & jag berättar vad som har hänt. Men det är redan försent, det är vatten ÖÖÖÖVERAAALLLT!! Jag har panik, jag gråter & gråter & gråter.. Medans mina barn står i dörrhålet med gummistövlarna på, redo att plaska runt i allt vatten ..
 
John roddar i försäkringsbolaget & dom kommer ut på stört..
 
Johns pappa & hans bror roddar i att försöka dammsuga upp så mycket vatten som möjligt.. Ca 50 L dammsög dom upp, resten hamnade under respektive golv (Tvättstuga & badrum)...Uppskattat va de lite över 100L vatten som pumpades in rakt i huset .. ^^
 
Får sedan återberättat för mig på kvällen att jag hade bara en väldans tur att de inte vart värre, då vi inte har installerat någon jordfelsbrytare i huset ännu & precis där vattenläckan var & allt vatten vällde in sitter propskåp & massa annat som kan göra att jag kunde varit grillad vid det här laget..
Det kändes SÅDÄR att höra kan jag lova!
 
Efter de där är jag nojig som fan, har gåritit hela veckan, har tyckt att allting har varit superduper jobbigt..!
 
Men nu kan de bara bli bättre ? Eller hur? ''Efter regn kommer solsken''?
 
 
 
                                                                        
 
 
 

Neurologen

Idag va vi på besök hos neurologen, efter sjukgymnasten misstänkte någon form av hjärnskada på Lisa..
Neurologen hade inte samma misstankar på finmotoriken som sjukgymnasten hade, men där emot grovmotoriken va han mer orolig för.. Men hoppades ändå på att de skulle vara något övergående.

Han såg det jag har sätt sen Lisa börjat på att gå, att hon släpar med höger sida/fot. Inte alls lika mycket som de har varit, men fortfarande en släpande gång.

Så nu har vi fått en remiss till MR-röntgen skickad för att kunna "utesluta" (dom vet ingenting än), att de är någon form av hjärnskada/cp-skada.. Han var väldigt tydlig med att det är en rutinkontroll & för min del kändes det skönt. Än att få det kastat rakt i ansiktet..


Denna vecka har dock varit hemsk, så de va skönt att få detta avslut, även fast jag ändå inte fick några svar på mina frågor så kändes det på något sätt bra!

Nu ska jag fortsätta natta mina barn & sedan återgå till min egentid!

<3
!
EP

Idag har vi varit lokalkänidisar ännu en gång..
Älskar hur nyfikna & framåt flickorna är, samtidigt som dom är väldigt sociala.. ;-)
Texten i tidningen är jag nöjd med & de är ingenting som känns varken överdrivet eller påhittat.. Det är ärligt, det känns bra !

Under 1 år har vi varit med i tidningen 2ggr, radio 1 gång & tv 1gång...
Trodde aldrig jag skulle bli sån kändis bara för att jag fick barn ;-)..

Min trio <3

RSS 2.0