v24+0


V24+0


Redan vandrat in i v24+0=v25.. Vart tar veckorna vägen? Och vem styr kontrollen där man kan trycka på paus?
Vem bestämmer hur fort tiden ska gå? Och varför kan man inte styra över sånt själv, så man hinner ikapp världen?

Jag har svårt att sitta still och ta det lungt, även fast jag borde och har ordination vila både ifrån SPECCMVC och Förlossningen.. Men varför ska det vara så roligt att göra allting man inte får? Och tråkigt att göra allting man får?
Hade det varit för 1år sedan och jag hade jobbat så hade det varit mycket roligare att ligga i sängen och vila, och bara ta det lugnt, men nu får jag ju göra det hela dagarna.. Knepigt det där.

Igår var det TUL och SPECCMVC igen..
Ingenting nytt egentligen, mer än att flickorna har växt på sig rejält.. Såg i Roberts ögon hur stolt han var över att hans flickor växer så det knakar..

Det knepigaste av allt jag kan tycka är att dem inte vill sätta vårat tillfälliga snittdatum ännu, dem hoppas på att jag kommer gå till v37, för dem vill komma så nära som möjligt för det normala förlossningsdatumet.. Men jag får höra så många olika vertioner hela tiden, så jag orkar faktiskt inte bry mig längre.. Dem kommer när dem kommer, och dem kommer aldrig komma en 'bra' tidpunkt iaf, så varför bry sig? Desto längre dem vill stanna där inne, desto bättre är det för dem.

Idag är det exakt 26 dagar kvar tills jag fyller år, såå.. Vad hade ni alla tänkt att ge mig? ;-)
Nej, det blir ingen födelsedag iår.. Jag hoppar den tror jag.. Orkar inte fylla år längre, ni kan få säga grattis, men jag vill inte bli äldre..
På lördag natt åker min älskade till Norge för att jobba.. 3 hela veckor ska jag vara utan honom.. och det känns nästan som att jag saknar honom redan, innan han ens har åkt.. Kommer bli en tuff period, men jag vet att han kommer hem om det skulle hända något..

Han lämnar aldrig min sida ! <3 Är otroligt glad att jag har hittat världens bästa sambo/pojkvän/ Blivande fästman?/ världens underbaraste pappa till våra barn! <3, Jag kan helt enkelt inte vara lyckligare..Jag måste även få tipsa om en blogg, ifall du vill ha inspiration till att baka något, recept eller börja med tårtdekorering, eller helt enkelt bara vill läsa om en vanlig vardag en helt underbar tjej att läsa om:

http://mammahjarta.blogg.se/
 

 


Ibland hatar jag känslan av rädsla..

Jag är så jävla rädd.. Jag hatar att vara rädd, jag har aldrig varit rädd.. Jag har aldrig visat mig sårbar.. Men jag insåg idag att jag vågar inte vara för glad..

TUL idag va helt underbart, men jag känner ingenting när jag ligger där, det känns ändå som att allting kommer gå åt helvete i vilket fall som helst.. Varför vet jag inte, jag älskar mina barn.. Jag gör verkligen det.. Men allting har gått 'för bra' hittils.. Lyckliga sagor kan få lyckliga slut också va?

Eller måste alla lyckliga sagor ha sorliga slut? Och alla sorliga sagor ha lyckliga slut?
Det känns som att jag bara väntar på det där lilla, just de där lilla som ska gå så fruktansvärt fel och jag aldrig mera kommer kunna förlåta mig för att jag gjorde annorlunda.. 'Ta en dag i taget' - Ja, det låter mycket enklare än vad det är.. En dag i taget är en dag närmare verkligheten.. Jag blir mera chockad över att dem säger att allting är bra, för jag är helt inställd på att allting kommer gå åt helvete..

Varför kan jag bara inte försöka vara glad, och leva i nuet.. Och faktiskt vara glad över att allting ser bra ut? Varför måste jag gå och vänta på det där lilla, just det där lilla som kan få mig att fallerera till botten?
Allt det här 'skrämmande' allt det 'okända' är en fucking vardag.. En fucking vardag jag inte valt.. En vardag som kan gå från helt underbar till en mardröm..

Just nu ser jag ingenting posetivt med att vara gravid, sammandragningar, värkar, läckande tuttar, en paj rygg, sura uppstötningar, en stor mage som bara är ivägen, kläder som är försmå och sömnlösa nätter..

Vad är det posetiva med att vara gravid? Jag förstår inte det, det ända som är posetivt är det som kommer utav det, men det är ju just det jag inte vågar hoppas på, det jag inte vågar se fram emot, och det jag inte vågar drömma om..

Graviditetsdrömmarna kan vara allt ifrån att jag ser ut som ett akvarium med små guppisar och guldfiskar i, till att huset brinner ner och hela min familj förutom jag omkommer..

Varför är det så? Varför kan man för en gång skull bara få vara lycklig och se fram emot det som komma skall? Eller är det just för att man är så otroligt rädd för det okända?


Jag vet aldrig vad jag ska säga till folk, eller hur jag ska regagera när dem säger - 'Nämen trillingar, hur känns det?' - ' Helt ärligt? Förjävligt just nu.. Livet är en pina, och jag vet inte vad som kommer hända..'

Men det kan lika gärna en enlingsföderska känna? Så varför ska de vara så jävla synd om mig för?

Nej, jag vill inte spela något jävla offer längre.. Jag är trött på det.. Men jag vill att ni ska veta, det här är inte lätt.. Jag är skit rädd, verkligen SKIT RÄDD! Jag har världens underbaraste pojkvän/sambo som finns där, men han är säkerligen lika jävla rädd som jag är.. Och hur gör man när man är två stycken som är så jävla rädd för verkligheten? Hur tacklar man det?


Den här låten får mig till tårar, och den handlar om det jag fruktar mest i hela världen! <3JulgranskulaV23+1

Min svägerska säger att jag ser ut som en julgranskula framifrån! Haha..
Det kanske stämmer ;-P


Svar på fråga

'Hej hej, hoppas du mår bättre nu och att inga värkar är på gång! Måste bara fråga hur länge en graviditet med trillingar brukar vara? Säkert olika lång tid för olika människor, men har du fått något datum på ett ungefär när de ska titta ut :)'Hej Linda!

Nej, än så länge verkar det vara lugnt, har fått bricanyltabletter med mig hem ifall att det skulle komma tillbaka igen.. Sen är det ordination VILA VILA VILA (!) som gäller.. Tråkigt, men tyvärr är det för allas bästa :-), sammandragningar har jag, men inte så att man inte klarar av dem än så länge iaf :-).

Det är rätt tungt att gå med trillingar, dem väger inte speciellt mycket just nu, men ändå så är det fruktansvärt tungt många gånger.. 'Normalt' går man någonstans mellan v34-36 men andra trillingmammor jag har talat med säger att man orkar knappt gå så länge just pga att det blir så fruktansvärt tungt..

Planerat snittdatum ska vi få i v24, så jag hoppas att vi får det nästa vecka när vi ska in till SPECC igen och prata.. Allting är så snurrigt hela tiden, så man vet varken ut eller in.. Men deadline är någon gång i Januari/Februari, om inte småflickorna får för sig att kika ut tidigare :-)

Hade jag gått full graviditet så skulle dem kommit 20mars på ett ungefär..

Förlossningen

Igår vart det en tripp till förlossningen.. Jag hade legat i sängen och vilat och bara pratat med Malin som var här under eftermiddagen, och allmänt bara stressat ner.. Sen ropade mamma att det var mat och det var när jag ställde mig upp som det högg till i magen o det kändes verkligen jätte konstigt..
Men jag kämpade mig ut i köket med ont i magen o magen var som en jävla kanonkula kan jag lova, den var stenhård..

Pillade i mig lite mat, sedan gick jag och la mig.. Och så länge jag låg ner så var det lugnt, magen kändes inte alls lika spänd och det gjorde inte lika ont.. Det stack till i nederkant ibland men jag tänkte det är väl lugnt..
Robert kom hem, o allt var frid och fröjd, berättade att jag hade fått värkar men det var ingenting att oroa sig över.. Men mamma tyckte ändå att jag skulle ringa in till förlossningen och fråga dem.

Sagt och gjort, jag ringde in och rådfrågade dem om vad jag skulle göra.. Hennes dator tog dock lite tid så hon frågade mig 'Sparkar bebisen?'.. 'Bebisen sa jag, det är tre bebisar där inne'.. Då fick jag svaret: 'Du, gör dig iordning och kom hit..'

Jahap, det var bara för min stackars älskling att vända i dörren nästan, upp till Karolinska for vi, och vi var väl inne på förlossningen vid 20.00, fick träffa Barnmorskan och vart satt med CTG'n på en gång.. Där visade det sig mycket riktigt att det var aktivitet i livmodern men inga starka värkar, men det var sammandragningar och värkar iaf.. Pendlade mellan 8-40 ungefär.. Så det var rätt lugnt, men fortfarande aktivitet..

Väntade och väntade, tillslut kom hon in efter 1h igen och sa, 'Du, vi måste koppla bort CTG'n, för den gör mera skada än vad den gör nytta.. Det är onödigt att reta upp livmodern i onödan.' Och CTG'n kopplades bort..

Fick kissa i en mugg, och dem stoppade en sticka där i, visade sig att jag ännu en gång har vita blodkroppar i urinen, så en urinodling skickades till labbet för att se om det bara var massa flytningar eller om det är en UVI.

Vid 21.20 kommer våran barnmorska in och talar om att dem har personlabyte så hon skulle gå hem för kvällen då.. Och vi skulle få en ny barnmorska..

Timmarna gick, och vi såg varken till läkaren som skulle komma eller någon barnmorska.. Framåt 23.00-23.30 tror jag klockan var så knackade det på dörren igen, och då kom äntligen läkaren som skulle göra UL och kolla livmodertappen.

Först kikade hon med UL, och tror hon var rätt så farcinerad över att det låg 3 stycken där inne, för jävlar i min låda vad hon kollade länge.. Tillslut så fick hon hejda sig själv genom att säga 'Nej detta är ointressant just nu'.. Men barnen hade rikligt med fostervatten och hjärtarna slog jätte fint på alla tre flickorna.

Hon kollade livmodertappen, och den såg väldigt lång och sluten ut så den var det ännu ingen fara med.. Hon skulle efter det gå och rådfråga med sin överläkare, men som hon såg var det inga problem för oss att åka hem alldeles strax.. Så vi gjorde oss i ordning och började klä på oss..

Tills hon kommer in 10min senare och säger, eftersom du fortfarande känner av värkarna, även fast dem inte är så starka så kan dem påverka tappen, så vi vill ha kvar dig en stund till, för du ska få en bricanyltablett, och är det så att den hjälper får du åka hem.. Är det så att den aboslut inte hjälper, så antingen får vi lägga in dig här för observation eller så kanske du får åka hem, jag måste då göra ett nytt beslut med min överläkare..

SUCK!

In kommer då våran nya barnmorska ( Detta är då första gången vi träffar henne sen den andra klev av sitt pass, och den andra klev av sitt pass 21.20, klockan var nu 23.55 när vi träffade den nya .. ^^ )
Hon kom in, presenterade sig och gav mig tabletten.. Tjurskallig som jag är ligger bara och muttrar på den där frukstansvärt obekväma britsen.. Och stackars Robert var trött så trött.. Vaken i flera timmar utan middag.. Blä..


Men sedan så fick han sova en stund, och jag satt där och väntade ut sista halvtimmen.. Så fick Robert ligga och sova på britsen istället.. Jag satt där och kände efter om jag kände någon värk, men jag kunde inte känna av någon just då iaf.. Och hade inte gjort den senaste timmen.. Sedan kommer barnmorskan in och frågar 'Hur känns det, har du haft någon värk?' Nej svarar jag och hon svarar glatt, då får du äntligen åka hem nu.. Nu är klockan 01.05 ungefär.. Vi går ut till våran bil, och Robert bestämmer sig för att vi ska ta en liten omväg via Upplandsväsby så att han får äta mat, för min stackars karl var rätt hungrig då..

Så klockan 02.00 kom vi hem inatt..

Väldigt trötta och mördbultade båda två, Robert somnade på stört, medans jag vred och vände mig och kände mig bara konstig på bricanyltabletten som jag fått på sjukhuset..

Avbokade mitt BM besök idag, och har bara vilat hela dagen.. Har även haft Robert hemma hela dagen, jag är verkligen inte fit for fight, och känner mig mera mördbultad än vaken.. Men inga värkar än så länge..

V23+0, några veckor till våra älskade änglar.. Det är så mycket bättre för alla !!
Mamma o Pappa älskar er <3


Hahaha,Hohoho

Idag har vi fått massor gjort, likt alla andra dagar när jag och mamma sätter igång är det fart och fläng.
Först åkte vi in till Enköping påjakt efter broderingsgrejer.. Men, det gick sådär kan jag ju säga. Istället för att köpa broderingsgrejer köpte jag en nappburk åt flickorna, ska köpa 2 till sen så dem har en varsin. Men jag börjar med en nu i början :-)

Sedan va vi upp på Lindex och köpte present åt lilla Lilly, sedan for vi raskt upp till bergvreten och hälsade på Jennie och Lilly.. Sååå liten bebis, och jag fick hålla den lilla lilla bebisen.. Helt otroligt att jag ska få 3 egna sånadär snart.. Förhoppningsvis över 1000g iaf, men man vet aldrig.. Mamma tror att dem kommer kika ut redan i december, läskigt läskigt..

Sedan handlade vi mat, så vi får mat i magen.. Så det blir falukorv i ugn idag för omväxling förnöjer säger dem.. Haha..

Sedan i ilfart hem och satte igång och började städa, för imorgon är en viktig dag.. Får hoppas att det går bra bara..
Kan tyvärr inte skriva ut här vad det handlar om, då det är alldeles för personligt, men jag tror nog att det ska gå bra :-) Vi tummar på det iaf..

Om en liten stund skulle Malin dyka in ett litet tag för att säga hej, annars ska jag nog bara ta det lugnt ikväll.. Har städat helat vårat rum idag, och städat undan massa skit som bara legat, och gjort ordning i hyllorna så har jag stuvat in massa saker där, så nu börjar det se någerlunda ut här inne hos oss iaf.. Sedan har jag vikt tvätt och lagt in i våra garderober, så nu har både jag och Robert kläder igen.. Härligt härligt.. Men vi är en rätt stor familj, så tvättmaskinen går varm här hemma kan jag säga, hade varit jobbigt om man var tvungen att handtvätta allt, eller gå till tvättstugan varje gång, vi hade gått under kan jag lova ;-)
Den här köpte jag åt flickorna idag, den är köpt på http://www.e-city.se/web/ecce-femina/
Dem har en egen facebook-sida också ifall ni vill gå in och kika: Ecce Femina
Heter dem där :-)


Gränby Centrum

Idag var vi i Gränby Centrum jag mamma och lillasyster Anna.. Vi skulle handla en present åt våran kusin Elin som fyllde i Fredags egentligen, men ska firas nästa lördag..
Så vi for in på BR-leksaker och kikade runt lite efter något lämpligt för den lilla damen.. Men ingenting hittades, så vi handlade ett presentkort istället så får hon köpa vad hon vill, det tycker jag är mycket smidigare än att köpa massa onödiga leksaker som endå inte kommer komma till användning..

Sen passade jag på att skämma bort min pojkvän litegranna med nya kalsonger och ett par nya långkalsonger eftersom han är så fryssen min lilla pojkstackare.. Hamnade även inne på Lindex en vända, farligt farligt.. For direkt ner till bebisavdelningen och insåg snabbt att jag har så mycket kläder nu att jag knappt vet vart jag ska göra av allting.. Dock kommer alla kläder att behövas, men jag måste nog skaffa en större garderob till våra flickor ;-P..

Som jag skrev i ett tidigare inlägg, Barnkläder är en DROG!

Nästa vecka är det dags för BM besök igen, lyssna på lite hjärtljud och kolla prover ect.. Prata lite om föräldrargrupper och sådär, men jag funderar på att strunta i det.. Det är så mycket annat som görs hela dagarna, sen har jag ingen ork till att sitta och vara social hela tiden heller.
Sen ska jag vara social med människor som ska ha barn i Januari lixom, visst att mina barn kommer plockas ut tidigare, men det här är mammmor som får fullgångna barn i Januari, vad har jag att komma med där? 3 Prematurbarn, njaeee! Kände att jag vart lite offside där en aning ..

Jag har insett att jag skämmer bort min karl och mina barn med kläder alldeles för mycket, mer än vad jag skämmer bort mig själv, fast just nu är det inte så roligt att handla kläder till mig själv.. Utan det är mycket roligare att handla till alla andra. Man kan ju hoppas att min karl börjar skämma bort mig lite snart, mer än med kärlek ;-).


Annars lever livet på ganska bra här hemma, Det börjar vankas December snart, så julklappar ska börja inhandlas.. Men jag vet redan vad jag ska köpa till Robert, och det får det bli.. Dock kan jag inte skriva det här, för jag vet att han brukar vara in här och läsa lite då och då, så då skulle det ju lixom inte bli någon överasskning..

Men sen vet vi ju heller inte hur julen kommer att firas, men förhoppningsvis blir det som vanligt hemma med familjen :-)

Nu ska jag ta mina barn och gå och göra någon nytta, min karl hamnade ute i badtunnan med min far.. Och där lär han väl sitta ett tag! :-)


Vecka för vecka

   


 


( Har skrivit veckorna med Rosa text på bilderna så ni vet vilken vecka det är :-) )


Vart tar tiden ivägen egentligen? Vem kan stoppa tiden? och låta mig få hinna med, jag vet inte om jag hinner med.. Tiden går alldeles för fort, och dagarna går otroligt fort fast jag bara ligger hemma och gör ingenting.
Jag har skapat mig många nya kontakter, även fast dem bara är över internet så är det otroligt skönt att ha någon att prata med om dagarna. För Robert jobbar och jag vill inte ringa och störa honom jämt när jag har tråkigt.. Lika så mamma och pappa.

Det är lite synd att man inte är bilburen längre, jag har ju körkort och allting. Men med tanke på kramperna i mina ben så vill jag inte sätta mig i en bil och köra alldeles ensam ifall det skulle hända något..

Jag försöker njuta varje dag så gott det går, men många dagar känner jag mig bara tjock och ivägen.. Mera gnällig om man kan kalla det så. Även fast jag vet att det är inte en käft som vet vad jag går igenom, så vill jag inte värka gnällig och tjatig..

Nu har vi äntligen fått upp tv;n på rummet, dock inga kanaler men vi har iaf så vi kan kolla på film.. Så jag fördriver mina dagar med att kika på film och facebooka.. Socialisera mig med människor, fast över datorn istället för IRL.. Låter fel, men vad ska man göra när man inte kan..

Jag är även världens lyckligaste flickvän, även fast vi inte drar jämt alla gånger så älskar jag honom otroligt mycket.. Men hur gör man för att bli av med rädslan att bli ensam och lämnad.. Jag vet att man aldrig kan veta hur livet ska bli, men allting kommer att bli bra.. Allting är bra, vi är perfekta..

Perfekta för varandra <3


v22+0

Japp, nu tillhör vi inte GYN längre ifall det skulle hända något, utan nu är det förlossningen som gäller.. Det skrämmer mig, vart tar veckorna ivägen egentligen? Fyller dem bara med massa skit egentligen.. Typ ligger hemma i sängen och tycker synd om mig själv.. Till vilken nytta egentligen?


Ibland känns jag nästan lite överdriven, men försätt er i situationen själv med att försöka må bra, inte ha ångest och leva för dagen.. När du har ont, ångesten sköljer över dig och leva för dagen? När du fyller den med tv-tittande och facebookande..

Rörelserna börjar bli allt mer påtagliga, och jag antar att det är en aningen trångt där inne.. Eftersom dem är 3 stycken som ska dela på platsen så slåss dem ganska livligt med varandra.. Har fått jätte problem med sura uppsötningar på nätterna, såna problem att jag t.om. får svårt att andas ibland, och det är verkligen inte roligt kan jag lova..

15/11 var det TUL igen, så först va vi på SMVC och kollade blodtryck och värden, allting ser jätte bra ut.. Fortfarande spår av äggvita i urinen, men dem sa att det inte var något att oroa sig över eftersom det kunde vara flytningar, så dem va inte lika hispiga som dem vart hos BM.. Blodtrycket låg jätte bra också sa dem på SMVC, så inga täcken på infektioner i min kropp iaf..

Sedan pratade jag lite med läkaren och dem klämde lite på magen, allting ser jätte bra ut, och livmodern är mjuk och fin fortfarande.. Bebisarna ligger lite olika, den till vänster ligger väldigt långt upp, den i mitten ligger med huvudet neråt och hon till höger ligger långt ut på sidan.. Så dem är jämt fördelade iaf..

Sedan var det dags att gå ner till TUL, man börjar bli ganska van med att springa där nu faktiskt..
 Allting ser fortfarande jätte bra ut, förutom att Lova har halkat efter lite i vikten, men det var ingenting att oroa sig över än så länge, men om hon började halka efter alldeles för mycket så måste dem göra något åt det..
Sedan har Louise lite större huvud än dem andra, men det va bara någon mm, så det var heller ingenting att oroa sig för sa dem.. Och eftersom att dem är proffs, så litar jag på dem.


Annars var det faktiskt ingenting annorlunda som har hänt.. Mer än att det är första Advent nästa helg.. Ursch vart tar tiden vägen någonstans..?

Barnkläder är en drog

Barnkläder har blivit min drog, jag skulle kunna simma i barnkläder, jag älskar allt smått och gulligt och rosa, och jätte fint!

Lite synd att man inte får en pojke också, för det finns otroligt mycket fina pojkläder också..
Men jag får nöja mig med allt rosa och gulligt istället, för när dem är så pass små så får jag bestämma vad dem ska ha på sig, tills dem kommer upp i den åldern då dem kan bestämma själva, då är det bara att le och se glad ut..

Idag har jag och mamma varit i Uppsala, och kollat julklappar och bara umgåtts hon och jag, riktigt trevligt ibland faktiskt.. Även fast jag blir fruktansvärt trött på en gång, så kan jag tycka att det är mysigt att gå runt i affärer med mamma sådär..
Vi ses ju varje dag, men mamma är alltid mamma kan jag tycka..

Idag köpte hon en varsin Onepice dräkt till flickorna, jag som hatar Onepice.. Men låt gå, så länge det är på små barn kan jag väl gå med på det.. Men på vuxna människor, ute på stan? Nää där går nog allt min gräns iaf..

Men det var verkligen jätte mysigt att gå runt i gränbyCentrum med mamma o kika julklappar, vet iaf vad jag ska köpa till både Robert och lillsyrran.. Flickorna är ingen mening, för dem får presenter hela tiden tycker jag, o om inte jag skämmer bort dem, så gör alla andra det iaf så..

Malin var även här på besök idag, och hade köpt 3 jätte söta mössor till flickorna ! Dem badar i kläder nu, men dem kan absolut inte få för mycket tycker jag.. Det är endå 3 barn som ska spy ner alla dessa kläder.. :-)

Min kära sambo är hemma också, dock mår han som han förtjänar och somnade rätt omgående efter vi hade hämtat honom och bilen.. Så han sover sen ca 2timmar tillbaka, så underbart att ha honom hemma.. Men det hade varit underbarare om han var nykter och lite piggare kanske, men vad begär man av en karl som beger sig ut på dem 7 haven?

Livet rullar väl på som vanligt här, man känner sig allt annat är smal och vig iaf! Kan jag lova.. Ibland lite ensam, men när man är så seg hela tiden så kan det vara rätt skönt att vara ensam.. Faktiskt..

Imorgon är det fars dag, någon som har köpt någon farsdagspresent? Jag funderar på att ge mig in på systemet och köpa något åt farsgubben, något med någon häftig flaska eller något, det brukar han tycka om.. Och någon häftig ciggar.. Då blir han glad, lilla pappsen :-)

Ne, jag ska väl fortsätta njuta av kaminens värme, även min älskade pojkväns värme.. Tror jag kommer dö av värmeslag inatt!

Hoppas alla har haft en toppen helg! Det har iaf jag..
Måste även tillägga att alla kläderna är inköpta på; www.kappahl.se , www.lindex.se , www.hm.com Ifall det är någon av er är intresserade av att köpa :-)

 

  


Fredagnatt i November

Ibland önskar jag att jag var lite mera 'mobil' än vad jag är just nu.. Man känner sig inte speciellt flyttbar när man är lika vig som en elefant i en glasaffär..
Det är fredagar man uppskattar att bara att inte få ha ont för en sekund och bara kunna njuta av att vara ledig.. Men jag njuter inte av att vara ledig längre, för jag är ledig hela tiden.. Varje dag är fredag för mig..

Men mina Fredagar brukar jag se fram emot, för då vet jag att jag kan ligga lite extra länge i sängen på Lördagen och krama om min älskade sambo, få lukta lite extra på honom och veta att han inte ska upp till jobbet klockan 5 och är som en zombie..
Men just den här Fredagen, så är han inte hemma.. Han är på Bandit rockboat kryssning med sina kollegor, och även fast jag tycker att det är otroligt ensamt här hemma ( Har mamma och pappa här, men endå.. ) så unnar jag verkligen honom den kryssningen.

Jag tar mitt sen när trillingarna väl har kommit.. Men då kommer väl jag iaf inte orka och sakna min lilla familj alldeles för mycket..

Jag har lärt mig att uppskatta livet mer och mer, och fått mig att inse att livet inte alltid kan gå som man vill.. Och man kan inte planera livet!

Livet kan göra otroligt stora vändningar, och det har mitt gjort.. Från att helt ärligt gå från att inte skaffa barn eller pojkvän på flera år, så skaffade jag sambo och barn.. Och jag kan inte bli lyckligare faktiskt..

Även fast vi kanske inte lever det 'perfekta' familjelivet just nu.. Så är det alldeles perfekt för oss.. Vi uppskattar dem små stunderna med varandra, även fast vi också kan tjivas och bråka och tycka saker och ting är jätte jobbigt så uppskattar vi varandra..

Jag kan vara harig och överdriven många gånger, och tycka allting är jobbigt.. En riktigt Dramaqueen med andra ord.. Men.. Man lär sig, att det finns alltid någon som har det värre. Men den smärtan, dem tankarna eller det jag känner för stunden kommer aldrig någon annan kunna känna.

Jag tycker bara folk kan lära sig att uppskatta varandra..''Lär dig leva med uppståndelsen, du kommer aldrig komma ifrån den''


Jag hade inte planerat mitt liv såhär, och famförallt inte dra på mig en uppståndelse med att vänta trillingar.. Även fast jag har fått höra att jag är en såndär sk ''fake'' mamma så bryr jag mig inte så mycket..
Ni får jätte gärna tro att jag är fake, för ibland känns det så.. Ibland känns det som att man springer runt i en såndär stor latexbubbla som snart kommer att spricka, och jag får leva ett 'normalt' ( vad nu normalt är egentligen ) liv igen.. Att det ligger en bebis där inne, och vi har inte den där pressen på oss med pengar, större boende, större bil ect ect.. Man kan tycka att det är nog så jobbigt med en unge..

Jag är rädd för hur det kommer bli när man ska försöka ge sig ut på stan, hur många kommer köra ner nyllet i vagnen just för att titta, klämma o känna? Kommer dessa lejoninstinker att ösa över mig, för att jag vet vad vi har gått igenom med våra små och skörbara barn.. ?
Jag vill inte vara en alldeles för överbeskyddande mamma, jag vill att mina barn ska få lära sig av sina egna misstag.. Men jag vill ändå vara en bra vägledare.. Men vill även kunna säga nej till min omgivning, fast jag tycker det är ohyggligt svårt många gånger, för jag vill inte såra någon.
Jag har aldrig velat såra någon, jag försöker bara säga det på snällare sätt. Men ibland fungerar inte det riktigt.


Nej ursch! Så mycket tankar som kan snurra runt i ett så litet huvud en Fredagnatt i November!


Hoppas, jag verkligen hoppas att alla tar vara på varandra där ute, för som sagt.

Man vet aldrig vad livet tar för vändning..

Stop, pause and rewind..

Ibland så känner jag att tiden går alldeles för fort, ibland så undrar man vart tiden tar vägen någonstans..

Nu på nätterna får jag nästan inge sova någonting, är det inte benen som krampar så känns det som att jag har en stor tung sten som ligger på mitt bröst och bara tynger ner, eller som att jag har magsäcken uppe i gommen. Och inte på tal om dem äckligt sura uppstötningarna man kan få, nej fy.. Jag förstår inte alls vad som är mysigt med att vara gravid ibland.

Men, så kommer det till en punkt där man känner dem små röra sig, sparka och leva om där inne på just det där mysiga sättet.. Då glömmer man bort allt det där onda och jobbiga för en liiiten liiiten stund.. Och det behöver man för att orka gå igenom detta.
Det ligger fortfarande tre stycken små mirakel där inne, och det är fortfarande väldigt svårt att ta in.. Jag tror det är svårt både för mig och min sambo.. Jag är en sån som kelar och pratar med magen hela tiden, medans han är en sån att dagarna kommer och går, han bryr sig helt enkelt inte så mycket, och då kan man känna sig väldigt bortglömd.

Även fast jag vet att han innerst inne längtar han också, så har han så svårt att visa det.
Det är läskigt, och jobbigt på samma gång.. Men jag vet att han bryr sig om mig, han bryr sig om hur JAG mår.. Om jag har ont, så tycker han synd om mig, han ringer hem minst 1 gång om dagen och frågar hur JAG mår.. Hur min kropp mår, om det har hänt något.. Så jag vet, jag vet att han är orolig.. Men han ska väl vara 'matcho' antar jag.

Det känns som det var i förrgår jag åkte in till sjukhuset och bara kräktes och kräktes, det känns som det var i förrgår den där skräcken i bådas ögon fanns när vi var nere på akuten och dem visste inte alls vad det var som var fel.

Och det känns verkligen som igår när vi kommer in i en gyn-sal och gör VUL och ser våra tre små liv ligga o röra sig där inne, tre små liv som faktiskt lever.. Som rör sig, som har ett varsit hjärta som slår.. En varsin fullt fungerande magsäck, 6små armar, och 6små ben.. 30 små fingrar och 30 små tår.. Allting känns som en stor ända jävla dröm..

Hur kan tiden gå så fruktansvärt fort? Vem kan backa bandet? Vem kan säga att, nej vänta.. Jag hinner inte med.. Stopp, vänta på mig..

Ingen!
Livet springer på som vanligt iallafall.. Och det är läskigt, för snart, snart är allt detta ett minne blott.. Och våra 3små prinsessor är här med oss, får se allting de vi upplever, och vi får se dem växa upp och bli stora och starka..

Vi har en film på när vi fick reda på att det var 3, jag blir gråtfärdig varje gång jag ser den. Jag vet inte om det är hormonerna som gör det, eller för att det faktiskt var så känsloladdat som det var..

Det är svårt att ta in känslor och handlingar på samma gång, men jag känner fortfarande lukten av sjukhuset, jag hör fortfarande dessa maskiner pipa.. Och jag kommer fortfarande ihåg hur mycket jag hatade alla sjuksköterskor som skulle ge mig sprutor och stoppa i mig massa tabletter och byta dropp ect ect, just för att vi 4 skulle överleva..

Detta blir ett litet deppinlägg, men jag känner att jag har funderat för mycket på nätterna nu, och undrat, funderat och analyserat..!

Ibland önskar jag att man kunde lägga känslorna åt sidan och bara blicka framåt.. Och vetni, det lär man sig.. varje dag..!

Jag älskar mitt liv just nu, jag älskar min sambo och jag älskar våra barn.. Vi kommer leva ett perfekt liv, inte perfekt för världen.. Men alldeles lagom perfekt för oss!<3

Fråga

Har precis fått in en fråga utav en läsare som jag tänkte besvara.

'Hej hej! Hittade hit till din blogg genom Hannas (Hugos mamma). Så spännande och vänta trillingar :) Jag har bara en fråga, kanske har du skrivit om detta innan, men jag har ju precis hittat hit :) Du skrev att din sambo har EB, finns det då en risk att era barn också kan få detta?
Kram'


Hej Linda!
Jätte roligt att du har hittat hit, och ställer lite frågor.. Mycket roligare när folk ställer frågor till en personligen.. Så man själv får svara på dem med egna ord..

Detta med trillingarna har blivit allt mer spännande, men det har varit en väldig bergodalbana för både mig och min sambo, med känslor och allting annat som ska klaffa i vardagen..Det har varit väldigt mycket upp och ner, men nu börjar det plana ut och kännas som en del av vardagen istället..

Detta med EB, det finns olika grader av EB, och Hugo har en mycket svårare typ av EB än vad min sambo har.. Min sambo har den mildaste graden av EB.
Men våra barn har ungefär 50% chans att ärva EB, beroende på vems arvsanlag som dominerar.. Det går att ta reda på via ett DNA-prov innan barnen är födda, men jag känner att jag inte vill utmana en riskgraviditet mer än vad den redan är så :-), men som sagt om det skulle vara så att dem ärver EB så ärver dem den mildaste varianten av EB..Hoppas du har fått svar på dina frågor, och har du något mera du undrar över. Så tveka inte alls på att fråga..

Hoppas du kommer att fortsätta att läsa bloggen :-)

Ny vecka, nya utmaningar

Ännu en vecka har passerat, och vi har vandrat in i en helt ny vecka.. Känns som dagarna bara rinner iväg.. Och vad förgyller man dem med? Tv tittande och segande i sängen.. Man ser nästan fram emot att åka iväg till sjukhuset och BM, för då får man ju komma ut och göra någonting annat för omväxlings skull lixom..

Nu låter jag som en trött och grinig gammal tant, för även om sjukhus börjar bli en vanesak nu, och att alla koller och prover som tas inte är något nytt så är det roligt att komma ut och göra någonting annat än att bara ligga i sängen och ta det lugnt, även fast jag har ordination vila..

Idag gick vi in i v21+0, dvs bara en vecka kvar tills vi inte tillhör gyn längre, utan då tillhör vi förlossningen ifall det skulle hända något.. Det om något känns väldigt skrämmande faktiskt. För att om en vecka så försöker dem göra allt för att rädda livet på våra barn, än att bara låta dem dö.. Va hemskt det känns att säga..

Det är rätt läskigt igentligen vad fort det går, när jag va i v7-8 kändes det som en helt evighet innan man skulle komma över v20.. Men nu rinner veckorna rent ut sagt bara iväg..

Idag har vi varit hos BM, och som vanligt såg allting bra ut, förutom urinprovet.. Hade tydligen äggvita och vita blodkroppar i urinen igen, och eftersom jag redan legat inne för undernärdhet så skickades en urinodling till labbet försäkerhetsskull..

Men utöver det så såg allting bra ut.. Hjärtljuden skulle lyssnas på igen, och som sagt.. Det ligger 3 bebisar där inne, men.. Det är lättare sagt än gjort att få 3 bebisar att göra som man säger.. Men efter ett tag så fick hon fatt på hjärtljuden..

Louise låg på 159slag/min, Lova låg på 144slag/min och Lisa låg på 154slag/min..

Jag har fått väldigt mycket frågor om hur vi kan hålla koll på vem som är vem och hur man kommer hålla reda på det när dem väl kommer ut.. Men det är faktiskt inte så svårt, eftersom alla 3 bebisarna ligger i egna fostersäckar så kan dem inte röra på sig någonstans mer än upp eller ner.. Dem kan alltså inte byta plats, så då vet man att Lisa ligger längst till vänster, Louise ligger i mitten och Lova ligger längst till höger.. :-)
När dem plockas ut så kommer dem plocka Louise först eftersom hon ligger närmast 'utgången' så att säga, sen efter det plockar dem ut lova, och sist plockar dem ut Lisa..

Så det är inte så svårt att hålla reda på dem små krabaterna :-)..

Om inte annat, så lär man sig det rätt bra när man hela tiden springer på sjukhus och dem talar om allting hela tiden .. Hehe..

På fredag åker min karl på kryssning, jag hoppas min älskling får otroligt kul :-), det är han absolut värd efter dem här två veckorna <3..v21+0, tänk va fort tiden går <3


Mysdag <3

Idag har vi haft en riktigt mysdag.. Vid 11 åkte jag och hämtade min kusin inne i Enköping, och så kom hon hit med en väldans massa saker.. Massa kläder ifrån Anette och Alexander, och även tre presenter till våra flickor.. Dem fick tre stycken små nallar.. Jätte söta, så det är en nalle till varje bebis.. Väldigt mycket presenter blir det till flickorna, men det är bara roligt :-)..

Mamma har även tvättat och städat idag, så duktig hon är min lilla mamma.. Det känns som att hon inte gör annat..

Sen har jag och Emelie bara legat i sängen och inte gjort speciellt mycket, vi har bara myst och snackat en jävla massa skit..
Har dock haft ont i ryggen idag, väldigt ont... Och får ont i revbenen när jag ligger ner för mycket, så det är bara upp och gå lite granna..
Har även snyftat till Lejonkungen idag, haha skulle kunna titta sönder den filmen.. Jag älskar disney filmer.. Jag spolar cartoonetwork totalt.. haha

Nu ska jag fortsätta att bara ligga här och mysa i sängen, och vänta på min karl som har varit i Tönnebro och är påväg hem igen :-)Här är nallarna som flickorna fick av min kusin och min moster <3


Oväntat besök & städning

Idag har mamma städat massor i hela huset, och min karl och min far har tagit tag med alla våra möbler och saker som har stått på pappas lastbil, så nu har vi ÄNTLIGEN fått upp tv;n.. Så nu kan man mysa ner sig i sitt rum med levande ljus och titta på en bra film tillsammans med sin älskade igen! Helt underbart, vi är ju inte 100% ensamma, men vi kan fortfarande gå undan och vara just ensamma.. Och det känns faktiskt jätte bra, sen börjar det bli lite mera 'hemtrevligt' här också! Fått upp lite tavlor på väggarna och ramat in våra små älsklingar och satt upp på väggen ect.. Så nu trivs både han och jag :-)

Idag fick jag lite oväntat besök, min kusin Malin och hennes sambo och barn kom upp och våldgästade oss idag på eftermiddagen .. Dem hade även med sig en present till våra små flickor där inne, dem fick en varsin klänning och en varsin pyamas.. Dock lite stora storlekar, men jag hoppas våra små knubbisar ska växa iaf, och inte fortsätta vara så små..


Idag har dem varit rätt så lugna där inne, men man ser mera rörelser på magen nu än vad man gjorde innan.. På Onsdag är det dags för BM igen, och även då är det dags för att gå in i en ny vecka.. :-), vart tar veckorna vägen egentligen?

Ursch, rätt skrämmande vad fort det går egentligen..

Ne, ligga här i rummet, och njuta av tystnaden.. Imorgon lät det som att jag skulle få främmande igen :-), spännande spännande..
Våra flickor fick kläder ifrån Malin :-) 3 av varje.. Jätte söta..


Frågor

Fick en väldigt lång kommentar idag, med massa frågor i.. Och jag blir lika glad varje gång folk faktiskt frågar mig om någonting, än att bara 'antar' att det är så.. För trillinggraviditet skiljer sig så mycket ifrån mängden.. Mer än vad folk tror faktiskt.. Och hela den processen som man går igenom är svår att föreställa sig.. Så jag ska försöka svara på den kommentaren nu, så kanske flera får svar på sina frågor :-).


'Hej!
Jag hittade hit från min blogg! Jättegrattis! Vilken grej! Helt fantastiskt! Jag är superintresserad som du vet och hoppas att du kommer att blogga mycket om din graviditet. Det kommer att gå toppen skall du se! Jag tror att dom ligger kvar längre än vecka 32. Jag tror att dom ligger kvar till veck 36 åtminstone. åller tummarna.
Du kan lita på att jag kommer att följa din resa! Om du vill läsa hur tvillingförlossningen gick till kan du kolla min blogg under kategorin, ja, "tvillingförlossning". Jag har en massa frågor men jag antar att du kommer skriva en del inlägg om graviditeten. Typ är det treäggstrillingar eller har du några enäggs där inne? Ligger dom "still" ännu så att du kan veta vem som är vem? Antal moderkakor och säckar och skiljeväggar. Gu förlåt att jag är så nyfiken men du är verkligen unik! Trillingar är så ovanligt! Var stolt!
Jag önskar dig all lycka och bokmärker din blogg nu! Har du några frågor eller funderingar blir jag bara glad om du här av dig. Ja, jag har ju bara tvillingar men endå.
Stor kram och grattis!'Hej katarina.. Jag kommer blogga hela min graviditet, och försöka hinna med det så mycket efter som möjligt också, ibland är man lite tom på ord.. Så man vet inte alls vad man ska skriva eftersom man inte vill bli för 'privat' om man säger så.. Eftersom det är mitt, min sambo och våra barns liv det handlar om.. Men jag skriver om alla uppföljningar, alla koller, hur dem växer och lägger även upp bilder för att uppdatera folk så mycket som möjligt.. Jag hoppas att dem ligger kvar till planerat snitt, och planerat snittdatum får vi veta i v24, så det är inte sådär jätte lång tid kvar faktist.. Men om 2veckor räknas jag in till förlossningen, och det känns faktiskt en aningen skrämmande att tiden går så otroligt fort.. Det tycker även min sambo.. Från att gå från 1 barn till 3 barn är en väldigt omtumlande grej, och sedan inte heller få gå 40 fulla veckor, utan bara gå någonstans mellan 34-36 veckor är också väldigt skrämmande men ändå otroligt häftigt.. Det kommer bli snitt, som jag skrev tidigare.. Och dem är tvåäggstrillingar, så det är ett enäggstvillingspar och en tvåäggstvilling.. Enäggstvillingarna ligger ju i samma 'fostersäck' men har egna hinnsäckar där inne. Så det är en tjock skiljevägg som skiljer tvåäggstvillingen ifrån enäggstvillingarna, och en tunn skiljevägg som skiljer enäggstvillingarna ifrån varandra.. Så det känns bra att dem inte kan 'trassla' in sig i varandra. Eftersom dem är så många, och eftersom det blir trångt fort så har jag kännt fosterrörelser sedan v13, och vi fick veta i v11-12 att vi väntar trillingar :-).. Så det har gått fort.. Det är två moderkakor, så tvåäggstvillingen har en egen moderkaka och lever renarama lyxlivet där inne, medans enäggstvillingarna delar moderkaka.. Men än så länge har dem inte sätt någon form av 'tvillingfrustration' som betyder att dem kan ta näring och blod ifrån varandra.. Vi går på otroligt täta kontroller, så varannan vecka går vi på TUL och SPECMVC, och varannan vecka hos BM.. Så det är ett väldans spring överallt måste jag säga.. Men det är ju just för barnens skull, och även för min skull eftersom vi redan har varit nere på sån näringsbrist att vi alla 4 höll på att stryka med.. Eftersom dem ligger i egna hinnsäckar så kan dem ju inte röra sig någonstans.. Så bebisarna stannar där dem är, och det är bra.. För då kan man inte tappa bort vem som är vem.. TV1 ( Tvåäggstvillingen ) Är Lisa, TV2 ( En av enäggstvillingarna ) Är Louise och TR3 ( Sista enäggstvillingen ) Är Lova .. Så det blir 3 tjejer.. Pappa Robert känner att han kommer ha det tufft i tonåren :-).. Trillingar är otroligt ovanligt, och det är många som ryggar tillbaka när man säger att det är trillingar.. Men nu känns det inte 'konstigt' längre.. Utan nu är det en del av vardagen.. Nu blir man istället chockerad över att folk reagerar som dem gör :-PJag hoppas jag svarade på dina frågor, och har du mera frågor är du givetvis välkommen att ställa dem, svarar mer än gärna :-).. Och det känns otroligt kul att ha ännu en medföljande passagerare på denna otroligt häftiga resa! Många kramar

Släpper på hemligheten

Jag har ju redan släppt hemligheten på FB, så då kan jag väl lika gärna göra det här också..  Vi väntar 3 små flickor, En Lisa, En Louise och En Lova :-), det vart fastställt igår på UL :-)

Allting ser fortfarande jätte bra ut, och dem växer precis som dem ska, har jätte fina hjärtljud och får den näringen dem behöver.. Alla 3 är ca 20cm var, så allt som allt ligger det 60cm bebis i min mage.. Det kan man inte tro.. Fast det börjar kännas i rygg och ben kan jag lova..
Har även vandrat in i en ny vecka, så nu är vi i v20+0.. Om ynka 2 veckor tillhör vi förlossningen istället för gyn, och det känns jätte läskigt.. Men Jennie har förbjudit våra små att kika ut innan vecka 32, så vi får väl se om dem lyssnar på sin blivande gudmor:-P

Allting är iaf klart nu med både lägenhet och rum, alla nycklar är överlämnade och nu kan man börja andas ut.. Eller.. Nästan iaf, det är ju mellan alla sjukhus och BM besök man ska hinna med sig själv också..


Vi har fått väldigt mycket kommentarer om att vi döper alla 3 barnen på samma bokstav i början.. Men det är något vi själva har valt, och tycker det passar på våra barn..

Det är även ordination vila som gäller.. Då jag börjar få stora kramper i benen och en rygg som har sagt upp sig totalt nästan.. Så det är bara ta det lugnt.. :-)

Lisa


Louise


Lovav20+0


RSS 2.0