v27+0

Jahap! Ännu en ny vecka, och jag bara känner mer och mer på humöret hur detta tär på mig..
Finns egentligen ingenting posetivt att säga just nu, för jag ser ingenting roligt med att vara gravid längre.. Tyvärr..

Ont överallt och konstant trött men kan ändå inte sova.. Make no sense?

Det enda som kan vara lite posetivt ibland är när flickorna rör på sig, och man känner att dem rör sig för att dem känner att jag inte mår bra, eller är ledsen eller något annat dylikt..

Idag var vi hos BM, och jag känner hur allting dansar på mitt humör just nu med både BM och SPECCmvc, det enda som fungerar just nu är bara TUL, och där kan det krångla imellanåt också, när dem glömmer bort vem som är vem eller helt enkelt bara rör ihop det för oss..

v26 skulle jag ta mina cortisonsprutor iförebyggande syfte ifall att flickorna skulle få för sig att kika ut tidigare.. Men likt allting annat så 'glömdes' det bort.. Sedan den 14 December skulle vi få ett besök nere på NEO för att få kika runt där innan förlossningen för att det inte skulle vara för oss okänt när vi kommer dit.. Tror ni vi fick det? Nä, dem hade glömt att prata med NEO så vi fick inte gå dit och hälsa på.. SUCK!

Har även bett om ett snittdatum just pga förberedelser och sådär, så man har något att sträva efter, men även där får vi avslag.. Stora avslag.. För att allting är 'för tidigt' än så länge..

När är det lagom då? När allting är försent..?? Ja det kan man ju undra..

Läkarna tror starkt på att flickorna kommer ligga kvar till v37.. Vilket jag inte hoppas på ( Men vet att det är de bästa för dem ), men jag kommer gå sönder.. Helt sönder faktiskt!

Jag vet att jag gnäller otroligt mycket, för jag ska endå vara glad att det har gått såhär bra och jag väntar faktiskt 3, 3 fullt friska flickor.. Men försök att hålla humöret uppe när du har konstant ont hela tiden och egentligen INGEN förstår..

Ne, vi har återbesök på SpeccMVC den 2 Januari, så nu är det lite jul uppehåll.. Skönt! Slippa stressa fram o tillbaka till BM och o sjukhuset nu under julen, de skulle dansa på mitt humör alldeles för mycket!

Inte alls många dagar kvar tills Robert kommer hem heller, ska bli så skönt att få hem honom nu faktiskt!


v27+0


Datum

Har fått in lite kandidater som ville ställa upp med datum, och några med vikter och längder! Ger stor cred för det.. Dock måste jag skälla lite på er andra, det är nästan över 70st som har varit in och kika här bara idag, och det är 12st som har kommenterat! Fyy er.. Skärpning ;-)

Åter till datumen, här kommer några datum då:


Madeleine - Mamma till Liam om Gissa:
26 Januari
Vikt: 1600g, 1400g, 1450g

Maria din allsmäktige gud =D om Gissa:
26 Januari
Vikt: 1200g
Längd: 44cm

Carolin om Gissa:
21 januari


emelie om Gissa:
9 Februari


Annika Åberg  om Gissa:
14 Februari
Vikt: 1080g, 1100g, 1250g
Längd: 40cm, 42cm, 45cm


Frida:)
om Gissa:
25 januari,
Vikt: 2245g
Längd: 48cm


Malin
om Gissa:
10 Januari
Vikt: ca;
1700 - 1900 gram


Linn om Gissa:
17 februari
Vikt: ca;
3 kg

Cattis om Gissa:
12 Februari


miia mamma till My
 
om Gissa:
22 januari
Vikt: 1995 - 2150g
 Längd: 49cm


Emmah om Gissa:
26 januari


Kusin Ida om Gissa:
‎20 januari


Anonym
om Gissa:
Vikt: 1500g, 1400g, 1200g


Steffi om Datum:
12 februari


Linda! om Datum:
13 januari
Vikt: 1300g, 1275g, 1465g
Längd: 44cm, 43cm, 42cm
Jeanette mamma till 3 trillingflickor :D om Datum:
25 januari ;)
Vikt: 1810g, 1840g och 1680g
 Längd: 43cm, 44cm, 45cmHelena
om Datum:
21 Januari
Vikt: 1250g, 1295g och 1345g
Emma Persson
om Datum:
20 januari,
Vikt: 3070g
Längd: 49cm


Sara - Ensamstående mamma om Datum:
18 januari
Vikt: 1180g, 1325g och 1040g.
Längd: 42cm, 43cm, 42cm.


Ronja om Gissa:
14 februari 
Vikt: 1200g
Längd: 44cm


helen - mamma till Lea och BF jan 2012 om Datum:
6 februari.
Vikt: 1900g, 2000g och 2050g
Längd: 42cmCarolinePralin om Datum:
14 februari


Viola 22årig tvåbarnsmamma om Gissa:
25 Februari

Josefin om Gissa
Datum 11 februari
Vikt Louise: 2010g Lova2030g Lisa:2050.5
Längd 45 47 46 cm
Gissa

Okej, nu drar jag igång en såndär muppig gissningslek om när trion tänkte ta och titta ut!
Vi börjar ju närma oss 2012 med stormsteg och vi har ju inte fått något snittdatum inbokat ännu, så då kan vi ju lika gärna gissa oss fram när småflickorna tänkte kika ut, eller vad säger ni :-)? Det är ju ändå någonstans mellan 150-200 läsare varje dag, så lite gissningar borde jag få..

För att göra det hela enklare: Dem är beräknade 20 Mars, men kommer komma betydligt mycket tidigare än så..

Snittdatumet läggs någonstans mellan v34-36 beroende på hur bebisar och jag mår.. Så någonstans mellan Januari och Februari beräknas dessa små knoddar att se världen för första gången med egna ögon!

Nu vill jag att ni gissar datum och kanske även vikter och längder på trion, för att göra det hela ännu roligare och mera spännande :-)

Så kom igen, gissa gissa!


Den eviga väntanGjorde ordning i flickornas säng idag! Såhär fint vart det, nu sitter bara deras mjukdjur och väntar på dem <3


Julklappar

Jag önskar mig sååå mycket till trillingarna! Vill bara få inreda deras egna rum nu, skulle helst vilja att alla 3 hade ett varsit rum redan ifrån början.. Men just nu är det omöjlig, och dem får dela på en spjälsäng i samma rum som mamma o pappa sin :-), men det fungerar nog i början..

Men drömma kan man ju alltid göra.. Och det gör jag hela tiden, så jag vet att det är många som läser min blogg som även kommer ifrån släkten som vill köpa saker åt flickorna!

Så här kommer lite bilder på vad jag skulle vilja inreda med i deras rum! :-)

Detta är bara lite av allt jag skulle vilja köpa till flickorna, vill skämma bort mina barn så mycket det går med kärlek, och inte bara saker.. Men vill även att dem ska ha det fint :-), det finns ju så otroligt mycket fina barnleksaker nu förtiden.. Dock kostar ju allting en slant.. Men men, o sen att man får 3 flickor på samma gång också gjorde väl inte saker och ting lättare ;-P

Detta är saker som kommer ifrån hemsidor som:

http://www.jolins.se
 
Samt

http://frokenfraken.se/


Början på något nytt

Som dem flesta kanske har märkt så har jag inte mått tiptop dem senaste inläggen, och det ber jag om ursäkt för.. Men detta är ju en personlig blogg, så jag skriver ju egentligen om det som faller mig in för stunden.


Iallafall, så har detta hemska lappmögel gästat oss denna Måndag med att falla tungt och lägga sig (kvar) på backen här hemma.. Inte alls roligt! Fryser bara jag ser skiten..

Glad för alla barns skull som faktiskt får åka pulka respektive skidor spark eller vad det nu ungarna åker nu förtiden.. Jag hade en svart sopsäck eller en sk 'skjärtlapp' när jag va liten.. Pulka va inte riktigt min.. Erhm.. Grej? Haha..

Sovit skitdåligt dem senaste nätterna, ibland har jag inte sovit alls, och ibland har jag inte somnat för än närmare 4- halv 5 på morgonen.. Inte alls bra, man blir så frukstansvärt grinig.. Hormonerna har fullkomligt dansat på humöret och man gör ingenting annat än att gråta och vara arg om vart annat.. Hemskt, men antar att det tillhör denna vackra skapelse av graviditet!

Det är bara några få dagar kvar till julafton, och jag är äntligen klar med Roberts julklapp.. Det var inte enkelt, men jag tror mitt hjärta blir nöjd iaf :-), sedan får vi se vart resterande dagar bär iväg.. Det ska väl inhandlas mera julklappar, och julmat och allt annat som hör till denna stressiga med ack så underbara högtid.. Dock tror jag, faktiskt att jag kommer uppskatta den mera nästa år än vad jag uppskattar den i år, eftersom vi inte firar med Roberts barn, tråkigt nog.. Men nästa år får vi fira med våra 3 knodds.. Och det ska bli underbart att få se deras ögon tindra när dem ser en gran för första gången, och får öppna julklappar och allt som hör till..

Kanske ska tvinga pappa (Morfar) att vara tomte nästa år, så barnen får en tomte också! Ja, gud det skulle vara pricken över i:et lixom.. Dock tror jag han motvilligt skulle gå med på det, men köper jag någon fin glögg åt honom kanske jag kan få över honom på min sida..

Nu ska jag sluta sitta här o babbla på som att jag vore någon jävla tv-halåa!

Har föressten varit in till Enköping idag och köpt mera sängkläder till barnens säng respektive vagn, så det börjar ta sig nu :-)..
Och på Onsdag blir det BM igen, sen är det nog uppehåll för detta året kan jag tänka mig..


Tjipptjopp!

Frågor utan svar

Ont i kropp och själ! Och ibland vet man inte alls vart man ska ta vägen, även fast jag vet att vägen redan är utstakad framför mig, jag måste bara lära mig att se den.. Lära mig att inte bry mig, och lära mig att acceptera..

Ibland kan saker göra ont, och ibland ramlar man sig och slår sig.. Vem ligger kvar? Man ställer sig alltid upp igen och försöker på nytt.. Vem låter sig trampas på när det gör som ondast? Man kämpar alltid in i det sista med nöd och neppe för att överleva sitt eget liv.. Men likt förbannat så gråter man lika mycket när det gör ont?

Varför är det så?

Ska livet aldrig ta en vändning och bli bra någon gång, ska man alltid möta på motgångar? Man ser bara det yttersta skalet, man ser bara det som 'är bra' men man tittar aldrig djupt inunder, varför är det så? Är man rädd för verkligheten, att allting inte alltid kan vara bra?

Även fast jag har 'växt' in i rollen att bli trillingmamma så gör det fortfarande ont i mig.. Det gör ont i hela mig, och jag vet inte vad som kommer hända sen, jag vet inte hur livet kommer se ut och jag vet inte vad jag kommer att klara.. Jag vet bara att jag kommer göra allt för att klara det, men hur mycket klarar en människa egentligen? Kommer vi tappa bort varandra i mörkret när vi famlar runt för att hitta en bra rutin i vardagen?

Vad kommer egentligen att hända? Hur kommer jag bli som mamma? Och varför i helvete finns det aldrig några svar på frågor man aldrig vågar ställa, och vågar man ställa dem så finns det ju ändå ingen som kan svara på dem?

Jag älskar mina barn, och jag älskar min sambo.. Men älskar jag mig själv? Ligger problemet hos mig, eller är det hos ovissheten? Varför gör det ont att veta att man ska ha trillingar, egentligen? Det kunde ju lika gärna gjort ont med bara ett barn.. Vad är skillnaden? VA I HELVETE ÄR SKILLNADEN?

Varför lägger man ner så otroligt mycket tid i tankar och funderingar, som man ändå inte kan göra någonting åt?
Varför bryr man sig så otroligt mycket, när man egentligen inte vill?Ibland ångrar jag mig, det känns hemskt att säga... Men hey, jag är inte mer än människa.. Mina hormoner går upp och ner likt en jävla bergodalbana, och ibland kan jag undra varför jag inte väntade ett tag istället..
Men det gör inte att jag älskar mina barn mindre för det.. För, dem är allt för mig.. Bara det att jag, jag mår inte bra i mig själv..

Varför?

Ja, där har ni ännu en fråga, utan svar..En känsla av att vara dömd, kan göra ont.. En känsla av att vara utvlad kan ge en panik..


Ibland vill jag bara att någon ska kunna tala om för mig att nu gör du såhär, så kommer det bli skit bra!


'När de rätta dyker upp, då säger hjärtat till, och då får hjärnan säga vad den vill !'

Om det ordspråket var hälften så lätt att följa, skulle livet vara enkelt..
Ett ord, ett löfte är något jag alltid kommer hålla till dig..

Jag älskar dig!


Svar på fråga!

veronica om Ny vecka+TUL:
hur känns det att vänta trillingar? själv väntar jag en dotter :)Hej Veronica!

Oj, vilken svår fråga.. Jag vet faktiskt inte hur det känns.. Tungt? Fast det kan det ju göra för en som väntar en bebis också.. Omtumlande var det väl dem första månaderna, mycket känslor upp och ner som man fick tacklas med.. Men efter ett tag växer man faktiskt in i rollen.. Dock är det mycket klagande på rygg och att man har ont i revben och höfter och lite sånt där.. Men det tillhör har jag för mig? ;-)
Men annars så känns det inte så mycket, det är dock häftigt att se när dem bökar runt där inne och blir förbannade på sin mor som inte kan ligga still i sängen som dem tycker.. Har försökt få en bra film på det för att lägga upp här, men det går inte lika bra som jag vill ;-P

Ny vecka+TUL

Ny vecka igen, känns som man bara räknar ner nu.. V26+1 är vi i nu och dagarna går så otroligt fort.. Det är ju bara 9dagar kvar till julafton och 10 dagar kvar till min kära sambo kommer hem igen! Ska bli otroligt skönt att få hem honom igen, bara kunna pussa och krama på honom när jag vill!

Magen växer i rask takt, och det känns verkligen i rygg och höfter kan jag lova..

Igår var vi på TUL och hos speccMVC, flickorna har växt på sig jätte bra och har växt ungefär 200g på två veckor.


Lisa - 994g +5%
Louise - 840g -11,3%
Lova - 890g -6%

Så flickorna växer på som dem ska, så det känns jätte skönt.. Väldigt livliga är dem också, och sedan fick vi se dem 'andas' hon som gjorde TUL sa att dem var tidiga med det, men att det är bra att dem tränar.. Och det var otroligt häftigt att se småflickornas bröstkorgar röra sig upp och ner.. Längar tills vi får hålla våra små underverk och pussa och krama på dem! :-)

Annars har jag faktiskt inte så mycket mera att berätta, har julpyntat lite i rummet.. Så nu står en liten gran på 60cm där inne med lite ljus och glitter där inne.. Fast, finner fortfarande ingen julkänsla precis..

Måste köpa en julklapp åt Robert också, men jag vet inte när jag ska finna tiden.. Eller pengarna till det!
FK betalar ju inte ut pengarna för den 28 December, så det känns som att det är 200år kvar tills dess! :-(

Lägga sig och vila en stund kanske, ryggen mår inte sådär jätte bra.. Och sen har jag så otroligt svårt att sova på nätterna.. Finner ingen lust att skriva här förtillfället.. Alldeles för mycket tankar som snurrar!

V26+1 <3
Mamma och pappa längtar efter er..


Svar på fråga

Madeleine - Mamma till Liam om Svar på fråga:
Då kan jag också passa på att fråga, ifall det inte är för privat eller så förståss. Men har du tänkt att amma alla 3 flickorna eller ska du gå över direkt till flaskan? eller du vet kanske inte än? :) Vet att det va väldigt energikrävande när jag bara ammade min son. Så tänkte att de måste vara extremt energikrävande att amma 3 stycken isåfall :P så va mest nyfiken hur du ska göra! hihi, kram!Hejsan Madeleine!

Har fått frågan utav min barnmorska om hur jag tänker göra, och jag tänker testa aboslut.. Men tar det för mycket på psyket och sådär så kommer jag inte amma, men jag ska försöka amma och varva med flaska eftersom det blir väldigt svårt att amma 3barn samtidigt, då man bara är skapt med två bröst... Hehe..

Men amningen gör jag mest för 'knyta an' till barnet som dem kallar det, men sen vet man inte alls vad man är för kolli efter förlossning och hur mycket komplikationer och såntdär som tar på psyket heller.. Det är ju så otroligt mycket som spelar in för att man ens överhuvutaget ska kunna amma..

Så, svaret på frågan blir: Jag ska göra ett försök, dock inte helamma alla 3, utan man varvar med flaska också.. Men fungerar det inte, så är det ingenting jag tänker tvinga mig till :-)

Svar på fråga

helen - mamma till Lea och BF jan 2012  om Dåligt med inlägg:
Jag tänkte höra hur ni tänkte göra sen när flickorna kommit, förmodligen blir ni ju kvar på neo ett tag men sen när ni kommer hem. Kommer barnens pappa vara hemma en bra stund med er tills ni kommit in i lite rutiner eller kommer ni ha någon annan form av avlastning, någon hjälp/assistans från kommunen/släkting osv? :)
Hejsan Helen!

Barnens pappa har ju retroaktivt 30 obligatoriska pappa dagar att ta ut på 60dagar, sedan får han ta ut pappaledighet för 1barn och jag för 2barn så att säga.. Han kommer vara hemma så länge som det 'behövs' så att säga, sedan bor vi ju hos mina föräldrar, och mamma jobbar bara 76% så hon är ju hemma på kvällarna eller vissa dagarna på förmiddagarna. Så hon kommer ge oss en del avlasning, plus att hon jobbar inte helger heller. Så det känns skönt.

Vi hade tänkt att be om hjälp ifrån kommunen, men har sätt många trillingföräldrar som bråkar och gnabbas med kommunerna, och vill hellre lägga den tiden och energin på mina barn än att försöka bråka på kommunen om något som kanske inte ens fungerar.
Eftersom det är så otroligt mycket som måste klaffa, med rutiner och tillit och lite såntdär..

Svar på fråga

Elin om Dåligt med inlägg:
Hej tänkte fråga har ni bara en säng eller har ni ngn special säng ? Har du ingen lust att berätta lite hur ni tänker och planerar, tex vad för vagn ni ska ha osv :D mycket nyfiken :)
Hejsan Elin! Gud va roligt med lite frågor, inte ofta man får det :-)..

Till en början ska vi bara ha en spjälsäng eftersom dem är vana att ligga tätt och trångt så vill vi inte ta ifrån dem den tryggheten, så när dem är så pass små så kan dem ligga på brädden i en vanlig spjälsäng..
Sedan detta med vagn har varit mycket velande fram och tillbaka hur vi ska göra.. Men vi har löst det med en singelvagn och en tvillingvagn till en början, tvillingvagnen är så bred så där får alla 3 också plats till en början.. Sedan kan man utöka det med en sitttrillingvagn, men eftersom dem är så dyra så vill vi gärna vänta med det.. Och använda oss av det som 'fungerar' i början..

Sen får man planera utefter barnens behov och efter dem har kommit, det är ju fruktansvärt svårt att sitta och planera allting hur det kommer bli och ska vara..

Kläder har vi bunkrat upp så man kan tro att det är en hel BB avdelning som ska använda kläder, men vi har sagt att vi hellre har för mycket kläder än för lite kläder eftersom vi inte vet ifall det blir 3kräkbebisar eller inte..

Men som jag skrev, sen får man planera utöver barnens behov efter dem har kommit :-)

Hoppas du fick svar på dina frågor.. :-)

MVH/ Emma

Dåligt med inlägg

Ibland känns det som att jag är oerhört dålig på att uppdatera här, fast ibland har jag inte en susning om vad jag ska skriva om..
Vet ju inte riktigt vad ni vill läsa om, då det inte händer så mycket i mitt liv mer än att jag ligger i en säng i stort sätt hela dagarna och roar mig själv med att titta på film..

Har försökt att göra lite små försök att fixa iordning flickornas säng, vilket är lättare sagt än gjort många gånger.
Det känns som att tjejernas säng har blivit mer eller mindre en avlastningsplats för allt överflöd vi inte har en aning om vart vi ska lägga, då deras garderober är FULLA med kläder.. Men som jag har sagt hela tiden, jag har hellre för mycket kläder än för lite kläder, så vi inte står där med skägget i brevlådan sedan.

Men lite har jag fått ordning iaf, alla kläder ligger där dem ska.. Nu ska jag bara köpa kartonger till alla förstora kläder och märka upp kartongerna med storlekar så man inte behöver riva runt ibland allting sen igen för att hitta rätt storlekar..
Sedan ska jag försöka bädda ordning tjejernas säng så det ser hyffsat ut iaf, så den inte ser ut som en enda stor avlastningsplats..

Idag har jag och Jennie haft Lucia fika här hemma hos mig, det var jätte mysigt.. Man kände sig en aningen avundsjuk när alla skrev på facebook att dem skulle till dagis respektive skola och kika på luciafirande.. När en annan har halva familjen i Norge, och resten av familjen liggandes i magen :-)..

Så hon och Lilly kom ut hit idag och sällskapade med mig i några timmar.. Mycket uppskattat..

Efter Jennie hade åkt hem somnade jag som en stock kan jag lova, ursch så trött jag var.. Det suger verkligen musten ur en att vara tjock och otymplig som ett kassaskåp! Haha

Imorgon är det dags för TUL och SpeccMVC igen, får se vad dem säger om allting.. Sist vi kollade flickorna mådde dem bra, och det var mellan Lördag och Söndag när vi var in på förlossningen.. Så jag tror fortfarande dem mår jätte bra där inne, dem rör på sig iaf.. Eller knölar mest, då det inte finns så mycket plats att sparka på :-P
Flickorna har fått en jätte söt sängmobil! Brukar spela melodin för dem som speldosan spelar, men dem verkar inte tycka om det ;-)


Karolinska Sjukhuset

Jahap, igår var det bara att åka in igen..

(Känsliga läsare varnas för att läsa)


Jag tog det lungt på förmiddagen, och skiftade mellan datorn och sängen, precis som vanligt..
Sedan följde jag med min bror och min mor till Uppsala för att gå på Biltema, så jag haltade runt där inne eftersom jag har väldigt svårt att gå imellanåt.. Och jag och mamma gick och strosade bara.. Medans bror plockade det han och pappa skulle ha..

Sedan så satte vi oss i bilen och åkte till Enköping för att möta upp en tjej som jag skulle köpa påslakanset av till spjälsängen/vagnen, och sedan begav vi oss hem.. Eftersom man blir ganska slut i ben och rygg av att konka runt på den här stora.. Vad ska man kalla det, puckeln man har på framsidan så la jag mig i sängen en liten stund för att bara vila.. Slutade med att jag slumrade till mellan klockan 16 till ca 18.. Sedan vaknade jag och kände att jag inte alls mådde bra i kroppen, men jag hade ingen feber sa mamma.. Sedan kom pappa in i rummet för att lägga in ved, och då hade jag precis varit på toaletten.. Sa lite tyst till pappa att jag vill att du hämtar mamma, något är galet.. Och sedan kände jag bara en enorm smärta i hela magen och spyan stod ut som en kaskad genom både näsa och munnen.. Jag bara kräktes och kräktes, hela jag va full, överallt..  
Jag kände fortfarande en enorm smärta i magen och hela magen var hård som en kanonkula, kunde knappt röra mig.. Så det var bara in i duschen och börja duscha av sig allt klegg som hade satt sig praktiskt taget överallt..

Stod i duschen och grät om vart annat som sammandragningarna och smärtan kom och mamma sa åt mig att ringa förlossningen.. (Måste även tillägga att jag vaknade med en enorm huvudvärk också)..

När jag duschat klart satte jag mig vid köksbordet en aningen medtaget och väldigt trött och ringde förlossningen.. Dem vanliga frågorna kom på tal 'Sparkar bebisen, hur har du mått tidigare idag, är någon i familje magsjuk' ect ect..

Sedan sa hon åt mig att ta en bricanyltablett och två alvedon eftersom jag hade en bit att åka till förlossningen.. Sedan skulle jag ringa tillbaka efter 1h även fast jag hade blivit bättre, och vart jag sämre under tiden skulle jag givetvis ringa..

Jag gjorde som sköterskan sa, och sedan gick jag o la mig i sängen.. Sedan efter 1h ringde jag tillbaka, huvudvärken hade gått över och inga sammandragningar längre.. MEN, var väldigt öm nertill i nederdelen av magen vilket oroade henne, eftersom jag hade tagit en bricanyltablett..
Hon sa åt mig att har de ömmande inte gått över om några timmar så vill jag att du ringer in igen, och så skulle jag vila..

Så jag gick in o la mig i soffan, och jag och mamma satte igång en film för att ta det lugnt bara.. Så jag tröck i mig två mackor och ett glas oboy ( För nu mådde jag ju bra igen, en aningen darrig av bricanyltabletten bara )..

Låg och vred och vände mig i soffan, Ni ska veta, man ligger inte speciellt bekvämt i en yttepytte liten skinnsoffa med en stor badboll på magen..
Sedan lyckades jag väl slumra till en stund.. Och vaknade vid halv 11.. Kände igen att kroppen började kännas en aning konstig, och att ömmandet i nederdelen av magen inte alls hade gått över..
Och nu hade jag faktiskt ONT på vänster sida..

Mamma tittar på mig och säger,  - behöver du spy..? Men eftersom jag varken kände något illamående eller något annat så visste jag inte.. Men snabbtänkt som hon är springer och hämtar en hink i sista sekund, och precis då när hon sätter hinken framför ansiktet kommer det som en kaskad igen..
Det bara sprutar överallt.. Och gråten sätter sig i halsen igen, och min första tankebana är.. - Nej! Inte samma helvete igen som jag hade i början.. Jag vill inte, jag orkar inte..

Mamma säger, jag vill att du ringer förlossningen igen, för något är riktigt galet..

Ringer förlossningen igen.. ( Börjar känna mig en aningen tjatig vid detta laget, men jag är ju såklart orolig.. )

Hon svarar, vi pratar och sedan säger hon att jag ser att du har varit inne för påtagliga kräkningar innan och inte alls mått bra utav det, sedan har du ringt in 2ggr nu ikväll och berättat lite.. Så jag vill att du kommer in så vi får kika så barnen mår bra, och att tappen inte är påverkad, då den kan påverkas väldigt lätt med så många barn i magen.

Sagt och gjort, jag och mamma satte oss i bilen och åkte upp till Karolinska sjukhuset i Solna..

Väl inne så hamnade vi i ett sånt där tråkigt undersökningsrum, och massa blodprovet och blodtryck togs.. Även urinprov, och i urinen hittade man lite spår, men ingenting allvarligt.. Och blodtrycket var jämt och fint så det var absolut ingenting att oroa sig för..

( Måste poängtera att jag kräktes en gång till påvägen in också.. )

Sedan var det in i ett gyn rum där flickorna först undersöktes och dem måtte jätte bra, sedan var det VUL som gällde och tappen var lång och fin..

Inne i undersökningsrummet så kräktes jag IGEN! Nu är det 3dje gången på mindre än 2 timmar.. SUCK..

Inlagd vart jag iaf, och isolerad.. Bad även om att mamma skulle få stanna kvar eftersom det inte är överdrivet roligt att ligga på isolering själv..

Proverna har visat bra hela tiden men ändå så misstänkte dem havandeskapsförgiftning, och det gör dem fortfarande.. Varför vet jag inte, men dem har väl sina anledningar..

Nu: Är jag iaf hemma, och pigg som en nötkärna igen, och har inte kräkts sedan klockan 01.00 natten mellan Lördag och Söndag..
Att det kan gå så fort är läskigt, men jag är glad att jag åkte in i TID denna gången än att bli undernärd ännu en gång..


Summa sumarum:
Dem vet fortfarande inte vad som är fel, och har inte 'avskrivit' havandeskapsförgitning än, även fast proverna inte tyder på att det är det.. Men jag hade tydligen 'ont' på vissa ställen som inte alls var bra när jag kom in..
Så jag står helt oventandes om vad som hände egentligen.. Mådde bara fruktansvärt dåligt


Lyxmiddag ala Karolinska Sjukhuset


Allra bästa vän <3
När man kollar på telefonen på morgonen och inser att man har fått ett sånt här MMS ifrån sin allra bästa vän, kan man inte låtabli att älska henne ännu mera än innan!

Jennie, Du har funnits där genom allt.. Och jag kan inte tacka dig för att du alltid har funnits i mitt liv!


Älskade Jennie

Kunde inte låta bli att ta kort på mig när jag var där! Jag ser ruggit rolig ut på mina 157cm med den där magen framtill! :-)


Försäkringar

Har setat och letat runt efter olika gravidförsäkringar, och dem flesta börjar inte gälla för än v26, och jag går ju in i v26+0 på onsdag, vilket är toppen..

Pratade med en annan trillingmamma, och hon rekomenderade trygghansa.. Så, så fick det bli.. Dem ger ersättning på 200:-/dag när man ligger inne på sjukhuset, vilket inte alls är fel.. Sen rekomenderade hon mig att ringa FK och ta ut tillfällig föräldrarpenning istället för att ta av mina mammadagar så jag har dem kvar när jag kommer hem sen..

Detta är väldigt rörigt, och man blir bra snurrig av allt ringande och hålla reda på kan jag lova, men det blir nog bra i slutändan.. Gravidförsäkringen täcker mina barn upp till 6månader, och sen är det bara teckna en barnförsäkring på dem.. Grejt!

Någon som har haft några andra upplevelser om försäkringar i strösta allmänhet? Jag har aldrig behövt ha kontakt med några försäkringsbolag, varken på jobbet heller hemma.. Jag har klarat mig ifrån allt vad olycksfall heter faktiskt :-)

Men det här blir nog jätte bra när det väl är klart tror jag.. En dag i taget :-)


Ta det lugnt?

Ja, igår var det full rulle hela dagen kändes det som.. Ta det lungt? Vad är det, fanns tydligen inte i min värld.. Men idag är det andra bullar.. Ska ta det så lungt jag bara kan och njuta av värmen ifrån braskaminen i vårat sovrum och mysa med mammas hund framför en film hade jag tänkt..

Sen antar jag att min lillasyster kommer hem med en kompis, och pajar mitt lugn.. Men dem får hålla sig på hennes rum har jag bestämt.. För här är det jag som bestämmer tills mamma eller pappa kommer hem ;-).

Först var min kusin Malin här igår och hälsade på med sin son Liam :-), alltid lika trevligt att träffa henne.. Vi satt och pratade om allt mellan himmel och jord, och det känns skönt att ha någon så nära också.. Även fast man kanske inte träffas varje dag :-).

Sen när hon hade gått hem så gick jag faktiskt in och la mig på sängen en stund, för oj va trött jag var.. Det tar verkligen på krafterna att vara social i några timmar.. Även fast man inte tror det.. Så kan det vara fruktansvärt jobbigt vissa gånger..

Sen åkte jag och mamma in till 'stan' ( Läs Enköping ), och mötte upp en gammal klasskompis till mig som jag köpte ett babyskydd av .. Så nu är alla stolar klappat och klart.. 3st babyskydd med bas! Kan inte bli bättre faktiskt, slippa bestyret med bälten och skit varje gång stolarna ska i och ur bilen :-)..

Fick även en sängmobil och en påse kläder utav henne, väldigt uppskattat faktist.. Så det har jag gått igenom nu o ska läggas in i flickornas garderob :-).

Sedan åkte vi till Västerleden för att plocka upp ytterligare en kusin.. Så Emelie kom hit och var här i några timmar .. Mycket trevligt att träffa henne också, eftersom hon far till Göteborg snart igen och ska fira jul med sin familj där nere.. Så måste man passa på att träffas nu medans det går lixom.

Annars har det faktiskt inte hänt så mycket, det känns som tiden står still fast den inte gör det egentligen..

Om 16 dagar kommer min älskling hem igen, ska bli så skönt att få sova brevid honom igen faktiskt.. Det är riktigt kallt om nätterna när han inte är där och värmer :-)
Folk skrattar lika gott varje gång dem kommer in i vårat sovrum och möts av den här synen :-)


Svar på fråga!

Em om bm och v25+0:
Hur vet du vems hjärta det är som slår?Hejsan Em.

Eftersom jag vet hur dem ligger, och vi har namngett dem så, tv1 - från vänster är Lisa
tv2 - i mitten är Louise och tr3 - från höger är Lova så är det inte så svårt att veta vems hjärtljud som är vems.. Dem kan nämligen inte byta plats med varandra..

Så på så sätt kan jag hålla reda på vems hjärtljud som är vems :-)

bm och v25+0

Idag har vi vandat in i en ny vecka, så nu är vi i v25+0.. Tiden går otroligt fort, vilket känns jätte skrämmande, men endå väldigt roligt..

Ska bli så skönt att bli av med den här stora kanonkulan på magen så man får sova normalt och inte som något jävla offer.. Måste se mycket roligt ut när jag sover på nätterna, man känner sig en aningen skev sådär..

Idag var jag och mamma hos BM och tog prover och sådär, allting ser jätte bra ut.. T.om. urinprovet var helt blankt vilket jag inte trodde, men vart glatt överasskad när hon kom in och sa att urinprovet var blankt..

Lyssnade även på flickornas hjärtljud, och det såg jätte bra ut.. Hon tyckte dock inte om att jag inte har gått upp så mycket i vikt, utan vill att jag ska lägga på mig lite mera, varför vet jag inte.. Men vid inskrivningen vägde jag 65kg och idag vägde jag 71.7 kg, så har inte gått upp jätte jätte mycket i vikt, men iaf litegranna..


Lisa: 160 slag/min
Louise: 150 slag/min
Lova: 142 slag/min

Och, även idag mätte vi SF måttet.. Det var lite smått roligt att se, jag ligger iaf väldigt långt över min kurva.. Men jag är inte förvånad för jag är mycket större än vad en enbarnsföderska är i min vecka.. Haha

SF-Mått: 36cm


Snön har även kommit för att stanna nu, helt hemskt kan jag tycka.. Tycker inte alls om snö och rusk och slask.. Enda posetiva är väl att det bli lite ljusare ute istället för de här mörka och gråa skiten..
Annars är snö bara ursch ursch ursch!
V25+0


Tiden går fort ibland

Ibland kan jag verkligen känna att tiden står still, idag har jag inte gjort ett jävla skit om jag ska vara ärlig. Utan jag har bara legat i min säng och tittat på film hela dagen, har verkligen inte orkat göra någonting överhuvudtaget.

Har t.om. tittat om samma film 2ggr. Haha.. Då är man en riktig nörd, men jag har pratat med Robert några gånger idag, och nu känns det lite lättare än igår.. Igår rann bara tårarna hela tiden, och jag känner mig så fruktansvärt hjälplös när hormonerna tar överhand.

Barnen har varit vakna till och från idag, har försökt att få bra filmer på när magen rör sig, men det går verkligen åt pipsvängen.

Flickorna fick även paket enda ifrån Arbrå idag, 3 jätte söta boddysar utav en kompis till Roberts lillasyster :-)


Ne, man kanske skulle återgå till att inte göra någonting ..
Boddysarna flickorna fick idag :-) Tack så jätte mycket Linnéa <3


Gosdags

Ursch va dåligt jag har sovit i natt, vaknat av och an hela tiden.. Det är nog för att det är alldeles tomt och kallt i sängen, inte van att inte ha någon som snarkar brevid.. Mycket tryggare när han är på hemmaplan..

21dagar kvar, sen kommer min kära älskling hem. Känns som det är otroligt långa 21dagar bara, men jag säger som han brukar säga till mig: 'Älskling, det går fort'.. Så jag får försöka vara posetiv och hålla huvudet högt :-)

Men idag har dagen gått jätte fort, vaknade vid kl 06.00 ungefär och har varit vaken sedan dess, så är helt mör i kroppen nu.. Kom precis hem ifrån min älskade Jennie också, va länge sedan vi umgicks såhär mycket bara hon och jag.. Har varit toppen toppen, och dagen har gått otroligt fort..
Gosat bebis har jag fått göra också, helt underbart söt hon är lilla Lilly.. Och tiden går så fruktansvärt fort, hon är redan en hel månad.. Kändes som det var igår Jennie gick med den där putmagen i luften.. Haha..

Nu är det bara min tur kvar att kläcka bebisar, men Gudmor Jennie har hotat med att barnen får kaktusar i doppresenter om dem kommer innan v30.. Tror ni dem kommer lyssna på henne?
Jag hoppas det, men jag tar en dag i taget.. 'En dag i sänder' - säger dem väldigt ofta på Emil i Lönneberga..


Annars har det faktiskt inte hänt så mycket idag, jo jag träffade Sandra och Esmeralda också, det var faktiskt jätte trevligt att träffa henne igen! Trion samlad, fast under andra omständigheter än att träffa killar och dricka alkohol.. Haha


Lilla Lilly <3


Julkonsert

Åååh så underbart det var, och så fint det var och så bra dem sjöng.. Ja, rent ut sagt så är jag jätte glad att vi gick på den där konserten..

Tyvärr fick jag inte sådär jätte bra bilder eftersom dem inte ville ha massa spring i gången, och vi satt jätte långt bak.. Men två bilder fick jag iaf, och det är jag helnöjd med :-)
Det var inte jätte mycket folk, men det var fullsatt iaf, dock gillade nog inte bebisarna deras högaste toner, men det var så fint att en farbror framför oss började gråta.. Haha, så otroligt sött tycker jag.

När jag och mamma kom dit så satte vi oss precis längst ut och ganska långt bak ( Eftersom det redan hade kommit massa människor så var det rätt fullpackat framifrån ), och jag ville inte bli panikkissnödig i kyrkan o trängas bland en massa människor, så längst ut fungerade för min del.
Iallafall..

Sen kom det ett sällskap på uppskattningsvis 4-5st personer som ville sätta sig i våran bänk, absolut tänkte både mamma och jag. Så vi ställde oss upp och släppte in dem, då säger en av herrarna i det sällskapet 'Jag lider med dig' och tittar på min mage.. Jaha tänkte jag? Gör det då, för det gör inte jag.. Haha..

Sedan när kören satte igång och började sjunga så sprätte bebisarna med allt dem hade där inne och jag kände mig som en stor knölval med svallvågor.. Så jag smekte magen försiktigt för att dem skulle börja lugna ner sig. Då vänder sig en annan herre i samma sällskap bort till den första herren som hade sagt sådär till mig innan och säger: 'Du, jag tror hon ska föda snart' ojojoj, tänkte jag.. Ni sitter på första parkett isånnafall, hoppas ni har förlöst trillingar innan.

Människor, så vissa beter sig ibland.. Jag och mamma skrattade gott åt det där efteråt, och det där sällskapet förstod nog inte alls vad jag gjorde där.. Dem tyckte väl att jag skulle ligga på en bår och krysta ut mina barn, som inte ens är färdiga än.. Haha..

Lite bilder innefrån kyrkan, dock väldigt dåliga. Men som sagt, dem ända jag lyckades ta under hela konserten
Var även tvungen att göra mig lite fin, så kladdade på lite smink i ansiktet för att se någerlunda ut :-)Lifestone.com

 http://www.lifestone.com/sv/
Vi har bestämt att vi ska beställa sånt här på barnens händer och fötter när dem är födda, dock är det väldigt dyrt.. Men väldigt värt pengarna kan jag känna.. Man kan även skriva med vikt, längd, namn, födelsetid ect.. Kan vara kul för barnen att ha sen när dem blir äldre.. Eftersom dem kommer vara födda samma dag, men endå vara så olika.. Som man säger, varje barn är ju unikt.. :-)

Man kan även beställa smycken och gipsavjutningar där ifrån, men jag tycker det var lite häftigare med kristall tavlor..  'Smakar det, så kostar det' :-)

 


2;dra Advent

Det känns helt sjukt att det faktiskt är 2;dra Advent idag.. Första advent fick jag spendera tillsammans med min älskade pojkvän, men resterande får jag spendera tillsammans med min familj istället.. Även julafton kommer bli utan honom i år, fast det bestämde vi själva eftersom det är ett väldans bestyr att rodda med tre små barn nästa år..

Vi vill inte hålla på att flänga runt en massa utan vill att barnen ska ha en fast punkt att fira julafton på istället.. Då det är mycket lättare för deras mormor/morfar respektive farmor/farfar att ta sig till oss, så bestämde vi att göra så istället..

Igår åkte som sagt Robert till Norge, och första natten var jätte jobbig.. Men jag somnade tillslut, dock blir flickorna väldigt oroliga i magen när dem inte hör hans snarkande.. Så jag vet inte alls hur detta ska gå..
Nedräkning har jag också tills han kommer hem.. Det är 22 dagar kvar tills mitt hjärta kommer hem, ska bli så skönt att få hem honom.. Samtidigt som avståndet kan vara bra för att få känna saknad, eller vad tror ni?

Jag funderar på att ta med mig mamma ikväll, och åka till Litslena kyrka. Det var tydligen julkonsert där ikväll, kan vara väldigt mysigt att åka dit och lyssna på tror jag.
Dock beror det ju alldeles på vilka det är som sjunger, men det kanske är Enköpings kör som sjunger.. Har ingen aning faktiskt..

Vi begav oss också ut igår för att kolla efter julmarknader, tror ni vi hittade några? Nej.. Dock känner jag inte den här myskänslan av att gå på en julmarknad just nu iallafall. Det regnar ju ute, då ska det vara snö.. Även fast jag hatar snö.

Flickorna fick även 3 jättesöta boddys utav sin mormor, dock är det storlek 62 på dem. Så dem får vänta ett litet tag med dem innan dem kan ha dom :-)


Lycklig

Jag är nog världens lyckligaste och har nog verkligen hittat världens bästa kille, inte nog med att han ger mig något ovärdeligt som verkligen inte kan ersättas på något sätt i hela världen.. Jag menar förståss våra 3 underbara döttrar Lisa, Louise och Lova, så friar han också.. Haha..

Det kändes helt sjukt när han frågade.. Faktiskt, min första reaktion var 'Va?! Vad säger du?!!' Men själklart svarade ja jag, vadå.. Kan inte ha det bättre än vad jag har det nu, gräset är aldrig grönare på andra sidan.. Och visst att vi bråkar och gnabbas, men har aldrig haft en tanke på att lämna honom överhuvudtaget..

Har aldrig känt mig så säker som jag gör med honom, och hade nog aldrig behållt barnet ( Läs barnen ) om jag hade tvivlat på honom.. Skulle kunna skriva ett helt smörinlägg om hur mycket han betyder för mig och hur mycket jag älskar honom..


Men innan jag träffade honom så var jag en väldigt energisk person, som tog väldigt mycket energi.. Hade svårt att släppa taget om folk, och betvivlade mig själv i många lägen.. Aggresiv och väldigt utåtagerande.. Men efter jag träffade honom så har jag blivit väldigt lugn och harmonisk, visst att jag fortfarande kan bli arg.. Absolut, men inte som förut.. Det går verkligen inte att beskriva, men folk som känner mig sen innan förstår vad jag menar med det.


Nu har iaf min kära sambo farit till Norge, och det vart mycket tyngre än vad jag trodde det skulle bli.. Men jag hoppas verkligen dem här 22 dagarna går jätte fort nu, för jag saknar honom redan, och det är knappt 1h sen han åkte..

Men för att hålla er lugna så kommer han hem fort som ögat ifall det skulle hända något med mig eller barnen, det vet jag att han gör.. För även fast han åker iväg för en bra sak, så är han väldigt orolig för både mig och barnen!

Nästa vecka är det BM besök, och då ska vi lyssna på flickornas hjärtljud och ta lite sockerprover och sådär för att kolla att allting är bra :-)..

Sen veckan efter det så är det TUL och SpeccMVC igen, och denna gången är det faktiskt inte Robert som ska med, utan det är jag och mamma som ska åka, det ska bli väldigt spännande faktiskt..

Veckorna bara rasar iväg, och jag vet inte vart alla dagar tar vägen någonstans.. Nu är jag ju iaf bilburen igen, och det känns väldigt skönt :-)


Nu blir det en sväng till Stefan, Lilly och Jennie, sen ska jag väl hem och krypa ner i kojs!

Födelsedag

Idag fyller farsgubben år.. Så idag blir det kalas för honom, eller kalas och kalas, släktingar kommer hit rör lite i koppen och pratar lite strunt, han öppnar lite paket, alla går hem o han går och sover ;-D

Haha, så roligt var det på ett ungefär.. Han har slutat fylla år säger han.. Jag frågade om det var 74 eller 47 år han fyllde, men han tyckte inte skämtet var lika roligt som jag tyckte ;-P


Idag har jag verkligen inte gjort så mycket, bara legat i sängen.. Inte alls mått någe bra idag, kramp i benen, och ont i magen till och från.. Så har bara legat här och inte gjort ett skit, får så dåligt samvete över det, men Robert säger att jag måste acceptera att jag inte kan göra lika mycket som förut, och det är väl till viss del sant, men det är svårt..

Det är bara 2 dagar kvar, sen åker han till Norge.. Jag låg igår och grät, bara grät och grät och grät.. Han frågade om det hade hänt något, men helt ärligt vet jag faktiskt inte varför jag grät.. Vet bara att jag kommer sakna honom så otroligt mycket, 3 veckor är lång tid.. och mycket kan hända på 3 veckor.. Dock vet jag att han kommer hem om det skulle vara något och det känns jätte skönt.. Men jag har bestämt att flickorna får inte komma ut för än efter v30.. Men jag tror inte dem lyssnar på mig..

Imorgon ska vi åka och hälsa på Agneta också, hon ville att vi skulle komma och säga hej innan Robert åker till Norge..

Nej, jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva..

Jag frågar rakt ut nu, vad vill ni att jag ska skriva om?


RSS 2.0