Snart så

Igår fick jag hem flickornas dopklänningar! Dom är så fina att jag skulle kunna börja gråta.. Helt otroligt att snart är det dags ! Jag har sån scenskräck även fast fokus inte ligger på mig utan på barnen :-)..
Det kommer bli så fint, dop och bröllop är det bästa jag vet, så länge jag slipper planera det själv :-P !


Ibland så

Ibland skulle jag bara vilja skrika ur mig allting som ligger i kroppen.. Men istället för att göra det .. Så bara flyter man med, och låter dagarna komma som dom kommer..

Idag har det varit en känslomässig dag, den har varit både uppåt och neråt..
Min morbrors fru har varit här hela dagen pga mycket jobbiga händelser inom hennes familj, och jag förstår henne.. Livet är bra orättvist..

På onsdag är det dags för återbesök på NEO igen, har varit uppehåll ett tag, men nu är det dags igen.. Då ska vi dit och träffa läkare och sjukgymnast och se så att flickornas utveckling går som den ska ! :-)

Annars händer det inte så mycket mera i vårat liv.. Flickorna växer så det knakar, och det gör jag med känns det som, dock i fel riktning.. Så det måste jag göra något åt.. Mera promenader och mindre gosaker.. Men ack så gott det är med en eller två kanske tre fikapauser mitt på dagen när barnen sover ;-)

Någon som har lust att sponsra mig med en trillingvagn ? Mina oerhört 'tjocka' små bebisar får inte plats i min 'jätte stora' tvillingvagn längre.. Så den måste säljas, och en ny vagn måste inhandlas :-( Ack och ve! Ingenting ska vara lätt :-P


Säljes

Hej hallå !

Nu ska jag sälja mina kära 'bilstolsoveraller/åkpåseoveraller' och undrar om det är någon som är intresserad av dessa.. Dom är använda 3-4ggr bara så dom är väldigt väldigt sparsamt använda.. Har 3st i samma storlek, och storleken är 56.. Dom kostade 299:- Nypris och jag hade väl iaf tänkt mig 170:-/st..

Märket är newbie :-)

Hör gärna av er här eller på min mail: [email protected]


Lisa

Min vackra hittade en kompis i sängen när hon vaknade, vart kom den kompisen ifrån när hon somnade själv i sängen :-)


Mamma

Mamma, mamma, se så stor jag är !


Husbil

Någon som är intresserad av en husbil, eller vet någon som är ? :-) - hör gärna av er till mig på : [email protected]


Sommarkanin

Det här med sommarkanin, jag funderade på att fixa en sån åt min syster nu över sommaren.. Vet ni vart det går att få tag i ? :-)

(bilden är lånad ifrån Google)


Svar på fråga

Hejsan !
Va roligt att du följer min blogg, och faktiskt finner den intressant :-), gör mig jätte glad ..

Detta med korrigerat och okorrigerat...

Mina barn är 4månader okorrigerat, men bara 2månader korrigerat.. Kroppsmässigt och vissa utvecklingsmoment är dom bara 2månader.. Så sitta är det ett litet tag kvar tills dom kan göra, att dom får den där stabiliteten i ryggen.. Det börjar komma, och man märker mer och mer hur starkare dom blir, orkar mera, mera uthålliga och mera vakna :-)..

Det man ska göra är att lyssna till individen själv, jag har testat lite med smakportioner, men mer än så är det inte.. Deras 4månaders dag fick dom smaka gröt alla 3 och älskade det, sen får man ta det lugnt en stund för att tänka på deras magar och tänka på att dom faktiskt inte är utvecklade som en 4månsders än..

Allting handlar om varje individ just nu, som Lisa hon ligger lite längre i både vikt och längd, medans både lova och Louise vänder sig från mage till rygg ( och snart tvärt om också ), så gör inte Lisa det alls.. Så det handlar om att lyssna till varje individ, och inte få panik 'bara för att dom andra kan'

Hoppas du fick svar på din fråga :-)


Dopklänning

Till helgen när pengarna rasslar in på kontot så ska dopklänningarna inhandlas.. Min plånbok gråter, allting blir x3 ...

(dopklänningen finns att köpa på Kappahl för 499:-/st)


Svar på fråga

Om du menar boxen med massa små testprodukter ifrån libero så är det bara att fråga dom, jag fick min helt random utav personalen, men dom sa att dom delar ut till folk med barn :-)

Så testa och fråga :-)


Öppna förskolan !

Idag packade jag in min trio i bilen och åkte ner till öppna förskolan i grillby tillsammans med min lillebror och hans dotter :-), det var väldigt mysigt och bra stämning, mina barn stormtrivdes och njöt som fiskar i vattnet.. Det syndes på Lisa att hon tyckte det var lite småtråkigt att hon inte kom någonstans, utan bara låg där hon låg.. Så hon och lova kommer nog vara tidiga med att krypa..
Louise tyckte där emot att det var mycket tryggare i mammas knä, så hon satt med mig mesta dels och inspekterade när dom andra barnen fot runt som yrväder på golvet :-)

Det måste verkligen göras igen, för oj så roligt det var :-)


Svar på fråga

Skorna har jag fått av min kusin, men frågade henne vart skorna är köpta och dom är köpta på Ellos :-)


Tiden går fort

Idag blir mina änglar 4månader ! Ohyggligt vad tiden går fort <3


Enköping

Ja ! Jag bor i lilla lilla 'staden' Enköping.. Eller, rättare sagt 1.5mil utanför Enköping bor jag, på landet hos mina föräldrar just förtillfället.

Bott här hela min uppväxt, men flyttade till Stockholm när jag var 16år, sen bodde jag ifrån Enköping till november 2011 då jag flyttade tillbaka hit igen :-)


Nya skor

Ibland är det rätt schysst att ha mindre fötter än sina kusiner :-)


ACCE

Igår tog jag faktiskt lite egentid, och bara åkte iväg och umgicks med folk och helt enkelt bara var, även fast jag hade tjejerna i tankarna hela tiden, och sådan otrolig ångest så visste jag att när dom slog upp sina små ögonen på morgonen så kommer jag vara där igen..

Jag fick följa med lillebror på raggarfest inne i Enköping. Det var ACCE som hade fest på motorgården inne i Enköping.. Fast jag hare svårt och slappna av, så var det faktiskt det roligaste jag har gjort på mycket mycket länge..
Strax innan vi åkte hem kom det fram en tjej och började prata med mig om flickorna, det är rätt kul att folk faktiskt känner igen en sådär och vågar komma fram och prata.. Hatar såna som går bakom ryggen och viskar, som tror att man inte hör.. Ajjabajja ! Vill ni veta något, kom fram och prata.. Jag bits inte :-)

Nu har två av mina flickor tagit morgon iaf så nu har dom fått kläder och frukost i sig, så nu ska vi väl ligga här och nysa en stund :-)


Lite morgonprat

Louise och Lisa konverserar lite på morgonen :-)


Resumé

Försöka resumera den här dagen så gott det går utan att det ska låta långtråkigt..

Kl 06.00 tyckte Lisa absolut att det var dags att ta morgon, så det var bara för mig att vackert kliva upp utan klagomål till högre uppsatta positioner !
Så vi gick upp, och hon fick frukost sen låg vi i soffan och myste någon timme innan hon började bli trött igen.. Så gick in och la henne i sängen, sen gick jag och la mig på soffan och somnade till vakna med the voice i ca 1h till innan Louise ville komma upp igen och ha frukost och byta till kläder :-)..

Sen avlöste dom varandra om vart annat, jag fick väl frukost i mig vid ca 09.30 sedan var det bara packa in alla barnen i bilen för att åka och handla, har hört att det är ett dumt ont att göra sånt när man inte har någon mat hemma till barnen, och sen kom ju faktiskt barnbidraget idag också :-)..

Sen åkte vi hem, jag gjorde ordning lunch till familjen och mina barn fick mat sedan sov dom middag, då passade jag på att slänga ihop en sockerkaka lite halvslaffsigt eftersom det skulle komma fika besök, sedan började det om vid 3 igen.. Sen var det dags för middag, för övriga familjen, så jag gjorde ordning kokt torsk med potatis, sen vaknade barnen vid 5, strax innan 18 gjorde jag ordning dom för sängen, sen började helvetet..

Lisa skrek oavbrutet i 2 1/2h.. Sen somnade hon ! Det va jobbiga 2 1/2h.. Jätte jobbiga, mammahjärtat blöder i såna tillfällen..

Nu ska jag krypa ner till kojs och sluta mina ögon !

Sov så gott allihopa :-) imorgon ska vi på loppis/tårtkalas i grannbyn, det ska bli roligt .. :-)


Frukost

Nu blir det frukost här, så den här mamman orkar med dagen :-)


Baka

Idag vart det våfflor till lunch, och sedan bakade jag muffins nu på eftermiddagen :-)


Mys

Vi myser i sängen, medans systrarna sover <3


God morgon

God morgon allihopa ! :-)


Svar på fråga

Hej hej !

Nu när det är långledigt.. Haha, jag har väl 'ledigt' varje dag.. Inte riktigt, men nu har man lite mera vänner som faktiskt också är lediga, som man kan umgås med och träffa när dom också är lediga.. Annars brukar mina dagar se ungefär densamma ut, och det är att umgås med barnen, och försöka hinna med vardagsbestyr här hemma..


Svar på fråga

Jag har en fast tjänst och ett heltidsarbete, så jag får sk 'sjukpenningbidrag' 80% av lönen alltså.. Eftersom jag har arbetat 2år på mitt arbete, men dom sista 180 dagarna kommer bli lägsta mammapenning :-)


....


Kreativ dag

Idag har jag : tagit hand om barnen (som vanligt), plockat i & ut diskmaskinen 4ggr, städat kylskåpet & skafferiet, bakat en sockerkaka & chokladbollar ! :-)

Idag känner jag mig duktig :-)


Sömnig

Mamma förstod inte att jag var trött, så jag somnade här istället..


Vår

Vi välkomnar våren med blommor i rabatten <3


Mormor

När jag blir stor, då ska jag bli som min mormor <3


Svar på fråga

Detta med föräldrardaga är en gåta för alla ! :-)

Men på ett barn så får jag ut lika många dagar som en enbarnsföderska.. Sen är det 180 tilläggsdagar för varje "extrabarn" som dom kallar det..

Så jag har lite över 800 dagar att ta ut för mina små :-)


Mina små <3

Det är mycket prat om mina små flickor, och att jag lovade mig själv att inte göra detta till en typisk mammablogg om hur pluttigulligt det är med barn..

Men jag kan inte hjälpa det, mina barn är mitt allt.. och jag kan gå igenom eld och vatten för deras skull.. Allt för att just dom ska ha det bra.. Och tankarna om mig själv och mina 'problem' är som bortblåsta.. Det finns inte där, det enda som snurrar i mitt huvud är hur jag ska få dom att må bra, hur jag ska få dom att le.. Och framförallt hur ska jag få dom att uppskatta livet..

Allting kretsar kring mina barn, och mitt liv finns inte längre.. Man glömmer lite bort vem man var innan man fick barn, och man lär sig uppskatta det allra minsta lilla i livet..


Idag var det BVC som gällde, och herre min ge vad mina flickor gör mig stolta.. Jag blir nästan tårögd när jag är där, det måste alltså betyda att jag gör ett superjobb som mamma!


Lova när hon föddes : 1360g idag väger hon 3755g
Louise när hon föddes: 1385g, idag väger hon 3700g
Lisa när hon föddes: 2040g, idag väger hon 4760g

Det, de får mitt hjärta att brinna utav glädje, och faktiskt se fram emot morgondagen! <3

Skaller Skaller <3

Lova busar med kattskallran <3


Lova & Louise

Mina vackra barn hade tydligen legat och haft en "konversation" med varandra, mormor lyckades ta ett kort ! Detta blev resultatet <3


Dop

Nu planeras det för dop så det ryker ut öronen.. Dom första dopkorten har börjat rulla ut till folk, och jag har några kvar att fixa :-)..

Min underbart snälla kusin fick uppdraget att designa dopkorten, men det är betydligt mycket mer runt omkring.. Snörgåstårtor ska fixas, klänningar ska fixas, ska prata med prästen igen.. Jisses, hade man inte arbete innan så skaffade man sig det nu.. Det är tur att man har många runt omkring som kan hjälpa till :-)

Men det går, och det ska bli den bästa dagen i flickornas liv <3..


Svar på fråga

Att göra lösenordsskyddade inlägg är inte speciellt svårt, du skapar en underblogg som du låser, och sedan så länkar du in adressen till det inlägget i ett inlägg som du skriver i din öppna blogg, jag förklarar säkert otroligt luddigt just nu, men jag hoppas du förstår..

Annars får du maila mig på : mailto:[email protected]">mailto:[email protected]">mailto:[email protected]">[email protected]

Så får jag förklara närmare när tiden finns :-)


Boddy

Boddyn Lisa fick ifrån mormor för jätte länge sedan sitter jätte bra ! :-D Hon har även en röd och en rosa :-)

Finns att köpa på HM


Lova

Lova, fjärilen och getingen har heta disskutioner


Storasyster vs lillasyster

Storasyster Lova vs lillasyster Lisa


Blöja

Vad hände med mina små bebisar som inte ens kunde ha prematurblöjor för att dom va så stora !?
Nu 21 maj blir mina små bebisar 4månader. Känns som jag har missat massor, fast jag har varit med varenda litet steg..

Mamma älskar er ! <3


Gud..

Fiskarna är Gud !


Louise

Fiskarna är Gud


Lisa

Lisa försöker prata med grodan, och sedan fånga honom.. Men han rymmer


Lisa

Lisa är jätte stark i nacken :-D


Babymobiler

Lisa och Louise fick babymobiler till sina sängar ifrån sin gudmor, otroligt söta.. Små fiskar som tittar rakt ner och fångar dom med blicken.. Dom älskade att titta på dom innan dom väl somnade i sött i sina sängar nu på eftermiddagen ..

Vi tog oss en sväng till uppsala idag för att köpa en arm och en speldosa till babymobilerna så man fick upp dom i sängarna..
Sen går man där och kikar runt och drömmer sig bort om allt man vill köpa till dom.. Tänk den dagen dom börjar leka med sina leksaker, gud va roligt allt kommer bli då.. Men såklart, med varje ålder kommer ju ett annat typ av ansvar, och dom blir genast mera vakna ..

Men även fast det blir jobbigare med tiden, så ser jag fram otroligt mycket att få se deras små framsteg :-)



Lisa

Lisa fick nya kläder av sin gudmor igår <3

Och dom satt jätte bra på henne :-)


...


Jag finns

Jag finns där när mina barn gråter, och jag kliver upp på morgonen när dom vill ha mat, mig är det sista dom ser innan dom somnar in för natten..
Det är jag som masserar deras ömmande magar och torkar deras spyor, jag ger dom rena kläder och mat varje dag..

Jag ser deras utveckling och dom ler emot mig med deras fina ögon och läppar.. 3 helt perfekt skapta barn..

Jag sätter mina barn i första rummet, och jag orkar.. Jag är inte 'supermamma' och jag klarar inte allt, men jag orkar.. För mina barns skull, jag orkar när dom ger mig just den där blicken, eller just det där jättestora leendet som bara dom kan ge mig..

Jag vill inte att ni jämför er med mig, för jag kan ha det lätt med 3 barn, medans folk har det kämpigt med 1 barn..
Jag går inte på knäna, men jag är trött.. Absolut..

Jag gråter inte av trötthet, och jag orkar ta mig ut och träffa folk, gå i affärer och sköta mina vardagssysslor..

Jag älskar mina barn, och dom visar med sina framsteg och sina underbara mingester att dom älskar mig minst lika mycket om inte mer tillbaka..
För varje ny sak dom lär sig, är jag där och berömmer. Ger kärlek och är bara den mamman jag kan vara.. Försöker vara bäst på allt, precis så som en mamma ska vara..

Jag kommer vara där när dom slår sig första gången, och jag kommer vara där när första mardrömmen kommer.
Jag fanns där när dom fick sin första magsjuka, och jag fanns där när dom fick sin första spruta och tyckte det var jätte läskigt..

Det finns dom kvällarna dom bara vill ha närhet, då tar jag alla 3 i famnen och kurar ner mig i fotöljen och somnar tillsammans med dom..

Jag tror inte det handlar om just hur många barn man har ensam som flera, utan jag tror det handlar om hur mycket man vågar låta sig själv klara.. Jag tror att sitsen som jag sitter i skulle flera klara, och kanske flera gånger bättre än vad jag gör många gånger..

Men jag ger det mina barn förtjänar mest, och det är kärlek.. All kärlek dom kan få och lite till, för det är den största gåvan jag kan ge dom.. Lära dom hur dom ska vara mot andra, och respektera andra..

Jag tittar på mina små troll, och undrar vad dom tänker när dom ser mig.. Om dom ser mig som världens starkaste mamma, en jämförelse med pippi, eller om jag bara är där, och finns för dom när dom behöver mig som mest..?

Jag kommer aldrig sluta älska mina barn, dom är mitt allt.. Jag skulle kunna gå genom eld och vatten för dom, och lite där till..

Så jag ber er, titta på er själva och tänk: 'Jag är en stark mamma/pappa, jag klarar det här'
För som jag sa, vare sig man har 1 barn eller 3 barn så är man stark.. Varje dag är man stark, och var stolt över det.. Jämför dig inte med andra.. För just DU är stark, på det DU gör.. Glöm aldrig det <3


 




Genom eld och vatten för er mina prinsessor, tillsammans med er kan jag besegra världen <3


<3

Mitt hjärta slår för er <3 vi är starka tillsammans !


Lösenordsskyddat

image description


Svar på fråga

Alla barn är olika skapta, finns dom med långa ben och kort överkropp, och dom med lång överkropp och korta ben..

Min dotter är en sådan flicka som är skapt med lång överkropp och korta ben, vilket gör att boddysarna i storlek 56 inte går att knäppa i grenen, och eftersom man inte kan dra dom längre ner för att axlarna tar i så får man byta till storlek 62 :-)..

Hon är 52 lång och inte 50 lång :-).. 2cm gör stor skillnad faktiskt :-)..


För världen är du någon,

Gud gav mig världens finaste barn, och jag älskar er verkligen mer än vad ord kan beskriva ! Jag ska göra allt för er, och ge er hela världen ! 'För världen är du någon, för någon är du världen' har gett mig en betydelse <3


Lova

Lova myser i babygymmet, med en arg Louise i bakgrunden


Storlek

Hejdå 56, välkommen 62


Babygym

Flickorna fick ett jätte fint babygym utav Steffi idag, och Lova verkligen älskar det <3


RSS 2.0