Resa sig

Min lilla flicka är alldeles för liten för att resa sig, dock är hon alldeles för envis för att inte göra det..


Resa sig

Min dotter har inte kommit underfund med att hon är alldeles för liten för att resa sig emot saker & ting :-P


Bädda

Louise hjälper mamma att bädda !


Bud

Detta kom med bud till min dörr idag, jag va tydligen värd det här .. Jag sitter seriöst & gråter .

Jag gör ingenting speciellt, jag hjälper andra människor som dom hjälpt mig .. Jag tycker folk är värda det ..


BVC

Idag var vi på BVC, jag kan inte bli mer än stolt över mina änglar ! Dom växer på bra, dom lär sig otroligt fort. För varje dag imponerar dom mig mer & mer ! <3

Vikt & längd info:

Lova - 6450g & 62cm

Louise - 6475g & 63cm

Lisa - 7620g & 64cm


Vinterkläder

Nu är vi utrustade för vintern ! Snön kan komma nu :-P

Tack så jätte mycket för hjälpen lina ! <3, vinterkläderna är underbara


Barnrum

Barnrummet börjar äntligen ta form, & jag börjar faktiskt bli riktigt nöjd med hur det ser ut :-).. Enda som saknas är en riktig rullgardin/mörkläggningsgardin, att deras lampa ska bli inkopplad & en matta :-).. (jag vet att det saknas en låda i byrån, den står ute i hallen full med grejer så den kommer på plats snart)


Titta

Titta, Louise kryper..


Genväg

Att ta en genväg är inte alltid det smartaste draget ;-D


Ännu en gång

Idag blir världens underbaraste lilla trio 8månader gamla.. Tiden bara fullkomligt springer iväg ! Känns som man inte alls hinner med..

Dom kan massor nu, jag kommer va gråhårig innan min 24års dag brukar jag säga !

Lova kan: Åla, vända sig från rygg till mage & tillbaka till rygg igen, två hands grepp, ta tag i sina fötter, gå upp i krypställning..

Louise kan: Åla, vända Sig från rygg till mage & tillbaka till rygg igen, två handgrepp, ta tag i sina fötter, gå upp i krypställning, nästan sitta själv..

Lisa kan: Åla, vända sig från rygg till mage & tillbaka, två handsgrepp, ta tag i sina fötter, gå upp i krypställning, sitta själv, nästan gå från krypläge till sittande läge, gå från sittande läge till krypläge !

Mina bebisar börjar bli stora nu,

Mamma älskar er <3


Lova & Lisa

Varför leka med alla leksaker som är lediga, när det finns en som är upptagen? Det resulterar i att Lova blir väldigt arg på sin lillasyster


Namnsdag

Idag har en av mina älsklingar namnsdag !

Så grattis på namnsdagen Lisa <3


Besök

Idag har jag & flickorna haft besök av min kusin & hennes dotter Lily ! :-)

Va jätte mysigt, & hon kom med jätte stora paket åt mig & flickorna..

Det va förstoringar från dopet ! Älskade Erica ! Tack så otroligt mycket, har vela gjort förstoringar hur länge som helst men inte hittat varken tiden eller pengarna till det !!

Vart så glad att jag vart tårögd, visste knappt vart jag skulle ta vägen.. Men jag lyckades hålla tillbaka tårarna ..

Nu ska jag bara tvinga John att sätta upp dom på ett bra ställe :-)


Louise

Det här är Louise's nya min.. Hon gör jämt sådär .. Vet inte varför, men hon ser ut som en liten farbror när hon gör så :-P


Vårdcentralbesöket

Har ju helt glömt bort att skriva om läkarbesöket nere på VC, va så förbannat arg ..

Igår va jag & Lisa nere på VC (Lova & Louise fick stanna hemma med mormor för enkelhetens skull)..

När vi kom dit fick vi träffa en jätte snäll läkare.. & Lisa hade precis somnat när vi kom in, vi satt & pratade lite så att hon skulle få sova en stund & jag fick berätta om alla symptom & sådär.. Det första han sa va att hostan hon har är krupphosta & alla 'huskurer' vi gjort va jätte bra, & framförallt att vi hållit oss lugna för hennes skull va det allra bästa.. För desto mera stressade vi är, desto mera stressad blir hon..

Han sa iallafall att hennes 'vilo andning va jätte fin' & han såg inga som helst tecken på ansträngd andning.. Tills han tog upp henne.. Det första han sa va att man hör direkt att andningen är påverkad, på vilket sätt vet jag inte men påverkad är den..

Lungor & hjärta låter jätte fint.. Så det sitter i luftvägarna.. Det är troligtvis en början (eller redan är) ansträngningsastma eftersom hon bara får ansträngd andning vid aktivitet, & när pulsen går upp.. Då frågade jag om det på nätterna, & då berättade han att troligtvis vaknar hon till på nätterna vilket gör att pulsen går upp & då har hon massa slem som täpper till, så därför blir det så där ..

Han skrev iallafall ut ventolin till henne att börja med, men blir hon inte bättre så ska ek utredning påbörjas..

Det va tydligen väldigt vanligt att det vart såhär för barn som legat i CPAP.. & bemötandet vi (jag) fått ifrån 1177 & akuten va inte acceptabelt.. Skulle de bli värre skulle jag sätta mig i bilen & åka in & sitta kvar där tills dom gjorde något, för andning & barn ska vara prio 1...

Nu har hon fått 5doser ventolin (hon ska ta det 4ggr per dag), & jag har hittills inte märkt någon skillnad.. Mer än att hon blir superspeedad..

Mammas kråkunge, när ska mardrömmen sluta? <3


Glada barn

Jag verkligen älskar mina otroligt glada barn <3


Dosering

Första doseringen görs ikväll vid läggdags, jag hoppas mitt lilla hjärta slipper lida mera nu ! Mamma älskar dig <3


Väder & vind

Efter besöket på VC idag med lilla Lisa, så trotsade jag & flickorna både väder & vind.. Jag kände att jag behövde gå av mig lite aggressioner ...

Så jag klädde på dom & packade ner dom i vagnen.. Sedan tog vi en liten sväng här på bygden, sedan gick vi in till min mormor & morfar & tog oss en liten fika..

Lisa började rossla nu på eftermiddagen igen, stackars mammas ängel <3...
Så lite frisk luft gjorde nog gott för henne ..

Nu väntar vi bara på John, sen ska vi åka till Uppsala & hämta ut astmamedicin till min ängel, så hon slipper lida <3

Jag säger bara en sak : sjukvården: Fuck off ...


Gunga

Gunga är det bästa som finns <3


Sjukhus

Klockan 04.00 imorse väcker Lisa mig med att hon ännu en gång inte kan andas, jag sätter henne upp, hon rosslar, kippar & hostar om vart annat.. Små korta andetag får hon i sig & man märker att paniken börjar komma i henne.. Lova & Louise vaknar samtidigt.. Varför är man inte en bläckfisk? Väcker John som får ta Lisa, jag får gå in till lova & Louise med hjärtat i halsgropen.. John går in i duschen & sitter där med Lisa i kanske 30min.. 1177 säger att allting är normalt ! Va i helvete är normalt ?! 'barn kan låta sådär' dra åt helvete kärring !
Jag ber John ett flertal gånger åka in med henne så tar jag lova & Louise, så lisa iallafall får inhalera något, men då kom jag & tänka på natten innan när barnakuten frågar ambulanspersonalen 'varför har dom ens ringt er, det är ju inget fel på barnet' ... Får man bli behandlat så?! Det är ett barn, borde inte det vara prio.1?? Eller jag kanske har åt helvete fel..

Efter 30min ångdusch blir Lisa lugnare & andningen en aningen lugnare.. Lova & Louise har äntligen somnat, jag Lisa & John sätter oss i soffan & tittar på "waterworld' & när hon får sitt/ligga i Johns knä somnar hon lugnt.. Klockan kvart över 5 somnar Lisa äntligen om igen, men man hör att andningen fortfarande är ansträngd..

Är de jag som är dum, eller vill sjukvården bara inte tro mig !? Jag känner mig så förbannat jävla hjälplös!


Nya kläder

Titta så fin hon vart i dom nya kläderna :-) här ligger hon & kramas med John efter en helvetes natt ! Mammas lilla skrutta.. Att det alltid ska vara du som råkar ut för allt <3, du må ha varit störst när du föddes.. Men du är den som har åkt på mera skit än vad dina små storasystrar gjort <3


Ohana means family

För jag har världens bästa familj, & ingen kan älska er mer än vad jag gör <3


Tack du underbara !

Allt det här, kommer från en person jag aldrig har träffat, aldrig sätt varken på bild eller irl, inte heller pratat med mer än på mail.. Allt detta fick mina flickor för att hon läser min blogg & tyckte vi va värda det här.. Allt detta.. Jag sitter seriöst & gråter över hur givmilda & underbara människor det finns i världen ! Jag tror på karma ! Är man snäll mot någon, så är någon annan snäll tillbaka.. Som filmen 'pay it forward' ! Tack du underbara människa som jag inte vet vem det är mer än ett namn på ett papper & en mailadress i min mail ! Du anar inte hur mycket det här betyder för oss ! Tack <3


Säljes

Nu ska flickornas tvillingvagn säljas då den inte behövs längre.. Den är köpt begagnad på blocket i slutet på förra året & nu snart 8månader senare har dom växt ur den (det blir en aningen trångt när 3 systrar ska dela vagn ;-) )...
Jag har aldrig haft problem med den mer än att jag är lite kort när den ska fällas ihop.. Den går lätt in i en passat kombi bil, & den är enkel att ta med sig.. Det är vändbart handtag på den & det finns även selar i den (hur selarna eller sittläge i vagnen för separat sits har jag ingen aning om hur det fungerar då jag aldrig använt det).. Den går att använda både som ligg & sittvagn. Medföljer två st hårdliftar & en sittbåge när dom börjar sitta.. Det är ingen skönhet eftersom den har några år på nacken, men är en väldigt enkel vagn.. Så är du intresserad eller vet du någon som är intresserad, hojta till ! :-)


Ta sig framåt

Kanske inte världens bästa film, & man ser inte så jätte mycket ! Men nu går det undan.. För framåt kommer hon iaf :-)


Ang vagnen

Dom flesta undrar över hur framkomligheten med vagnen är, & jag kan väl säga att det är ingen vagn man gå med i lilla Enköping & shoppar med precis.. Utan man får ta sig till gallerior & stormarknader för att ha en chans att nästan komma in överallt ! :-)

Vagnen är fruktansvärt lättmanövrerad & även jag som bara är 160cm lång kan lätt styra vagnen & manövrera den utan att behöva göra några större ansträngningar.. Det enda negativa (som gäller dom flesta trillingvagnarna) är att det inte finns bakåtvända.. Bara framåt, jag vill egentligen inte vända barnen framåt än, men jag har inte så mycket val.. Dom trivs med det & jag får nöja mig med det :-)


Vagn

Idag va vi & hämtade hem flickornas nya vagn :-) jag trivs otroligt bra med den :-) <3 & flickorna älskar den


Pussas

Lova kan pussas <3


Duktiga tjejen

Lisa är så otroligt duktig, jag är så stolt <3


Duktig tjej

Ni kan ju bara gissa hur stolt jag är, idag vill inte Lisa göra annat än att sitta, hon tar t.om. Emot sig med händerna & försöker komma ner till mag-läge igen.. Visst det blir några fall & lite gråt.. Men hon är snabb med händerna ! Mammas stora tjej <3


Den nya grejen?

Louise har börjat med något nytt idag, det lät så roligt så jag kunde inte låta bli att filma :-D


Citron

Man tror många gånger att man ska få se otroligt roliga miner när barn äter citron, men tji fick jag verkligen.. Lisa älskade tydligen citron, så jag får 'glatt' vänta med att se små ihopskrynklade ansikten när man ger citron för första gången :-P


Svar på fråga

Vissa kommentarer kan verkligen få mig att brista ut i gråt.. Jag tar inte till tårar allt för ofta, & tar sällan eller aldrig åt mig av vad folk säger.. Fast jag vet att jag egentligen borde göra det !

Underbara människor finns det gott om & man måste verkligen ta vara på dessa..

Jag har en mailadress man kan maila på då det är lättare att svara på 'personliga frågor' där..

Så Linda, maila mig på: Westerberg_e@hotmail.com
Så kan vi lösa dina funderingar <3


Tradera

En kompis har hjälpt mig att lägga ut lite annonser på tradera ! Så skynda fynda :-)

Hon heter som säljare: JLonnholm ..
(glöm inte att betygsätta henne som säljare också! Hon är toppen)


Sitta

Nu kommer Louise nästan upp från krypläge till sittläge, det är inte långt kvar.. :-)


Krypa

Min lilla kråkunge kryper nu, eller kryper & kryper, hon påminner lite om en mask/larv & typ 'hoppar' fram eller vad man ska kalla det.. Men fram kommer hon iaf ! ;-)


Gunga

Lisa gungar för första gången ! :-)

Dom andra gungade också, men min telefon säger ifrån att det inte går att ta mera kort (måste tömma den) så jag fick ingen bild på dom :-( men det kommer :-)


Möblerat om

Idag har vi gjort om lite hemma, så flickorna har fått ett nytt rum :-) lite mindre, men vi ska göra det större till kontor/gästrum :-)

Flickornas rum vart supermysig <3


MAM-trainer

MAM-trainer är en underbar flaska ! Mina barn älskar den :-) måste bara rekommendera den :-)


Flitig

Idag mellan alla rutiner & 'måsten' hann jag byta gardiner i vardagsrummet :-)


100kvm

100kvm är inte stort nog för oss 3...

Man skulle kunna tro att vi bor i en liten 1a på 15kvm ibland, dom ska verkligen ligga på varandra ! ;-)

Det känns så otroligt skönt att ha kommit in i rutinerna igen efter alla sjukdommar som varit ! Jag tror barnen tycker det är rätt skönt också, & jag slipper springa upp flera gånger på nätterna pga bristande rutiner under dagen :-) ..
Dom är väldigt lugna & tillfreds med sig själva igen.

& dom får en mera utvilad mamma :-)

Såhär ser en vanlig dag ut hos oss:

06.00 - får dom en flaska ersättning

07.30-08.00 - vaknar igen, kliver upp för dagen & får ny blöja & kläder sedan får som gröt

09.30 - 10.00 sover lite förmiddag

11.00 - 11.30 vaknar & får lite lunch (kombinerat med ersättning)

13.00 - sover lite eftermiddag

14.30-15.00 - får en burk fruktpuré (mellanmål)

(sedan sover dom en liten stund på eftermiddagen ibland)

17.30 - 18.00 - får dom en tallrik gröt..

18.30 - 19.30 - sover för natten :-)

Anledningen till att jag satt två tider på vissa är för att det är 'ca' tider ! :-)


Tvättpåse

Vem behöver leksaker när mammas tvättpåse finns till hands? :-)


Skrutt

Mina skruttisar ! Fast dom är inte så små längre, 21 september blir dom 8månader okorr & 6månader korr, tänk va tiden går fort ..

Vi har bott själva i 3månader, tiden bara fullkomligt rusar iväg .. :-)
Satt & funderade igår vad jag ska köpa i julklapp åt mina små kråkungar, då slog det mig att mindre än en månad efter julafton så fyller dom små prinsessorna 1år.. Så jag tänker vara ute i god tid & köpa julklappar & födelsedagspresenter ! :-)
Mina små älsklingar, tänk va tiden går .. <3


Säljes

Nu har jag varit flitig & rensat ur lite grejer som flickorna inte använder längre .. Har ett gäng med MAM flaskor som inte använda längre, har rosa, blåa & gröna, säljer som för 25:-/st, sen har jag FRUKTANSVÄRDA mängder kläder som flickorna har vuxit ur, vill ha 2:-/plagget ! Vet ni någon som är intresserad, eller är du själv intresserad ? Hör gärna av er, ska det skickat så är priserna ex porto !

Maila mig på: westerberg_e@hotmail.com


Bok

Igår när vi tog en tripp till Västerås gick jag in i bokhandeln för att köpa mig en ny bok (har redan läst alla jag har hemma)..

Har fått höra att 'älska som en porrstjärna' ska vara fruktansvärt bra, så den fick det bli.. Började redan lite smått igår att läsa, har 'bara' kommit till kapitel tre, men jag är redan fast..

Så jag hoppas den är över mina förväntningar ! :-)


Farfar

Flickorna ska få detta av sin farfar, kommer bli alldeles jätte fint i barnrummet <3


Natten

Lisa har kommit in i någon period där hon vaknar mitt inatten & bara gallskriker.. Hon va alldeles otröstlig så jag gick runt & vaggade & sjöng för henne i mörkret, men ingenting hjälpte .. Ingen ersättning ville hon heller ha, & Alvedon för dom små risgrynen som är påväg upp hade hon redan fått innan hon gick & la sig för natten..

Tillslut så la jag henne i min säng, & då tog den 2sek sen sov hon som en stock..
Jag hoppas det bara är en period, det är visserligen jätte mysigt att sova bredvid sina barn.. Men fy vilken plats dom tar (för att vara så små) ;-)


Lägenhet

Av en lägenhet på 100kvm, så är det roligast att vara under skostället ;-)


Restaurang

För första gången på restaurang ! Det gick jätte bra, & flickorna skötte sig exemplariskt :-)


Nestle

Tack nestle för dom fina vällingburkarna :-)


RSS 2.0