Dagen

Idag rann min bägare över.. Varför måste man se livet så jävla svart hela tiden för? Varför måste man se allting negativt hela tiden, och varför måste man försöka omvända det posetiva till något negativt för att hela tiden försöka må dåligt, och söka bekräftelse..

Som jag sa till Malin: ''Face the fact lixom, du kommer dö ensam.. Om du så lever med en människa i 50-20 eller 10 år.. Så kommer du likförbannat dö ensam..Den ända personen du kommer leva med hela livet ut är dig själv''..

Lär er att leva efter denna: 

En universitetlärare i filosofi stod framför sin klass och hade några föremål framför sig. När lektionen började,
plockade han tyst upp en stor tom glasburk och fortsatte med att fylla den med stenar. Han frågade sedan studenterna om glasburken va full. Dom var överens om att så var fallet.



Läraren plockade då upp en låda med småsten och hällde dom i glasburken. Han skakade glasburken lätt så att småstenarna rullade ner mellan stenarna. Han frågade sedan studenterna igen om burken var full. Det tyckte dom förstås att den var.

Läraren plockade nu upp en ask med sand och hällde sanden i glasburken. Sanden fyllde naturligtvis upp allt tomt utrymme.

" Nu vill jag att ni ser detta som era liv", sa läraren.
Stenarna är viktiga saker- din familj, din partner,
din hälsa, dina barn- saker som fortfarande skulle göra ditt liv fullt om allting annat var borta och bara dom fanns kvar.
Småstenar är de andra sakerna som du gillar: Ditt arbete, ditt hus, din bil. Sand är allting annat. Små saker
"

" Om du placerar sanden i burken först finns det inget utrymme för småsten eller stenar. Samma gäller ditt liv.
Om du lägger ner all din tid och energi på småsaker kommer du aldrig att ha rum för saker som är viktiga för dig
."

" Lägg märke till saker som är viktiga för din lycka. Lek med dina barn. Ta dig tid för motion. Ta din partner ut på dans. Där kommer alltid att finnas tid för att gå till arbetet , städa huset och gå ut med soporna."

" Ta hand om stenarna först- Saker som betyder något. För dina prioriteringar.
Resten är bara sand
"



Man behöver inte se livet så jävla gravallvarligt.. Försök att se livet posetivt, då kommer alla andra börja se saker posetivt oxå!!





Kommentarer
Postat av: Emely

Det är sant. Man ska försöka vända de negativa till de positivt. De bästa är att va med om "en nära döden upplevelse" för då skulle alla kunna ta livet på lite mer allvar, älska istället för att hata. Kunna se de ljusa i livet när allt är svart.



Lägga mer energi på att älska än att faktist hata. Varför lägga ner energi på att hata någon ? När man kan lägga den energin på att älska någon istället.



Nä jag vet nog helt enkelt inte vad jag pratar om , som vanligt!

2011-04-04 @ 22:35:44


Ingen reklam tack!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback