Gudmor

Världens sötaste Lilly, som jag ska få bli gudmor till.. Då är jag en stolt gudmor till både henne, och hennes storebror Aron :-) <3


Större

När vi blir stora så kommer vi ta världen med storm <3


Gos

Gos med Louise framför lets dance.. Älskar dig mitt hjärta <3


Kärlek <3

Jag älskar er tills hjärtat går sönder <3


Kläder

Igår fick Lisa nya kläder utav mormor <3


Ögon

Nu bär det av mitt akademiska och förhoppningsvis en sista koll av ögonen, och sen ska vi förhoppningsvis inte tillbaka för än dem fyllt 1år :-)..


Louise

Idag har Louise tagit ett steg i utvecklingsfasen :-), hon har gått över till strlk 2 i blöjor :-).. Mammas stora tjej <3


Förståelse

Att vara mamma är ngt så underbart och speciellt, lika väl som det kan vara ett rent helvete vissa gånger.. Jag älskar mina barn ovärderligt, och jag skulle inte för allt i världen vilka byta ut dem.. Men det finns vissa dagar jag bara skulle vilja stoppa bandet, stanna upp för någon sekund och bara få andas 10 djupa andetag..

Barnen kräver hela min uppmärksamhet och tid, att jag inte ens hinner vara sjuk.. Bakterierna hinner Lixom inte fastna på mig i förbifarten.. Då är man upptagen..

Men jag älskar att se deras utveckling, och deras framsteg.. Även fast jag har otroligt svårt att se att dem har blivit större.. För mig är dem fortfarande väldigt små, fast dem egentligen inte är det.. Knepigt det där!

Imorgon/idag?! Är det dags för ögon igen.. Det märks på Louise att det är ngt på gång, hon kan inte sova utan mamma.. Hemska tanke !!

Nej, fortsätta mata mina barn, sedan sluta mina trötta ögon för att få sova några timmar till.. :-) <3


Andetag

Igår skrattade Lisa med ljud, och idag log Lova ett jätte brett smile, vart tar tiden vägen?

Mina små flickor blir så stora!


Mamma älskar er tills hjärtat går sönder <3


Kommentar

Det är kommentarer som denna som gör att man känner sig uppskattad ända in i hjärtat ! Då känns det som att man verkligen gör något som är bra.. Tack för energiboosten, den kan alla behöva ibland :-)


Sjukstuga

Jag har haft några helvetesnätter med barnen = långa nätter och långa dagar.. Hela familjen har legat i feber och förskylning, förutom jag då.. Så vem är det som har fått tagit hand om hela familjen? Jo jag.. Jag kan lova att man går på reserven nu, och det märker barnen också.. Jag tror det är två nätter i rad som jag har gått och lagt mig mellan 5 och halv 7, fy bubblan... Men antar att det är så när man har 3 febriga barn och en jätte sjuk karl.. Nu börjar Robert friskna till, så han har få börja ta morgnarna igen.. Sjuk eller inte, som mamma klarar man inte hur mycket som helst..

Nu när barnen har varit sjuka så har napparna varit deras bästa vänner..

I onsdags va det egentligen dags för MR-rönken, men den ställdes in.. Pga sjukdom.. Samma sak med ögon, men idag begav vi oss ut för att kolla hörseln på barnen.. Och alla barnen är godkända, rakt igenom :-), så ni behöver vi inte komma tillbaka till öron förän barnen är 1år :-)..

I onsdags var vi med i tidningen också, och det märks.. För folk stannar en och frågar och ska kolla och prata :-P..
Kul, men har man bråttom så blir det jobbigt :-P..

Nej ! Återgå till mina gnälliga barn kanske.. :-P


Promenad

Dags för lite promenad i det fina vädret :-)


Tidningen

Idag står vi med i lokaltidningen, och även Upplandsradion har pratat om oss idag! Rikskändisar, ja visst..!


Länk till tidningsartikeln:
http://3.bp.blogspot.com/-HCFpkxhEakg/T2mOGeLs7RI/AAAAAAAATAk/xfDmz2ZZUbg/s1600/3623.jpg


Ja må dem leva!

Klockan är snart 4, bara 15min kvar när jag tittar på klockan nu, (03.45).. För två månader sedan låg jag nere i ett förlossningsrum den här tiden och stirrade upp i talet, den här tiden för två månader sen låg jag och funderade på 'Vafan har jag gett mig in på?!'

Hade jätte svårt att sova, och narkosläkare, sköterskor och barnmorskor varade om vart annat att springa ut och in ur vårat rum för att prata med mig om morgondagens stora händelse ! Jag va i trans, hur skulle det kännas? Vad kommer att ske? Hur kommer jag reagera? Kommer det göra ont? Men framförallt, kommer dem att må bra ?

För exakt två månader sen så såg våra prinsessor, dem finaste prinsessorna dagens ljus.. Vad hände med tiden? De va ju inte alls länge sen jag var gravid och klagade på att tiden stod still i princip.. Men sedan första dagen flickorna såg dagens ljus så har tiden sprungit iväg.. Jag har inte ens själv hunnit med..Men efter allt som har med sjukhus att göra, imellan alla blöjbyten och matningar som är så rutinartat att man bara vill spy på det ibland, för det känns som man inte gör annat, så ger dem så otroligt mycket tillbaka.. Det behövs så ytters lite ifrån dem för att få mitt hjärta att smälta!
Vi har ju inte kämpat precis för att få saker, alla människor här i vårat avlånga land är så otroligt givmilda, tjejerna har fått saker från kända som okända människor, och det uppskattas.. Otroligt mycket ! Det finns så många fina människor här, som är osjälviska som faktiskt tänker på andra först än dig själv,. Fortsätt med det :-)..

Vi har gjort en spännande resa tillsammans, och även fast jag kan tycka ibland att det är jobbigt att dem drar till sig otroligt med uppmärksamhet, så kan det vara roligt där imellan när folk kommenterar hur vackra barn man har.. För vilken mamma/pappa vill inte höra det ? :-)

Jag & min sambo, tillsammans med våra barn har gjort världens spännande resa, och detta är bara början på något oändligt ! Det är som en saga utan slut..

Jag hoppas att ni fortsätter följa oss i våran rutinmässiga, hektiska vardag, fylld med oändlig kärlek !

Fy så mycket känslor det vart på en gång ! :-)


Men jag kan inte förstå, att andetagen jag ligger och lyssnar till varje natt, är andetagen från mina barn, som sover tätt intill mig (i sina egna sängar), i 2månader har dem varit det ! Tack, om det nu finns någon högre makt så tack, för att du gav mig världens finaste barn ! Tack..

Nu ska jag krypa ner i sängen och sluta mina ögon.. För snart vill säkert flickorna vakna och ha lite mat <3, jag hoppas ni fortsätter följa oss i våran annorlunda vardag :-)

 


Fortsätt simma..

För bada är det bästa jag vet <3


Autograf

Är man inte lite cool som fått Bollnäsmartins autograf bara för man har fått trillingar ;-) ! Hehe ...

(bollnäsmartin är förövrigt en radiopratare i banditrock, för er som inte visste det ! ) ;-)


Halloj!

Här säger vi hej hej alla glada ! :-)


Tiden går fort

Idag blir flickorna 8veckor, dvs att dem blir 2månad nästa vecka ! Huva, vart har all tid tagit vägen?

Man märker på alla 3 hur fort dem utvecklar sig, även fast dem är 9 veckor för tidigt födda :-), mest på Lisa om man är en utomstående, dem andra verkar fortfarande lite sega och 'efter' så att säga.. Men för oss som ser dem varje dag så gör dem stora framsteg varje dag..

Igår vände sig Lisa från rygg till mage, säkerligen inte medvetet.. Men hon gjorde det.. Lägger man lova på mage så drar hon upp benen under magen, så hon kommer nog krypa tidigt bara hon får chansen ;-)..

Flickorna går stadigt upp i vikt, och vägs fortfarande varje vecka, fast sjukhus och BVC nu :-) jag är en grymt stolt mamma !!

Inatt sov alla tjejerna i sina egna sängar, vaknade när det var mat, sen somnade dem om :-), jag är så otroligt stolt :-) ... Älskade små barn <3

Vart tog mina små skruttfior vägen? <3


Nattliga funderingar

Att gå i affären kan vara roligt, till en viss del.. Jag är oftast en sådan som går in, kikar på lite 'onödigt' skit, tar det jag ska ha och sedan går jag ut !

Men, att gå i affären med mina barn är inte så bara.. Jag må ha en trillingvagn, men det väcker uppståndelse när folk ser att det ligger 3 barn i vagnen, jag är faktiskt helt ärligt inte van vid den uppståndelsen, och sen har jag scen skräck också !

Gå 500m sedan bli stannad, och sådär håller det på.. Kul dem första 2,3,4 & kanske 5 gångerna, sen ledsnar man på att svara på samma frågor få höra "oj va mycket jobb'", 'är dem på riktigt' ect ect...

Många har sagt det, även dem som har trillingar som jag har kontakt med att 'vänj dig vid uppståndelsen' troligtvis blir det lättare när dem är äldre, och kanske inte väcker lika stor uppståndelse, men just nu tycker jag det är jobbigt..

Jag är hårt fast vid att mina barn är inga teaterapor, men ändå känner man sig som en jävla freekshow när man kommer och går..

Jätte kul att folk är nyfikna, och hellre att dem pratar med mig än att gå bakom och viskar, faktiskt !


Nej, nu måste jag nog sova. Mina barn lyckades äntligen somna om.. Så om några timmar är det upp och mata igen ! Heltidsarbete no.1, but i love it (sometimes) ;-)


(För er som bor i Enköping eller i närheten av Enköping (Uppsala,Västerås), på måndag kommer ep = Enköpingsposten hit och intervjuar oss om trillingarna.. Läskigt !!! :-), tänkte fall ni ville veta ... )


Ny napp

Fick ny napp av mamma idag <3


Mormor

Louise myste med mormor inatt <3


Fötter

Söta små fötter <3


Rosa

Rosa för hela slanten idag :-)


Mysdag

Idag ligger vi och myser tillsammans på golvet <3


Liten <3

Det är inte lätt att vara liten <3


Onödig kommentar

Innan någon ens yttrar sig om att 'det är så att vara småbarnsförälder'.. Ja det vet jag, men MINA barn är sällan så som dem var inatt.. Dem är snälla, vaknar var 3dje/4de timme eller sover hela nätterna..

Men, nästan alla (så vitt jag vet) har 1 barn att anpassa sig efter, som dem får gå upp 1 gång i timmen för.. 1barn, skaffa 2 till så ska vi se hur många som yttrar sig om att 'det är så att vara småbarnsförälder'.. För den dagen en förälder som har ett barn kan sätta sig in hur det är att ta hand om 3st spädbarn, kan jag börja acceptera sån där kritik, innan dess så är det bara en piss i havet ! För jag vet hur MINA barn beter sig...

Detta ska inte bli någon mothuggsblogg, detta ska vara en blogg om mitt liv och mina barn, men när någon hoppar på mig om något jag vet GARANTERAT.. Då blir jag irriterad..


Monster

Mina små monster har vaknat av och an varannan timme hela natten ! Undrar vad det kan vara :-/, men nu på dagen har dem varit jätte snälla <3

Men såna nätter känns otroligt påfrestande ! Men det behövs så lite ifrån barnen för att man ska glömma bort det <3


Lova

Lilla grodan lova <3


Blöjor

Detta möttes man av när man kom
Hem ! Tack libero :-)


Lisa

Mitt älskade barn <3


Lova och Louise

En fråga som ständigt kommer in är hur jag ser skillnad på lova och Louise eftersom dem är enäggs.. Blåtta ögat är dem identiska, men lägger man ner tiden på att faktiskt kolla noggrant på varje barn så är dem inte så lika.. Lova har storleksmässigt mycket mindre kropp än vad Louise har, och Louise till skillnad från lova har ett mycket spetsigare ansikte.. Men även jag har lite svårt att se skillnad på dem om jag bara ser dem i förbifarten Lixom..

Sedan har dem två helt olika personligheter.. Lova har den lite dominanta personligheten, medans Louise har den lite mera 'livet är pest och pina'.. Och sen har dem helt olika gråt, man kan stå i köket och höra direkt vem det är som gråter, lova har en basig lite mera dovt skrik, medans Louise har lite mera panikaktigt skrik..

Så det är dem skillnaden jag ser på lina barn, för yttervärlden har lova en målad högertå och en målad högertumme..

För mig är det två helt olika individer som man ser i deras kroppspråk och ansikte :-)


Sjukstuga!

Lilla Lisa har fått diarré som inte är av denna värld ! Mammas lilla kråka <3... Va bara upp med henne på skötbordet och byta både kläder och blöja ! Inte roligt, så nu måste vi hålla koll på att hon får i sig mat.. Men än så länge får hon i sig 150ml ... Och det är skönt, då får hon i sig vätska iaf !

Fick en fråga om jag alltid kommer klä mina enäggstjejer lika, och det är faktiskt väldigt sällan jag gör det.. Antingen har alla 3 likadana kläder fast i olika stuk eller så har dem olika kläder alla 3 :-), just pågrund av att jag vill påpeka att även fast enäggstjejerna är lika så är dem två olika individer !Vagn

Har fått frågan om vad vi har för vagn, och detta är våran vagn, men MIKADO..
Den går alldeles utmärkt in i bakluckan om man plockar bort två hjul, och då får man även plats med matkassar i bakluckan ! :-)


Present

Detta fick flickorna av min mammas moster :-)


Babysitter

Nu har mamma höjt upp babysittern, så nu ser jag världen ur en annan synvinkel ! Spännande :-)


Ang bilbarnstolar

Har fått väldigt mycket frågor om hur vi har löst det med bilbarnstolarna ! Jo men de ska jag förklara för er ..

Vi har två stycken stolar bak och en i fram, och för att jag ska slippa klättra över två stolar för att komma in i mitten så sitter jag bakom passagerarsätet så har vi en stol i mitten, rätt smidig lösning.. Sedan måste jag tillägga att vi har snabbfäste till alla 3 stolarna ( jag hade blivit gråhårig av att behöva spänna i och ur alla stolarna hela tiden.. Så då slipper man allt bök med säkerhetsbälten hela tiden :-) mycket enkel lösning.

Måste även tillägga att vi har en Volvo V70 och hela familjen får plats alldeles utmärkt :-)


Nya kläder

Igår fick flickorna nya kläder :-)


Sova

Sova med pappa, de är de allra bästa <3


Utflykt

En liten utflykt hem till kusinen gjorde vi idag :-)


Sömntuta

Mamma trodde på fullaste allvar att jag ville försöka träna nacken ! Ha ha


Twinlove

Förut tålde dem inte att sova med varandra, nu kan dem inte sova utan varann ! <3


Kneplotta

Kneplisa har börjat med någon ny grej ! Förut kunde hon somna bredvid mig, nu måste hon somna på mig !!!! &@*^%@


Ögon

'Vilka stora ögon du har'
'Det är bara för att jag ska kunna se dig bättre'


Hungrig

Barn med aptit har vi iaf ! <3


Disk

Det diskas rätt många gånger om dagen ! ;-)


Arg

Idag är Lisa arg på sin mamma !


Barnen och sängarna

Barnen trivs i sina sängar, och på dagarna kan dem sova där hur länge som helst, som jag skrev förut så skulle jag gärna ha alla 3 i sängen (i våran säng), men det känns otroligt trångt och onödigt.. Jag kånkar och bär på lina barn hela dagarna, och oftast får dem somna in på antingen mig eller Robert.. Har testat och bara lägga ner dem, men då skriker dem bara tills jag hämtar dem.

Vi har testat knepet att få dem att sova bredvid varandra, det fungerade när dem var mindre.. Men nu är det nästan omöjligt.. Är de så att ett barn strular hela natten brukar jag lägga över den till våran säng.. Men annars kör jag stenhårt med att dem ska sova egna sängar..

Vissa nätter går bättre än andra nätter.. Men jag tänker inte ge upp.. Dem som inte har trillingar förstår nog inte att de är otroligt jobbigt för en mamma att inte kunna ge alla sina barn kärlek samtidigt eller gå och bära på dem samtidigt.
Därför försöker jag ge mysstund åt var och en till och från..


Jag älskar alla mina barn <3 önskar bara att jag hade flera armar ibland :-/


Ang söva 3 barn

Josephine om Söva barn:
om dom inte vill sova i egen säng så, ska dom inte göra det heller tkr jag. Just spädbarn behöver närhet och det leder till trygghet, alltså trygga barn. Så låt dom sova mer er :)


Svar:

Jag skulle jätte gärna låta dem sova med oss, absolut.. Men 3 barn i en 160 säng, plus två vuxna.. Det blir alldeles för trångt, och då kommer vi knappast få någon 'ordentlig' sömn.. Och då kommer det bli knepigare att kunna ta hand om 3 barn.. Så, vi jobbar fortfarande med att försöka få dem att sova i egna sängar.. Dem får somna i våra armar och sedan lägger vi ner dem.. Sen får man hoppas på att det går bra..

Men som sagt, 3 barn i sängen blir för mycket... Man får inte plats..

Söva barn

Hur gör man för att få 3st små barn att sova i egna sängar utan massa stök och bråk :-(?


Tavlor

Flickorna har fått tavlor utav min kusin!

Tack Malin, dem är helt underbara <3


Dop

Ska bli otroligt roligt att gå på min bästa kompis dotters dop ! <3 tur att man har en bra kamera, den ska användas flitigt kan jag lova :-)


Louise och Lova

Mammas skatter <3


Faster & Lova

Här myser Lova med sin faster för första gången <3 :-)


Mina älskade

En stund vill jag nog låtsas
Att ingen ondska är
Ett ögonblick få glömma
Att allt ej är såhär;

Kärleken så självklar
Så tillitsfull och varm
Du väntar inget annat
du sover på min arm

Så farlig är nu världen
Så skrämmande och stor
Så hjälplöst liten är jag
Din skyddare, Din mor

En stund ska jag nog låtsas
Att inget farligt är
Att inget ont kan nå dig
Att allt förblir såhär.


Sjukhus & panik

Ikväll gick mitt hjärta sönder ! Aldrig varit så rädd i hela mitt liv.. Ska byta blöja på Lisa som samtidigt börjar att bajsa, eftersom dem får järndroppar så är dem lite hårda i magen så jag hjälper henne att bajsa lite, samtidigt som jag hjälper henne kommer en prutt och hon hostar, bara det att med gisten kommer det slem som täpper till.. Ungen blir helt vit i ansiktet och kan inte andas.. I paniken kastar jag över henne på mage och bara gråter, mitt barn kvävs.. Vad gör man? Jag ropar på min mamma som kommer in och tar över, jag klarar inte av att se för jag själv har sådan panik och vill inte ge Lisa mera panik.. Så länge hon ligger på mage i mammas händer så kan hon andas, men la man ner henne på rygg så kvävdes hon ! Ambulansen kommer och allting ser bra ut, men dem vill att vi åker in endå.. Hela vägen till Uppsala sover Lisa tryggt i mina armar, och min panik börjar lägga sig..

Doktor har kollat på Lisa, och han hittar inga fel..
Så, nu ligger Lisa i min famn, 120ml senare väldigt mätt och belåten !

Jag trodde på fullaste allvar att mitt barn skulle lämna mig idag ! De gjorde så ont i mitt hjärta ! <3


Första mötet

Barnen träffade sin faster för första gången i helgen, vi passade på att träffa henne när hon ändå var nere och hälsade på i Stockholm ! :-)Här ligger Lisa hos faster och myser ..
(finns när lova och Louise myser hos faster också, men har inte fått fatt i dem bilderna än :-) )


Uppdrag

Operation få bebisar att sova i egen säng går hittills bra !

3/3 barn sover i sina sängar !!! :-D
Nu ska man själv dra täcket över huvudet tills det är dags att kliva upp för att mata barn inatt <3

På bilden är dem inte stora, samma dag vi åkte hem ifrån sjukhuset är den tagen ! Mammas små bebisar <3


Lova

Lova tycker det är rätt mysigt att åka bil <3 lilla skruttunge !


Envis mamma !

Det är tur att mamma är envis ! Operation få bebisar att sova i egen säng har börjat, dock bara med 2/3 då vi inte har fixat madrass till den 3dje sängen.. Men de ska ordnas idag !

Och även fast dem inte sover hela nätterna än så har dem sovit hela natten i sina egna sängar ! *hallelulja!*...
Känns så skönt att vakna ge dem mat och gå och sova igen, och att dem ligger i SINA sängar.. För tyvärr så har dem börja förstå att de är mycket mysigare att sova med mamma och pappa, och jag fixar inte att ha barn i sängen.. Sover så otroligt dåligt !!!!


Nej, dra täcker över huvudet tills det är dags att gå upp igen :-)


rutiner

rutiner, rutiner och åter igen rutiner.. Det är de som får vardagen att gå ihop! Det är svårt att sätta rutiner på små spädbarn, men egentligen, när lämnar mina barn kategorin 'spädbarn'.. 21 Mars blir dem 2 månader, och ska egentligen teoretiskt sätt bara vara 24h gamla.. ( Dem är ju beräknade 20 mars.. )

Jag och min mor ska skyffla in alla barnen och oss själva i våran konfortabla volvo och styra våran kosa till IKEA idag för att köpa 2 spjälsängar till..
Jag har tröttnat på att dem väcker varandra ( Nu kommer dem säkerligen göra det med sina skrik ), men dem behöver inte klösa och riva varandra i ansiktet..
För ikväll ska jag börja köra stenhårt med mina rutiner.. Pyamas klockan 20.00.. Sedan får dem mat vid 22.00 ca.. Och sedan är det mars i säng.. Det tänker jag hålla hårt på nu, tids nog borde dem väl lära sig..

Sedan ska jag börja med det omöjliga, försöka få lilla Lisa att sova i egen säng.. Ska bli en intressant resa! Men någon gång måste det ju fungera.. Sen om dem vaknar varannan timme på natten så får dem göra det, men jag måste få min sömn ensam i sängen..Kan verkligen inte slappna av med massa barn i sängen ( Ni som kan, jag förstår inte hur ni bär er åt! )


Dem är visserligen bara 6 veckor gamla, men någonstans måste man ju börja.. Och Lisa är en sån oerhört närhetskråka.. Vi kan mysa på dagarna, men på nätterna måste mamma få sova själv <3

Nej, göra iordning mina barn och börja packa in dem i bilen! :-)


Lisa

Lillkråkan såg på när pappa sprang fram och tillabaks utanför fönstret, hon var väldigt fachinerad ! :-)


Små barn

Mina små barn är inga små barn längre, dem växer så det knakar :-(


På stan

Såhär ser det ut när småtjejerna Ligger i samma mjuklift <3


RSS 2.0